Innovatieve snacks als antwoord op moderne eetpatronen

BENEO_healthy-lunchbox_EN_300x250

 

3 maal per dag een grote maaltijd? De moderne consument doet dat vaak net een tikkeltje anders. Een drukke levensstijl, veranderde (thuis)werk gewoonten en volle agenda’s zorgen voor een verschuiving in het eetpatroon. Help deze consument een handje en ontwikkel producten voor een gezonde lunch trommel voor de hele dag.

Tegenwoordig is het geen uitzondering meer als het ontbijt wordt vervangen door een gezonde snack tussendoor of op kantoor. Een snelle lunch, een handig tussendoortje, en ’s avonds blijft er vaak weinig tijd over om uitgebreid aan het koken te slaan. Het resultaat? Mensen zijn op zoek naar voedzame producten die hun gezond door de dag heen loodsen. Gezond, ja zeker, want met dit veranderde eetpatroon wil de consument zeker niet inboeten op nutritionele meerwaarde. Lees meer over deze trend.

Gebrek aan energie voor de hele dag is een wereldwijd fenomeen. Snacks die een gebalanceerde boost geven, zijn dus aantrekkelijker dan ooit. En door je producten te ontwikkelen met BENEO’s functionele ingrediënten zijn gezondheidsclaims binnen handbereik. Zo is bijvoorbeeld Palatinose™ een stabiele bron van energie uit koolhydraten van natuurlijke oorsprong die glucose op een gelijkmatige manier vrijgeeft in het lichaam. Deze trage opname voorkomt sterke pieken en dalen in het energieniveau doorheen de dag. Vaarwel “sugar high”.

Sinds de pandemie snacken consumenten meer dan ooit. Anderzijds zijn ze zich toch steeds meer bewust van de belangrijkheid van gezondheid en immuniteit; en dit vertaalt zich in hun voeding keuzes. Mensen zijn op de hoogte van verschillende soorten suikers en koolhydraten en gaan op zoek naar oplossingen die beantwoorden aan hun zoektocht naar een goede gezondheid. En voor velen van hen geldt dat plantaardige ingrediënten hierbij helpen, deze worden gezien als goed voor het lichaam.

Vind inspiratie in BENEO’s product concepten met een waaier aan oplossingen. Gezonde lunch? Geen probleem, neem een instant soep met trage koolhydraten die ook nog eens extra is verrijkt met plantaardige vezels. Snel klaar, smaakvol en gezond. Zin in wat meer? doe er een broodje bij, nu ook glutenvrij. Handig voor een snelle lunch met voedzame ingrediënten. Wil je nog een extra boost? Water met een lekker smaakje en Palatinose™ biedt hulp. Geen suikerrijke energie drank en geen sugar-rush, maar wel een natuurlijke verfrissing om er weer even tegen te kunnen!

 Van jouw lab naar de bewuste consument, met BENEO’s ingrediënten. Lees meer.