Zwitserse retailer investeert in Israëlisch kweekvleesbedrijf

28 juli 2022 Redactie Vleesmagazine Pixabay
Foto: Pixabay 

Migros Group, het grootste retailbedrijf van Zwitserland gaat investeren in de Israëlische kweekvleesproducent SuperMeat. Met deze samenwerking willen de bedrijven de productie en distributie van kweekvlees op commerciële schaal versnellen. Onderdeel van de overeenkomst is een investering van Migros in SuperMeat.

De partijen verwachten dat consumenten kweekvlees zien als een goed alternatief voor ‘normaal’ vlees. Samen willen ze een infrastructuur op zetten om op grote schaal aan deze consumentenvraag te voldoen. Het netwerk van Migros moet helpen om een productassortiment samen te stellen dat beter aansluit op de behoeften van de consument.

Ontwikkeling kweekvlees

Ido Savir, CEO van SuperMeat: “We zijn blij met de samenwerking met een grote foodservice-partner als Migros. We gaan samen werken aan de ontwikkeling van kweekvleesproductie op grote schaal.” Hij verwacht door de combinatie van de Migros’ expertise en bereik en de innovatie van SuperMeat in de nabije toekomst kweekvlees op de Europese markt te kunnen brengen.

Migros investeerde eerder al samen met de bedrijven Givaudan en Bühler in The Cultured Food Innovation Hub in Zwitserland. Dit innovatiecentrum moet de ontwikkeling van kweekvlees versnellen. Ook willen deze partijen een proeffabriek bouwen voor onderzoek naar en productie van kweekvlees. “Consumenten vragen om duurzame en gezonde alternatieven voor vlees. Migros wil aan deze vraag voldoen” aldus Matthew Robin, CEO van ELSA-Mifroma, onderdeel van Migros Group.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

SuperMeat

SuperMeat is een Israëlisch bedrijf, gevestigd in Tel Aviv, dat is gespecialiseerd in het kweken van vlees. Het laboratorium heeft slechts een paar cellen nodig om kippenvlees te produceren. Het doel van SuperMeat is om kweekvlees te commercialiseren. Hiervoor sloot het bedrijf eerder al een samenwerking met PHW Group.

Migros Group

Migros Group is de grootste retailer van Zwitserland. In 2021 behaalde het bedrijf een omzet van bijna 30 biljoen Euro. De helft van het assortiment in de Migroswinkels bestaat uit eigen merk-producten, die grotendeels door dochterondernemingen geproduceerd worden.

Bron: SuperMeat

Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?