Nieuws
Unilever belooft meer inclusie en toekomstbestendigheid
Unilever doet diverse toezeggingen ter bevordering van inclusiviteit, een betere toekomstvoorbereiding en een verhoging van de levensstandaard in de waardeketen van het bedrijf.
Stijgingen en dalingen in de biologische sector
Het biologisch landbouwareaal in Nederland steeg in 2020 met 5,9% naar 79.664 hectare, blijkt uit de jaarcijfers over de biologische sector van Skal Biocontrole. Toch schakelen steeds minder boeren over naar biologisch, ziet Bionext.
CEO-switch bij DSM
Chris Goppelsroeder, CEO van DSM Nutritional Products (DNP) en lid van de bestuursdirectie van DSM, gaat met pensioen. Dimitri de Vreeze, die nu Co-CEO is van DSM samen met Geraldine Matchett, neemt de leidende rol binnen DNP over met als titel COO.
Medewerkers van Cargill leggen werk neer
Sinds het middaguur van maandag 18 januari liggen de vier Nederlandse fabrieken van Cargill stil. Vakbonden FNV en CNV hebben een staking uitgeroepen en eisen onder meer 5% loonsverhoging.
Schouten Europe introduceert plantaardige tonijn
Schouten Europe B.V. brengt TuNo op de markt. Met deze volledig plantaardige tonijn betreedt het Nederlandse familiebedrijf voor het eerst de markt van visvervangers.
Hidde de Brabander en Tim Kan nieuwe ambassadeurs van FIA
De Food Innovation Academy (FIA) benoemt Meester Patissier Hidde de Brabander en chef en culinair adviseur Tim Kan tot food-ambassadeurs. Ze gaan de Vlaardingse academie helpen het imago van ijs(patisserie) en Aziatisch koken te promoten.
Eiwitvezels uit soja
Ojah BV, Nederlandse producent van plantaardige eiwitten, lanceert Plenti ProFiberTM. Voedselfabrikanten kunnen deze eiwitvezels gebruiken bij de ontwikkeling en productie van (deels) plantaardige alternatieven voor dierlijke producten.
Bierverkoop in 2020 daalde met 14 procent
Het coronavirus en de daarbij horende maatregelen hebben een groot effect gehad op de bierverkoop in 2020. Deze daalde met 14 procent ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementensector daalden de verkopen zelfs met 58 procent. Nederlandse Brouwers spreekt van een rampjaar.
Van tijdelijk reukverlies ga je niet anders eten
Elbrich Postma, die op 15 januari promoveert aan de Wageningen University & Research (WUR), zocht uit of je eetpatroon verandert als je je reuk- en smaakvermogen verliest. Dit kan onder meer gebeuren als je Covid-19 oploopt.
Twaalf flessen Bordeaux keren terug uit de ruimte
Na twaalf maanden in de ruimte landde woensdag 13 januari een SpaceX-ruimtecapsule met daarin 12 flessen Bordeaux in de Golf van Mexico. Experts zijn benieuwd wat de effecten van de ruimtereis op de wijn zijn. Eind februari is er een proeverij.
EVMI Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.
InschrijvenEVMI
Editie 8 2020

In EVMI 8 staan de food trends van 2021 centraal. Met o.a. de beloftes van Bonduelle, verkoopplatform Rechtstreex en duurzame voedselketens.
Lees meer