Zwitserse chocolatiers hebben last van de coronacrisis

27 oktober 2020
Foto: Unsplash

Zwitserse chocolademakers verkochten de afgelopen maanden minder chocola. De vraag nam af door het sluiten van de horeca en de vermindering van het luchtverkeer vanwege de coronacrisis. Dat maakt brancheorganisatie Chocosuisse bekend.

De eerste acht maanden van 2020 verkochten de Zwitserse chocolademakers ruim 14 procent minder ten opzichte van 2019. Tussen mei en augustus was dit volgens de cijfers van Chocosuisse zelfs 21,5 procent. De coronacrisis speelt hier een belangrijke rol. Omdat restaurants en hotels moesten sluiten en het vliegverkeer afnam was er minder vraag naar chocola. 

In 2019 lag de Zwitserse chocoladeproductie op zo'n 200.000 ton. De omzet is jaarlijks gemiddeld 2 miljard euro. Zo'n 70 procent van de Zwitserse chocola is bestemd voor de export. Internationaal nam de vraag naar Zwitserse chocola af. Chocosuisse ziet voorlopig geen herstel in de internationale markt.

Ook in het eigen land nam de vraag naar Zwitserse chocolade af. Tegelijkertijd signaleert Chocosuisse een toename van de export van buitenlandse chocola. Dat komt volgens de Zwitserse brancheorganisarie door de hoge prijzen van grondstoffen vanwege het protectionisme van de Zwitserse regering.

Bron: Nu.nl

 

 

Altijd op de hoogte blijven?