Nieuws
Diviande introduceert hybride productlijn FiftyFifty

Diviande introduceert hybride productlijn FiftyFifty

Diviande brengt een nieuwe productlijn op de markt, FiftyFifty. Dit hybride vlees bestaat voor 50 procent uit vlees en voor 50 procent uit groente. Hiermee springt Diviande in op de trend dat consumenten bewust minder vlees eten en meer groente.

Brood met quinoa en zeewier bij Bakker van Vessem

Brood met quinoa en zeewier bij Bakker van Vessem

Bakker Jos Huijbregts van Bakker van Vessem deed tijdens een reis door de provincie Zeeland inspiratie op voor een nieuw brood. Hiervoor gebruikt hij uitsluitend lokale producten, namelijk tarwe, quinoa en zeewier, en een klein beetje zout.

Nestlé breidt vegan-assortiment uit met gehakt

Nestlé breidt vegan-assortiment uit met gehakt

Nestle breidt in verschillende Europese landen de Garden Gourmet-productlijn uit met veganistisch gehakt. Ook de vegaburger krijgt een update, zegt de multinational in een persbericht. Het nieuwe Garden Gourmet Incredible Mince ziet er hetzelfde uit als rauw gehakt en is volgens Nestlé net zo veelzijdig. Zo kun je er balletjes van draaien of...

Wat vindt u van vleesvervangers?

Wat vindt u van vleesvervangers?

Woensdag 14 augustus was het groot in het nieuws: vleesvervangers zijn bezig met een snelle opmars en de verkoop van vlees daalt. Reden voor ons als vakblad Vlees+ om te willen weten: hoe kijkt de branche naar deze ontwikkeling?

'Palmolievrij' rukt op in Nederland

'Palmolievrij' rukt op in Nederland

Vrij plotseling ligt er een nieuw margarinemerk in de winkel: The Flower Farm. De margarine is volledig vrij van palmolie, een ingrediënt dat alom gebruikt wordt maar in verband is gebracht met ontbossing. Nu kan de consument orang-oetan-vriendelijk zijn boterham smeren, maar het is de vraag of het product wel echt duurzamer is. Palmolie kreeg...

Meer suiker in snoeprepen dan 25 jaar geleden

Meer suiker in snoeprepen dan 25 jaar geleden

Snackproducenten staan onder grote druk de hoeveelheid zout en suiker in hun producten te verlagen. Maar verschillende chocoladerepen zijn in de afgelopen vijfentwintig jaar juist zoeter geworden, ontdekten Britse onderzoekers. Onderzoekers van Queen Mary University in Londen vonden informatie over de formulering van (in Groot-Brittannië verkochte)...

HAK gaat door met teelt kikkererwt in Nederland

HAK gaat door met teelt kikkererwt in Nederland

Na een eerste proef in 2018 laat groentefabrikant HAK dit jaar opnieuw kikkererwten telen in Zeeuws-Vlaanderen. Het doel is om meer kennis te vergaren over de condities waaronder grootschalige teelt van kikkererwten in Nederland mogelijk zou kunnen zijn. De eerste proef, die in de zomer van 2018 startte, was dankzij de droge en warme zomer opvallend...

CBS kan daling vleesconsumptie niet bevestigen

CBS kan daling vleesconsumptie niet bevestigen

Het was een opzienbarend nieuwtje in komkommertijd: de vleesconsumptie in Nederland is met 9% gedaald. Dat meldde de NOS woensdagochtend; vele media namen het over. Opmerkelijk, want vorig jaar meldden Wakker Dier en de WUR teleurgesteld dat de Nederlandse vleesconsumptie al twee jaar niet meer daalde. En nu opeens wel? Onderwijl zouden de verkopen...

De worst van de toekomst

De worst van de toekomst

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat de verkoop van vleesvervangers in de supermarkt stijgt. Ook productontwerper Carolien Niebling is hiermee bezig. Zij ontwerpt de worsten van de toekomst. Worst gevuld met noten, gedroogde vruchten en bloemen of hybride worsten waarin zowel vlees als plantaardige producten zitten.

Verkoop vleesvervangers in supermarkt neemt toe

Verkoop vleesvervangers in supermarkt neemt toe

De trend is al een tijdje gaande. Consumenten kiezen er voor om minder vlees te eten. Uit cijfers van onderzoeksbureau IRI blijkt dat sinds 2017 de verkoop van vleesvervangers in de supermarkt met 51 procent is toegenomen. Dit gaat ten koste van de verkoop van vlees.

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI 5 - 2019
EVMI 5 - 2019

EVMI nummer 5 van 2019 heeft als thema ingrediënten. De ingrediënten waar op dit moment misschien wel het meest mee wordt geïnnoveerd zijn eiwitten. Plantaardige eiwitten zijn een hot topic, maar ook soja levert geen klimaatwalhalla op. Wetenschappers gaan inmiddels al een paar stappen verder; wat dacht je van dierloos melkeiwit of eiwit met alleen lucht en water als grondstoffen? We duiken in de nieuwste innovaties op dit gebied.

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

Strike Two Summit

19 september 2019 - 00:00

Lees meer

Symposium: Hygiëne voor veilig voedsel en gezondheid

1 oktober 2019 - 1 oktober 2019

Lees meer

Informatiedag Bakkerij en Zoetwaren sector

1 oktober 2019 - 1 oktober 2019

Lees meer