Positief ouder worden met functionele ingrediënten

beneo

Tegen 2050 zullen meer dan 1 op 5 mensen 60 jaar of ouder zijn, dat is maar liefst 2 miljard mensen wereldwijd!  Een generatie die dus zeker niet op je radar mag ontbreken en waar unieke producten voor ontwikkeld kunnen worden.

Senior betekent absoluut niet “minder actief”. Ook deze generatie kiest voor een actief en fijn leven, op hun eigen ritme. De hoofdzaak bij het ouder worden is duidelijk; de dagelijkse activiteiten waar ze van genieten blijven voorzetten. Door slimme voedingskeuzes te maken, hopen ze ouderdomskwaaltjes te ontlopen en hun best mogelijke zelf te blijven. Consumenten zijn zich bewust van de invloed van voeding op de gezondheid. Met de leeftijd, verlaagt de tolerantie voor glucose en verhoogt de kans op diabetes type 2. Ontdek hoe onze ingrediënten een onderdeel van de oplossing kunnen zijn.

Van een gezonde spijsvertering tot evenwichtige energie, BENEO’s functionele ingrediënten bieden een breed gamma aan voordelen die zich richten op de noden van de 60-plusser. Palatinose™ is een stabiele bron van energie uit koolhydraten, die op een gelijkmatige manier worden vrijgegeven in het lichaam. Deze trage opname voorkomt plotse stijging van de bloedsuikerspiegel. Zo help je de consument op weg naar een gezonde levensstijl, doorheen de jaren.  

Met ouder worden, verhoogt het bewustzijn rond gezondheid en tevens bracht de pandemie het thema immuniteit sterker onder de aandacht. Onze prebiotische vezels kunnen hun steentje bijdragen aan het verzorgen van het afweersysteem. En hiermee raak je een belangrijke snaar bij de bewuste consument.

Een lekker toetje? Ja hoor! Deze consumenten willen blijven genieten van het leven. Er is toch geen betere manier dan jezelf af en toe te trakteren met een zoete zonde. Geef lekkernijen een gezonde toets en creëer een win-wincombinatie. Ontdek deze nostalgische poedermix voor pudding en vind jouw inspiratie voor productinnovatie voor de iets oudere levensgenieters. Download het recept en ontdek meer statistieken.