Gezonde spijsvertering: een gevestigde waarde

beneo-stockfoto

De interesse in een gezonde darmflora houdt stand. De consument wordt zich nu ook bewust van de invloed van een gezonde spijsvertering op zijn welbevinden.

In 2010 werd “een gezonde spijsvertering” uitgeroepen tot megatrend. Onderzoek op wetenschappelijke- en nutritionele fora naar een gezonde darmflora bereikten hierna nieuwe hoogten. De interesse onder consumenten groeide en naast bewustwording ontstond ook het verband met innerlijk welzijn.

63 % van consumenten wereldwijd vinden dat een gezonde spijsvertering van belang is voor hun fysieke gezondheid. 57 % linken het ook aan hun gemoedstoestand. Innerlijk welzijn is dé barometer van de trend. Het is de onderliggende drijfveer voor een gezonde darmflora. Één op drie consumenten die zijn spijsvertering in balans tracht te houden, voelt zich fitter en meer ontspannen.

De reikwijdte van prebiotica

De gezondheidsbevorderende rol van prebiotica reikt verder dan het spijsverteringskanaal. Ze beïnvloeden ook energieopname (het hongergevoel) en de gemoedstoestand.

In tegenstelling tot chemische of artificiële vezels, zijn BENEO’s inuline en oligofructose twee klinisch bewezen, non-GMO prebiotica van een natuurlijke bron. Ze worden via een milde extractie met heet water gewonnen uit cichoreiwortel. Ze zijn een voedingsbron voor de goedaardige micro-organismen in de darm en bevorderen de samenstelling en vermenigvuldiging hiervan. Dit zorgt voor een gezonde -flora en darmtransit: de sleutel tot innerlijke balans. Dit effect wordt ondersteund en gestaafd in een groot aantal wetenschappelijke studies (meer dan 150) met BENEO’s cichoreiwortel. Hiernaast beschikt BENEO ook over een exclusieve gezondheidsclaim voor Orafti® Inuline voor het bevorderen van een gezonde darmflora.

In de praktijk

De vraag naar vezels opent de deur naar innovatie. Het BENEO-Technology Center biedt een waaier aan gezondere recepten met prebiotische vezels, Orafti® Inulin en Oligofructose, gewonnen uit cichoreiwortel. Bezoek onze website of contacteer ons voor onze lekkere, innovatieve ideeën voor innerlijk welzijn, ofwel diepgeworteld geluk. 

Tekst: Katrien Lambeens, Product Manager Functional Fibres bij BENEO

Ga naar www.beneo.com voor meer informatie.