Vierde editie AgriFoodTech verbindt voedselproductie en technologie

agrifoodtech-2019

Op 11 en 12 december vond de vierde editie van de door Mikrocentrum georganiseerde AgriFoodTech vakbeurs plaats. In de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch kwamen de topsectoren “High Tech Systemen & Materialen” samen met “Agri & Food en Tuinbouw en Uitgangsmaterialen”. Ongeveer 1.500 bezoekers maakten kennis met de laatste High Tech en ICT innovaties in zowel de 60 lezingen als bij de ruim 100 exposanten.

Paneldiscussie en het EVMI congres

Wageningen University verzorgde op 11 december een paneldiscussie waar bezoekers de kans kregen om een dialoog te starten over mens en technologie in de Agro & Food sector. Ze keken naar ontwikkelingen die nodig zijn zodat technologische ontwikkelingen naast meer productiviteit en kwaliteit ook positieve maatschappelijke en duurzame effecten oplevert. Op 12 december kregen bezoekers tijdens het EVMI congres alles te weten over hoe bedrijven zoals Friesland Campina, Verstegen Spices & Sauces B.V. & Heineken technologieën en innovaties toepassen in hun bedrijven gericht op de foodsector.

Keynotes

De eerste dag van AgriFoodTech2019 werd afgetrapt door keynotespreker Prof. Dr. Ir. Peter Groot Koerkamp (Wageningen University). Hij sprak over de impact die technologie en robotisering hebben op de toekomst van Agri & Food. Op de tweede dag vertelde Dr. Ir. Lenny van Erp-van der Kooij (HAS Hogeschool) over de uitdagingen bij het gebruik van sensoren die melkveebedrijven, varkenseenheden en pluimveebedrijven gebruiken in individuele of groepshuisvestingssystemen.

Hackathon Redesign Your Agrifood Business

Nationale en internationale studenten, developers, designers en technici werkten twee dagen lang aan concrete vraagstukken van organisaties uit de Agrifood- en Techsector. Tijdens deze editie van Hackathon Redesign Your AgriFood Business bouwden de teams werkende prototypen applicaties en vernieuwende businessmodellen. Op 12 december koos de jury, bestaande uit Piet Rombouts, Frans Broeders en Piet Jan den Dikken, de winnaar van de Hackathon Redesign Your AgriFood Business 2019. Daan Corporaal en Shihaab Rouine van Fontys Hogescholen en Mariska Krijnen van HAS Hogeschool hadden volgens de jury de beste toepassing en wonnen de 1e prijs. Zij bedachten een integrale oplossing bestaande uit drones, robots, verbonden met een slimme applicatie voor het thema agroforestry.