Nieuws
Ter Groene Poorte start met nieuw label FOOD ACADEMY

Ter Groene Poorte start met nieuw label FOOD ACADEMY

Op woensdag 1 maart 2023 is in de voedingsschool Ter Groene Poorte de nieuwe FOOD ACADEMY van start gegaan. Met FOOD ACADEMY gaat Ter Groene Poorte opleidingen en masterclasses organiseren die zich specifiek richten op een geïnteresseerd (vak)publiek en foodies die willen bijblijven met trends die vandaag spelen. Ook bedrijven die specifieke opleidingen...

Food Technology: Robotica in de food, uitdagingen en mogelijkheden

Food Technology: Robotica in de food, uitdagingen en mogelijkheden

Robots en cobots worden steeds meer toegepast in de foodindustrie. De belangrijkste uitdagingen daarbij zijn de omgevingscondities en vooral de benodigde intelligentie en flexibiliteit. Doordat food producten meestal niet vormvast en daardoor onvoorspelbaar zijn, zijn er vaak geavanceerde vision systemen en ook speciale tooling nodig om succesvol te...

John West introduceert visvrije tonijn van soja en tarwe

John West introduceert visvrije tonijn van soja en tarwe

Visconservenbedrijf John West introduceert twee vegan visvrije tonijnproducten op basis van soja en tarwe. Met de nieuwe producten wil het bedrijf de ambitie versterken om innovatieve producten te bieden die een gezonde levensstijl ondersteunen.

Versgroothandel Haarsma krijgt nieuwe merknaam Foodimpuls

Versgroothandel Haarsma krijgt nieuwe merknaam Foodimpuls

Familiebedrijf Haarsma Foodimpuls, met vestigingen in Heerenveen en Ede, wijzigt de naam in Foodimpuls. Deze nieuwe merknaam geldt ook voor Verscentrum Ede, het bedrijf dat eerder door Haarsma is overgenomen. Met de nieuwe naam wil Foodimpuls zijn positie in de markt versterken en verder uitbouwen.

Nieuwe Upfront-producten met ‘transparante’ verpakking

Nieuwe Upfront-producten met ‘transparante’ verpakking

Zes nieuwe producten van Upfront liggen sinds 13 februari in het schap bij Albert Heijn. Upfront produceert eiwitrepen, proteïnepoeder en chips met een bijzondere verpakking. Ze gebruiken geen kleur en de ingrediënten en voedingswaarden staan op de voorkant van de verpakking. Upfront heeft als missie volledige transparantie standaard te maken binnen...

Food Technology: Marel over de toekomst van datagedreven automatisering

Food Technology: Marel over de toekomst van datagedreven automatisering

De toekomstvisie van Marel is een wereld waarin kwaliteitsvoedsel op een duurzame en betaalbare manier wordt verwerkt. In een lezing op vakbeurs Food Techology geeft Ronald Melskens van Marel een korte inleiding over hoe Marel Prepared Foods deze voornemens omzet in daden, waarbij de nadruk ligt op innovaties op het gebied van datagedreven automatisering...

Foodwatch: ‘Meer transparantie nodig bij krimpflatie voedingsmiddelen’

Foodwatch: ‘Meer transparantie nodig bij krimpflatie voedingsmiddelen’

Consumentenorganisatie Foodwatch is een nieuwe actie gestart waarin wordt geëist dat voedselproducenten en supermarkten duidelijker op de verpakking moeten communiceren wanneer een levensmiddel qua inhoud minder is geworden. In de uitzending van consumentenprogramma Radar van maandag 27 februari gaf de voedselwaakhond tekst en uitleg over het actuele...

QSTA genomineerd voor de Shopping Awards 2023

QSTA genomineerd voor de Shopping Awards 2023

De vakjury van de e-commerceprijs Shopping Awards 2023, heeft QSTA, online versmarkt voor foodprofessionals, geselecteerd als één van de drie kanshebbers voor de gouden, zilveren of bronzen award. De winnaars worden op 23 maart bekendgemaakt.

Merendeel vegaburgers supermarkt ongezond

Merendeel vegaburgers supermarkt ongezond

Bijna twee derde van de vegaburgers in de supermarkt zijn niet gezond. De producten bevatten te veel zout en/of verzadigd vet. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Flevolandse zorgorganisaties in actie om voedselverspilling tegen te gaan

Flevolandse zorgorganisaties in actie om voedselverspilling tegen te gaan

In opdracht van provincie Flevoland en gemeente Lelystad zijn vijf Flevolandse zorglocaties van Coloriet en Woonzorg Flevoland samen met Greendish de uitdaging aangegaan om voedselverspilling tegen te gaan. Op elke locatie is de voedselverspilling in hun keuken, koelkast en op het bord gemeten om hun kennis en bewustzijn te vergroten. Met als resultaat:...

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 1 2023
Editie 1 2023

In dit nummer van EVMI staat verpakken centraal. Met onder meer: interview met Gert-Jan van Baardwijk, circulaire verpakkingen en eenvoudig hybride producten maken. Lees de editie hier!

EVMI 1 online
Verpakkingsspecial
Verpakkingsspecial

De Verpakkingsspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

Open Avond Hogeschool Inholland

29 maart 2023

Lees meer

Veggie Challenge Live 2023 – nieuw food & lifestyle event

31 maart 2023 - 1 april 2023

Lees meer

Empack en Packaging Innovations 2023

5 april 2023 - 6 april 2023

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea