Nieuws
Meer kwik in vis door klimaatverandering en overbevissing

Meer kwik in vis door klimaatverandering en overbevissing

De opwarming van de aarde heeft invloed op het kwikgehalte in vis. Dat meldt een internationaal team van onderzoekers in het vakblad Nature. Ook overbevissing speelt hierbij een rol. “We begrepen tot nu toe nog niet goed waarom de niveaus van methylkwik zo hoog waren in grote vissen,” vertelt onderzoeksleider Amina Schartup.

Nieuwe app Foodned combineert data van alle foodbedrijven

Nieuwe app Foodned combineert data van alle foodbedrijven

Een rugzakkoerier bezorgt je bestelde maaltijd. De supermarkt helpt je met persoonlijk voedingsadvies. In de bedrijfskantine haal je snel een broodje. “Voeding draait vooral om gemak, waardoor we de regie over ons eten bij bedrijven leggen”, zegt Raymond Schneider, oprichter en mede-eigenaar van Foodned.

Al 100.000 klanten kopen ‘bekend’ vlees via koopeenkoe.nl

Al 100.000 klanten kopen ‘bekend’ vlees via koopeenkoe.nl

Online vleesverkoper Koopeenkoe.nl heeft de mijlpaal van 100.000 klanten in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië weten te behalen.

Unilever stopt Solero’s in multipack zonder losse plastic wrapper

Unilever stopt Solero’s in multipack zonder losse plastic wrapper

In navolging van de Magnum pints van gerecycled plastic, komt Unilever nu met een volgend plastic-besparend product: de Solero ijsjes in het multipack zijn niet meer per stuk in plastic verpakt, maar zo uit de kartonnen verpakking te gebruiken. Dat schrijft Unilever in een persbericht.

Voedsel van morgen

Voedsel van morgen

Wat eten we in 2050? En waar komt dit voedsel vandaan en hoe wordt het gemaakt? Op deze vragen probeert de tentoonstelling Voedsel van Morgen antwoord te geven. NEMO Science Museum organiseert deze tentoonstelling in samenwerking met Next Nature Network.

1 miljoen maaltijden gered door ‘Too Good To Go’

1 miljoen maaltijden gered door ‘Too Good To Go’

De app ‘Too Good To Go’ heeft 1 miljoen maaltijden gered van verspilling, dat meldde de gelijknamige organisatie vandaag via een persbericht. Daarmee heeft het anti-voedselverspillingsinitiatief naar eigen zeggen binnen twee jaar circa 2,5 miljoen kilogram CO2-uitstoot voorkomen.

Nestlé schakelt hulp in van ‘Raad van Kinderen’

Nestlé schakelt hulp in van ‘Raad van Kinderen’

Nestlé heeft de hulp ingeschakeld van een ‘Raad van Kinderen’. Deze Raad geeft Nestlé advies over wat het kan doen om kinderen in Nederland te helpen gezonder te eten. Recent kwam de Raad met adviezen, liet het voedingsmiddelenbedrijf afgelopen vrijdag weten via een persbericht.

Vodka van radioactief graan uit Tsjernobyl

Vodka van radioactief graan uit Tsjernobyl

Wetenschappers van de universiteit van Portsmouth zijn er achter gekomen dat vodka gestookt uit radioactief graan veilig gedronken kan worden. Door het distilleren verdwijnt de meeste vervuiling uit het product. De wodka heeft de naam Atomik gekregen.

Landbouwrobot krijgt steeds meer functionaliteiten

Landbouwrobot krijgt steeds meer functionaliteiten

Als het aan de landbouwindustrie en de boeren ligt, wordt arbeidsintensief werk binnen een paar jaar door robots gedaan. Dat komt goed uit, want het is steeds lastiger om personeel te vinden voor dit type werk. Onderzoekers van Wageningen Universiteit ontwikkelden hun ‘Robotti’.

Drie redenen om vlees- en zuivelbenamingen te beschermen

Drie redenen om vlees- en zuivelbenamingen te beschermen

Hoe noem je plantaardige vlees- en zuivelvervangers? Benamingen als vegetarische worst of sojamelk roepen discussie op. Annette Toft, directeur van de Deense landbouw- en voedingsraad in Brussel en voorzitter van de werkgroep levensmiddelen van Copa-Cogeca, geeft drie redenen om vleesbenamingen te beschermen.

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI 5 - 2019
EVMI 5 - 2019

EVMI nummer 5 van 2019 heeft als thema ingrediënten. De ingrediënten waar op dit moment misschien wel het meest mee wordt geïnnoveerd zijn eiwitten. Plantaardige eiwitten zijn een hot topic, maar ook soja levert geen klimaatwalhalla op. Wetenschappers gaan inmiddels al een paar stappen verder; wat dacht je van dierloos melkeiwit of eiwit met alleen lucht en water als grondstoffen? We duiken in de nieuwste innovaties op dit gebied.

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

Strike Two Summit

19 september 2019 - 00:00

Lees meer

Symposium: Hygiëne voor veilig voedsel en gezondheid

1 oktober 2019 - 1 oktober 2019

Lees meer

Informatiedag Bakkerij en Zoetwaren sector

1 oktober 2019 - 1 oktober 2019

Lees meer