Nieuws
Wageningen University en Research: van last-mile tot microtechnologie

Wageningen University en Research: van last-mile tot microtechnologie

In Wageningen wordt ongelofelijk veel onderzocht, ontwikkeld en bedacht op het gebied van ons voedsel. We zien ze dan ook op diverse plekken terug tijdens Food Technology.

Groeiende omzet biologisch door meer aanbod en inflatie

Groeiende omzet biologisch door meer aanbod en inflatie

2022 was een goed jaar voor biologisch. Uit nieuw onderzoek van GfK blijkt dat de omzet van biologische producten afgelopen jaar met 25 procent groeide. Dit is te danken aan een toenemend biologisch aanbod en de inflatie, aldus Bionext, de brancheorganisatie van de biologische sector.

Voedingsmiddelenindustrie in de media | Week 12-2023

Voedingsmiddelenindustrie in de media | Week 12-2023

Consumenten kiezen vaker voor een huismerk, ontwikkelingen in de biotechnologie,’s werelds eerste bananenfabriek en een hogere sojaoogst. Wat lazen we afgelopen week? Een greep uit de media.

Food Technology: Hoe zorg ik ervoor dat mijn (recycle-)materiaal aan de wettelijke eisen voor gebruik voldoet?

Food Technology: Hoe zorg ik ervoor dat mijn (recycle-)materiaal aan de wettelijke eisen voor gebruik voldoet?

Op Food Technology geeft Gerard Haagh van Triskelion een overzicht van de wettelijke eisen waaraan materialen moeten voldoen die voor contact met voedsel bedoeld zijn. Vervolgens legt hij uit hoe aan deze eisen voldaan kan worden in de keten van grondstof tot eindproduct en welke verantwoordelijkheden de diverse spelers in deze keten hebben. Vaak zijn...

inPhocal presenteert zich op Food Technology

inPhocal presenteert zich op Food Technology

Voedselverwerking, de machines daarvoor en alles wat er komt kijken bij het automatiseren van die verwerking, laten de exposanten op Food Technology zien. De komende weken vertellen exposanten aan EVMI wat ze meenemen naar de beursvloer.

Empack en Packaging Innovations maken volledig programma bekend

Empack en Packaging Innovations maken volledig programma bekend

Beursorganisator Easyfairs heeft het volledige programma bekend gemaakt voor het verpakkingsevent Empack en Packaging Innovations op 5 en 6 april in Brabanthallen in Den Bosch. Er zijn meer dan 30 sessies bij te wonen: van de psychologie van verpakkingen tot de oplossingen voor verpakkingen op logistiek gebied. Daarnaast worden beide ochtenden afgetrapt...

Ruud van Erp benoemd tot onafhankelijk voorzitter NVB

Ruud van Erp benoemd tot onafhankelijk voorzitter NVB

De Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NBV) heeft Ruud van Erp benoemd als nieuwe onafhankelijke voorzitter. Woensdag 22 maart vond de benoeming plaats in een speciale Algemene Ledenvergadering. Met een onafhankelijk voorzitter én een verbinder als Van Erp wil de NVB meer in gezamenlijkheid grote branchevraagstukken aanpakken.

HAK zet lokaal geteelde peulvruchten centraal in nieuwe campagne

HAK zet lokaal geteelde peulvruchten centraal in nieuwe campagne

HAK lanceert een nieuwe campagne die consumenten bewuster moet maken van de duurzame voordelen van lokaal geteelde peulvruchten. De kidneyboon uit Zeeland speelt hierin de hoofdrol. HAK haalt al haar grote kidneybonen, die normaal in Noord-Amerika groeien, voortaan uit Nederland en daardoor hoeven ze geen lange reis meer af te leggen. Dat scheelt CO2-uitstoot...

Nog geen groen licht voor overname Imperial en Stegeman

Nog geen groen licht voor overname Imperial en Stegeman

Oktober 2021 kondigde What’s Cooking?, destijds nog Ter Beke, aan Imperial en Stegeman over te willen nemen. Nu, maart 2023, wacht het bedrijf nog altijd op goedkeuring van de Nederlandse en Belgische mededingingsautoriteiten.

FDA rondt tweede consultatie voor kweekvlees Good Meat af

FDA rondt tweede consultatie voor kweekvlees Good Meat af

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft de tweede consultatie van Good Meat afgerond. De Amerikaanse kweekvleesproducent vroeg zelf om deze beoordeling en FDA keek onder andere het productieproces. Dit betekent echter niet dat kweekvlees is goedgekeurd voor de Amerikaanse markt.

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 2 2023
Editie 2 2023

In dit nummer van EVMI staat Food Technology centraal. Met onder meer: interview met Lean Goedegebuure over  traceerbare cacao en lezingen en seminars op de beurs. Lees de editie hier!

EVMI 2 online
Verpakkingsspecial
Verpakkingsspecial

De Verpakkingsspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

Veggie Challenge Live 2023 – nieuw food & lifestyle event

31 maart 2023 - 00:00

Lees meer

Empack en Packaging Innovations 2023

5 april 2023 - 6 april 2023

Lees meer

Food Technology 2023

12 april 2023 - 13 april 2023

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea