Hygiënisch design tot in het detail: Sensoren voor de voedingsindustrie

vega

BEDRIJFSINFORMATIE - In de processen van de levensmiddelenindustrie worden zeer hoge eisen aan de hygiëne gesteld. VEGA-sensoren zijn het juiste "ingrediënt" voor de verwerking van grondstoffen zoals suiker of zetmeel en bij de productie van dranken, melkproducten of chocoladeproducten.

Niveau- en drukmeettechniek voor alle meetapplicaties
VEGA-sensoren zijn uitgerust voor de complexe meetapplicaties van de procesautomatisering – van de meting van viskeuze massa's tot fijne poeders of abrasieve stortgoederen, in kleine tanks/silo's, bij roerwerken of verwarmingsspiralen. Dankzij hun vele verschillende aansluitmogelijkheden kunnen zij eenvoudig in elke toepassing in het proces worden geïntegreerd. 

Eenvoudige reiniging – betrouwbare processen
Voor hygiënische en stabiele levensmiddelenprocessen biedt VEGA speciaal op de hoge eisen van de branche toegesneden materialen – met alle noodzakelijke certificaten en materiaaleigenschappen conform FDA en EG 1935/2004. Ons hygiënische design voldoet aan de eisen van EHEDG en 3-A Sanitary.

Schone constructie
Qua constructie onderscheiden de sensoren zich door hun frontbondige procesaansluitingen en hun dichte, robuuste behuizing (IP69K). Zelfs in bedrijf kunnen zij met vrijwel alle chemicaliën tot wel 2 uur lang bij 150 °C conform CIP worden gereinigd.

Perfecte reinigbaarheid
Met hun veilig beschermde pakkingen, volledig metalen behuizing en met medium in aanraking komende oppervlakken met de geringe oppervlakteruwheid van slechts 0,3 µm zijn VEGA-sensoren speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de vraag in de levensmiddelenindustrie. 

Uniforme hygiënische adapters
De gestandaardiseerde aansluitingen van de hygiënische adapters kunnen vrij worden gekozen en staan garant voor minimale kosten en hoge beschikbaarheid van de installatie.

Met het universele concept is een eenvoudige integratie en snel onderhoud mogelijk – het dringt betrouwbaar voorraden en stilstand-tijden terug.

Draadloze bediening
Bluetooth draadloze communicatie zorgt voor een betere toegankelijkheid: in cleanrooms, zware industriële omgevingen of Ex-zones. De technologie maakt parametrering, weergave en diagnose mogelijk vanaf een afstand tot wel 25 meter en bespaart daarmee tijd en voorkomt gevaren. Heel eenvoudig via VEGA Tools-app – op elke beschikbare smartphone of tablet.

O-Link
Met deze merkonafhankelijke communicatiestandaard kunnen sensoren voordelig worden geïnstalleerd, geparametreerd – en desgewenst ook sneller weer in gebruik worden genomen. IO-Link is een digitale interface en draagt parameters automatisch over wanneer een instrument ooit moet worden vervangen.

Persoonlijk advies
Op locatie of online: u kunt altijd op ons rekenen. Wij begrijpen dat iedere applicatie anders is, daarom geven wij altijd advies op maat. Neem gerust contact met ons op om te weten te komen wat het ideale meetinstrument is voor uw toepassing is. Desgewenst virtueel via Skype, Zoom of Microsoft Teams. Bekijk onze directe contactgegeven op www.vega.com/vega-nederland.

www.vega.com/vegabar