Cichoreiwortel – diepgeworteld geluk!

beneo-plaatje-adto

Ontdek ons nieuwste recept voor wit brood met prebiotische vezels van de cichoreiwortel: dit vezelrijke brood behoudt zijn mooie witte kleur en zorgt voor een gezonde spijsvertering.

Prebiotisch: getest en goedgekeurd

Inuline en oligofructose zijn prebiotische vezels die bijdragen tot een verbeterde spijsvertering en innerlijke balans omdat ze een positieve impact hebben op:

  1. de groei van goedaardige micro-organismen (Bifidobacteriën en Lactobacillen)
  2. een regelmatige darmtransit
  3. de algemene levensstandaard

Consumenten zijn zich bewuster van het belang van een gezonde spijsvertering. Meer dan twee derde van de Europeanen beschouwt dit als een zeer belangrijke factor bij voeding1. Ze begrijpen ook steeds beter wat de term inhoudt. Zo erkennen ze de voordelen van een gezonde darmflora op hun algemene gemoedstoestand en welbevinden. De voedingsindustrie wordt hiermee getrakteerd op een nieuwe doelgroep en een kans om hun gamma uit te breiden.

Het BENEO-Technology Center biedt een waaier aan gezondere recepten met onze prebiotische vezels, Orafti® Inulin en Oligofructose, gewonnen uit cichoreiwortel. Ontdek meer lekkere, innovatieve ideeën voor diepgeworteld geluk!

[1] HFI, Global Trends Study, 2018.

logo-beneo