Nieuws
Combinatie suiker, koolzuur en cafeïne maakt frisdrank verslavend

Combinatie suiker, koolzuur en cafeïne maakt frisdrank verslavend

Frisdrank is ontworpen om verslavend te zijn, meent Gary Wenk, afdelingsdirecteur neuroscience aan de Ohio State University. Volgens hem kiezen producenten voor 'precies de juiste hoeveelheid zoetstof, cafeïne en koolzuur'. Wenk schreef ‘Your Brain on Food’ en zet zijn theorie over Cola uiteen tegenover CNN. In een blikje...

Waarom gezond eten ook lekker moet klinken

Waarom gezond eten ook lekker moet klinken

Mensen willen best meer groente eten maar dan moeten zij wel verleid worden door een lekker klinkende naam. Alleen zeggen dat iets op basis van de voedingswaarden gezond is, blijkt niet voldoende om voor de gezonde optie te gaan.

WUR: Too Good To Go is effectief instrument tegen voedselverspilling

WUR: Too Good To Go is effectief instrument tegen voedselverspilling

Met de app Too Good To Go kunnen consumenten een Magic Box kopen. Deze is gevuld met voedingsmiddelen die de winkelier anders weggooit. Uit onderzoek van Wageningen University & Research blijkt dat de kopers ongeveer 90 procent van de inhoud van deze box consumeren.

Uniek logistiek systeem bij SPAR

Uniek logistiek systeem bij SPAR

Dit jaar nam food retailer Spar een nieuw distributiecentrum in bedrijf met een vergaand gemechaniseerde oplossing. Zowel de palletopslag als orderverzameling gebeurt voor een groot deel automatisch. Dat is uniek in supermarktland, en misschien wel met goede reden. SPAR begon in 1932 als coöperatie van onafhankelijke winkels. Door samen te werken...

Vezelhennep als eiwit- en oliebron

Vezelhennep als eiwit- en oliebron

HempFlax in Oude Pekela verwerkt sinds 1993 vezels uit lokaal verbouwde hennep. Terwijl hennepteelt na de Tweede Wereldoorlog verboden werd omdat deze geen voedsel opleverde, zijn ‘neutraceuticals’ nu uitgegroeid tot belangrijke markt voor vezelhennep. Eén van de nieuwste loten aan de stam is hennepeiwit. Door naar mogelijkheden van...

Foodwatch ontdekt minerale oliën in babyvoeding

Foodwatch ontdekt minerale oliën in babyvoeding

Voedselwaakhond Foodwatch slaat alarm vanwege minerale oliën die zij in babyvoeding gevonden zouden hebben. Deze stoffen, ook wel aangeduid als MOAH, zijn potentieel kankerverwekkend. Foodwatch liet laboratoriumtests uitvoeren op vier Nederlandse blikken melkpoeder en vond minerale oliën bij drie van de merken: Neolac Biologisch 1 Volledige...

BEUC: aantal voedselinspecties in Europa sterk gedaald

BEUC: aantal voedselinspecties in Europa sterk gedaald

Het aantal voedselcontroles en de middelen die daarvoor beschikbaar zijn dalen in heel Europa. Dat blijkt uit een rapport van de Europese consumentenorganisatie BEUC, die de inspectierapportages van verschillende EU-landen analyseerde. Over de jaarlijkse rapportages waarmee lidstaten de Europese Commissie moeten informeren over de voedselveiligheidsinspecties...

Verslogistiek met klant als basis

Verslogistiek met klant als basis

Het begrip ‘Quality Controlled Logistics’ (QCL) werd al in 2007 gemunt in Wageningen. Het Internet of Things (IoT) maakt het nu realiteit: sensormetingen en modellen maken het mogelijk de kwaliteit van versproducten af te stemmen op klantwensen. ‘QCL maakt de keten van versproducten intelligent’, vat Eelke Westra van Wageningen...

Interview: de wereld verbeteren met kruiden

Interview: de wereld verbeteren met kruiden

Het zijn uitdagende tijden, vindt Michel Driessen, CEO bij Verstegen Spices & Sauces. De markt verschuift, het klimaat verandert, en wereldwijd wordt de politiek instabieler. Michel wil Verstegen niet alleen zo goed mogelijk door deze tijd loodsen, maar er ook een ander bedrijf van maken. ‘Een organisatie die een positieve impact heeft op...

Europese website Meat-the-facts

Europese website Meat-the-facts

Beeld: Screenshot website Meat the facts Eind september werd in het Europees Parlement de website Meat the facts gelanceerd. Het doel van deze website is om alle fabels rondom de veehouderij en de vleesproductie tegen te gaan.  Er is veel discussie over vlees en de veehouderij. Volgens de organisaties achter de website Meat the facts wordt dit...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 7 - 2019

In EVMI 7 met het thema voedselveiligheid onderzoeken we het belang van een goed hygiënisch ontwerp van productieruimten en schoonmaakprocessen. Maar we bekijken ook nieuwe technologieën die nu of in de toekomst de hygiëne zouden kunnen bevorderen.

Bekijk de inhoud
Evenementen

HAS cursus: levensmiddelenchemie

19 november 2019 - 18 januari 2020

Lees meer

AgriFoodTech 2019

11 december 2019 - 12 december 2019

Lees meer

Save the date: HAS Food Experience 2020

4 februari 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea