Nieuws
Wetenschappelijk onderzoek laat hotspots biofilms zien

Wetenschappelijk onderzoek laat hotspots biofilms zien

Oostenrijkse microbiologen onderzochten een vleesverwerkingsfabriek. Ze ontdekten tien hotspots voor biofilm, waaronder afvoerputten en waterslangen. De onderzoekers vonden meer biofilms tijdens productie dan na schoonmaak. Dit laat zien dat schoonmaak helpt, maar niet altijd afdoende is.

SIAL Parijs verplaatst naar oktober 2022

SIAL Parijs verplaatst naar oktober 2022

Beeld: SIAL SIAL Parijs verplaatst naar oktober 2022 De organisatie van SIAL laat weten dat ze de levensmiddelenbeurs twee jaar uitstellen. Het bedrijf had vanwege de coronapandemie verschillende maatregelen genomen om de beurs komende oktober door te kunnen laten gaan. In overleg met verschillende betrokkenen is nu toch besloten om de beurs uit te...

KFC wil kipnuggets maken met bioprinter

KFC wil kipnuggets maken met bioprinter

De fastfoodketen KFC wil in samenwerking met een Russisch onderzoekslaboratorium eind dit jaar een geprinte kipnugget testen. Het Russische bedrijf ontwikkelt op dit moment een bioprinter die cellen van kippen en plantaardig materiaal gebruikt. Volgens de KFC moeten de kipnuggets eruit zien en smaken als echte kip, maar wel duurzamer zijn dan het origineel.

ACM wil meer duidelijkheid duurzaamheidskeurmerken

ACM wil meer duidelijkheid duurzaamheidskeurmerken

De ACM roept verschillende partijen op om duurzaamheidskeurmerken transparanter en duidelijker te maken. Het orgaan wil zelf meer voorlichting geven en zegt strenger te gaan handhaven bij misleiding. Ook spoort de ACM de regering aan om strengere eisen te stellen aan bestaande keurmerken en de komst van een uniform label te versnellen.

Microalgen lijken waardevolle bron omega-3-vetzuren

Microalgen lijken waardevolle bron omega-3-vetzuren

Duitse wetenschappers vergeleken verschillende wijzen van microalgen-productie met gekweekte en gevangen vis. De vergelijking richtte zich op voedingswaarde en duurzaamheidsaspecten zoals uitstoot van CO2. Zij concludeerden dat microalgen op de meeste gebieden vergelijkbaar of iets beter presteerden dan vis.

Bedrijven kunnen consumenten beter voorlichten middels verpakkingen

Bedrijven kunnen consumenten beter voorlichten middels verpakkingen

Een onderzoek van DNV-GL laat zien welke invloed verpakkingen hebben op de keuze van consumenten voor een product. Consumenten hebben het meeste vertrouwen in de voedselveiligheid van merkproducten. Meer informatie op de verpakkingen zou consumenten er toe kunnen verleiden om meer voor een product te betalen.

Doorstart bedrijf Marc van Rijsselberghe

Doorstart bedrijf Marc van Rijsselberghe

Verschillende bedrijven die onder Saline-Farming vielen, maken een doorstart. Waddenwier gaat verschillende wierproducten verkopen die op het land gekweekt worden. De Salt Farm Foundation zet het onderzoek naar zilte landbouw voort.

Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Wij zoeken een nieuwe stagiair(e)! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, social media en de bladen. Je schrijft nieuwsberichten, artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage.

Empack krijgt ook groen licht vanuit overheid

Empack krijgt ook groen licht vanuit overheid

De Nederlandse overheid heeft op de persconferentie van 24 juni aangekondigd dat ook vakbeurzen vanaf 1 juli weer door kunnen gaan. Dat betekent dat de verpakkingsbeurs Empack die plaatsvindt op 15, 16 en 17 september 2020 in Jaarbeurs Utrecht nu ook groen licht krijgt vanuit de overheid.

Nespresso investeert 150 miljoen in fabriek

Nespresso investeert 150 miljoen in fabriek

Koffiefabrikant Nespresso steekt 160 miljoen Zwitserse franc (ca. 150 miljoen euro) in koffiefabriek in het Zwitserse Romont. Hiermee kan het voldoen aan de groeide vraag naar de premium koffies. In juni 2021 begint de bouw van een tweede productiehal.

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 29,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 4 - 2020

In EVMI 4 ontdek je de mogelijke toekomst van het voedselsysteem na corona. Ook beschouwen we de haalbaarheid van een milieuscore op voedselverpakkingen en nemen we een kijkje in de nieuwe eiwitfabriek van Rubisco.

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2020
Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

Training VITAL allergens web-based

4 augustus 2020

Lees meer

Training VITAL allergenen web-based

4 augustus 2020

Lees meer

Training VITAL allergenen web-based

4 augustus 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea