Nieuws

Finalisten Food Photographer of the Year bekend

De competitie geldt als een van de meest prestigieuze wedstrijden in de voedselfotografie. In de verschillende categorieën valt er voor iedereen wat te ontdekken.

‘Gezonde’ chocolade wint in Nederland van andere zoetigheden

‘Gezonde’ chocolade wint in Nederland van andere zoetigheden

Nederlandse consumenten eten minder snoepgoed, maar wel meer chocolade. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van ABN Amro.Sinds 2005 is het aantal snoepwinkels in Nederland met een kwart afgenomen, van 379 toen naar 277 nu. In dezelfde periode daalde het vloeroppervlak van de snoepwinkels met een derde. Uit Noord-Brabant, Limburg en Gelderland...

OM: Bierfraudeurs pleegden intellectuele eigendomsfraude met levensmiddelen

OM: Bierfraudeurs pleegden intellectuele eigendomsfraude met levensmiddelen

Vorige week stond een echtpaar uit Nijkerk voor de rechter voor bierfraude. Zij verhandelden tussen 2015 en 2017 duizenden fusten met merkloos bier alsof het van bekende biermerken was. Het Openbaar Ministerie (OM) veroordeelt het duo voor bedrijfsmatige merkvervalsing met levensmiddelen. Het OM beschuldigt het duo van bedrijfsmatige merkvervalsing...

Rechter besluit over nalatigheid van NVWA in fipronilzaak

Rechter besluit over nalatigheid van NVWA in fipronilzaak

De boerenbelangenorganisaties LTO en de Nederlandse Vakbond Pluimveehouderij daagden de NVWA voor de rechter namens 124 pluimveehouders en kippenboeren. Zij vinden dat de NVWA en daarmee de Nederlandse overheid de boeren had moeten waarschuwen dat het middel DEGA16 dat zij gebruikten om hun dieren en stallen te vrijwaren van bloedluis, het niet toegestane...

Dierenbescherming introduceert Beter Leven Keurmerk voor zuivel

Dierenbescherming introduceert Beter Leven Keurmerk voor zuivel

Gister presenteerde de Dierenbescherming het Beter Leven Keurmerk voor zuivel. Het doel van dit nieuwe keurmerk is een meer duurzame en koevriendelijke melkveehouderij. Door een samenwerking tussen de Dierenbescherming, Natuur en Milieu en Vogelbescherming Nederland is het Beter Leven Keurmerk uitgebreid. Vanaf nu mogen ook zuivelproducten een Beter...

Nestlé en Carrefour brengen blockchain in de praktijk

Nestlé en Carrefour brengen blockchain in de praktijk

Voor het eerst maakt ook Nestlé de keten van een van zijn producten inzichtelijk via een blockchain-app. Consumenten van Mousline aardappelpuree kunnen nu de oorsprong achterhalen van hun pieperprakje. Door middel van een QR-code kunnen consumenten nu data opvragen over de Franse puree. Een erg ingewikkelde keten is het nog niet; het product...

Nederlandse producent komt met plantaardige zalmfilet

Nederlandse producent komt met plantaardige zalmfilet

Je kunt eindelijk je moorddadige zalmfiletje vervangen door een duurzamere variant gemaakt van soja. De Nederlandse producent van plantaardig voedsel SoFine introduceert de SoFish Fillets Salmon Style. SoFine wil hiermee een duurzaam en vegetarisch alternatief bieden voor zalm. Dierlijke eiwitten zijn uit, en dus zien we de ene na de andere vleesvervanger...

Maatschappelijke akkoorden verzwakken besluitvorming in de politiek

Maatschappelijke akkoorden verzwakken besluitvorming in de politiek

De voedings- en alcoholindustrie zit het bereiken van de doelen van het Nationale Preventieakkoord in de weg. Dat zeggen twee hoogleraren gezondheidsrecht. De Raad van State blijkt het met hen eens. Brigit Toebes en Jos Dute spreken zich in de NRC uit tegen de manier waarop de politieke besluitvorming in Nederland functioneert. De twee hoogleraren...

Nieuwe hotspot voor voedselonderzoek

Nieuwe hotspot voor voedselonderzoek

Met het gereedkomen van het ‘Beyerinck Center’ gaat de Biotech Campus Delft echt van start. Business Development Director Cindy Gerhardt: ‘Samenwerking binnen de industriële (witte) biotechnologie vormt de basisgedachte.’  Voedingsmiddelen en ingrediënten, bijvoorbeeld uit verwaarding van restromen, zijn belangrijk...

WHO trekt steun aan het duurzame EAT-menu in

WHO trekt steun aan het duurzame EAT-menu in

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft onder druk van de Italiaanse regering de steun voor het EAT-dieet ingetrokken. Een opmerkelijke stap, omdat het dieet wordt gezien als een belangrijke normatieve maatregel om voeding een kleinere impact te laten hebben op het mondiale leefmilieu en het klimaat.

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI 2 - 2019

evmi-cover-2-2019
De nieuwe EVMI staat in het teken van plastic verpakkingen. In februari sloten zo’n zeventig bedrijven met staatssecretaris Van Veldhoven het zogenoemde Plastic Pact. Om de milieubelasting van plastic verpakkingen te beperken, worden ambitieuze recyclingdoelen gesteld voor 2025. Zijn die doelen wel haalbaar? En hoe zit het met bioplastics?

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

IFFA 2019

4 mei 2019 - 9 mei 2019

Lees meer

College: Basics of Smart Instrumentatie

23 mei 2019 - 23 mei 2019

Lees meer

AgriFoodTop Symposium 2019: Innoveren in een goed klimaat

5 juni 2019 - 5 juni 2019

Lees meer