Nieuws
Nieuw Nederlands bedrijf richt zich op plantaardige vis

Nieuw Nederlands bedrijf richt zich op plantaardige vis

Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken in de supermarkt: de schappen met vleesvervangers. Na vlees, moet vis er ook aan geloven. Het nieuwe bedrijf Novish gaat plantaardige visvervangers produceren voor retail en foodservice.

Fabrikanten voorzien tekort aan grondstoffen voor vleesvervangers

Fabrikanten voorzien tekort aan grondstoffen voor vleesvervangers

De markt voor vleesvervangers groeit razendsnel; zo snel dat er een tekort dreigt aan de plantaardige grondstoffen voor de producten. Hogere prijzen liggen op de loer, zo zeggen experts in het Financieele Dagblad. De markt voor namaakvlees is nog een stuk kleiner dan die voor dode dieren, maar groeit al enige tijd razendsnel. Ook dit jaar wordt weer...

SureChoc-partnerschap ontwikkelt suikerarme chocolade

SureChoc-partnerschap ontwikkelt suikerarme chocolade

Onderzoekers van de universiteit van Reading hebben samen met partners uit het bedrijfsleven een chocoladereep ontwikkeld met bijna de helft minder suiker dan normaal. In de receptuur wordt gebruik gemaakt van een mineraal dat de suikers efficiënter in contact brengt met de smaakpapillen op de tong. Bij consumententests kreeg de reep een respectabele...

Jaaroverzicht Food Innovation

Jaaroverzicht Food Innovation

In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? EVMI helpt een handje met verschillende jaaroverzichten. Nu: hoogtepunten op het gebied van onderzoek in 2019.

Jaaroverzicht: overnames, fusies, samenwerkingen en nieuwe functies 2019

Jaaroverzicht: overnames, fusies, samenwerkingen en nieuwe functies 2019

In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? EVMI helpt een handje met verschillende jaaroverzichten. Nu: hoogtepunten op het gebied van overnames, fusies, samenwerkingen en nieuwe functies in 2019.

Milieukwesties zorgen voor groeiende druk op de Nederlandse foodsector

Milieukwesties zorgen voor groeiende druk op de Nederlandse foodsector

De internationale voedingsindustrie presteert goed en blijft relatief stabiel, maar toch blijven de voedselmarkten kwetsbaar voor neerwaartse risico’s. Zo kunnen schommelende grondstofprijzen, veranderende consumentenbehoeften en milieuvraagstukken de marges en winstgevendheid onder druk zetten. Ondanks dat de Nederlandse foodsector ook naar verwachting...

Prettige Kerstdagen

Prettige Kerstdagen

Het team van EVMI wenst iedereen fijne kerstdagen en een gezond en voorspoedig 2020. EVMI is het platform voor de professional in de voedingsmiddelenindustrie Wilt u op de hoogte blijven? Sluit dan nu een voordelig jaarabonnement af voor slechts € 49,99  ex. BTW voor het eerste jaar! Klik hier Of schrijf u in voor...

Nieuwe regels voor koelinstallaties

Nieuwe regels voor koelinstallaties

Op 1 januari 2020 treden voor klimaat- en koelinstallaties nieuwe verboden in werking, gericht op het gebruik van HFK’s en met HFK gevulde apparatuur met een broeikaseffect (GWP) van 2500 of meer. De brancheorganisatie voor koudetechniek en luchtbehandeling (NVKL) heeft in samenwerking met de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) de belangrijkste...

Lees de EVMI Verpakkingsspecial nu online

Lees de EVMI Verpakkingsspecial nu online

De jaarlijkse Verpakkingsspecial van EVMI is nu ook online te lezen, in de vorm van een gloednieuw digitaal magazine. In de toekomst zullen ook reguliere edities van EVMI zo'n digitale uitgave krijgen. In deze editie van de Verpakkingsspecial: De stand van zaken rondom recycling: 'Verpakkingen zijn nog verre van circulair'. De voor- en nadelen van...

Eenpitter bij koploper duurzaamheid

Eenpitter bij koploper duurzaamheid

Anniek Mauser is directeur duurzaamheid bij Unilever. Ze werkt al achttien jaar voor het bedrijf, in verschillende functies, maar altijd op het gebied van duurzaamheid. Het verveelt nooit. ‘Ik ben in die jaren weleens benaderd door andere bedrijven, maar hier heb ik de kans om bij een koploper op het gebied van duurzaamheid te werken en echte...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 8 - 2019

EVMI 8 heeft het thema duurzaamheid. In deze editie vragen we enkele Nederlandse bedrijven hoe ze hun productie CO2-neutraal proberen te krijgen, en vragen we Directeur Duurzaamheid Anniek Mauser van Unilever hoe een duurzaamheidsmanager in een organisatie moet staan om voldoende impact te kunnen hebben.

Bekijk de inhoud
Evenementen

Training VITAL risicobeoordeling allergenen Nijmegen

09:00

Lees meer

Voedselveiligheid en commercieel voordeel: het kan!

09:00

Lees meer

Kenniscafé VIA FIA

28 januari 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea