Bedrijfsinformatie
Wat te doen bij voedselvergiftiging in het buitenland

Wat te doen bij voedselvergiftiging in het buitenland

In het buitenland worden meestal andere producten genuttigd dan de producten die we thuis gewend zijn om te eten. Deze producten kunnen natuurlijk erg vernieuwend en lekker zijn, maar deze kunnen ook vervelende problemen met zich meebrengen. Een van de bekendste problemen in het buitenland is de voedselvergiftiging. Hoe kan een voedselvergiftiging worden...

Suikeralternatieven en nieuwe testmethoden

Suikeralternatieven en nieuwe testmethoden

Koolhydraten en organische zuren vormen een belangrijk deel van onze voeding. Koolhydraten zijn zetmeel, vezels en suikers. Vooral die laatste groep willen producenten en retailers zoveel mogelijk reduceren in hun voeding. Maar de ene suiker is de andere niet. In de vorm van vezels kunnen suikers juist bijdragen aan de gezondheid. Eurofins Food, Feed...

IFFI presenteert: E-commerce in B2B food

IFFI presenteert: E-commerce in B2B food

Ingredients For Food Innovators organiseert op donderdag 12 september een dinner meeting over de impact van E-commerce in de voedings- en ingrediëntenindustrie. Sprekers zijn Floor Guikers, EY VODW, en Teun van der Zijden, EY-Parthenon. Aansluitend brengen leden vrijdag 13 september een bezoek aan IFFI-lid Interfood In Bladel. Het internet en de...

Meer dan een laboratorium: Eurofins als kennispartner

Meer dan een laboratorium: Eurofins als kennispartner

Voedselfraude, aangescherpte regelgeving en consumenten die steeds kritischer zijn; de beheersing van voedselveiligheid wordt steeds belangrijker. Eurofins helpt bedrijven in de gehele productieketen om een veilig productieproces te kunnen garanderen. ‘Eurofins is veel meer dan een laboratorium alleen.’

Biofilms efficiënt bestrijden

Biofilms efficiënt bestrijden

De biofilm, het dark web van de levende natuur van waaruit onwenselijke en ziekmakende micro-organismes steeds weer de kop op steken. Voor een producent betekent de aanwezigheid van een biofilm altijd problemen. Eurofins helpt niet alleen biofilms op te sporen, maar adviseert ook hoe ze te bestrijden.

Medewerkers op nummer één

Medewerkers op nummer één

De economie groeit. Dat betekent meer banen, maar er zijn niet altijd mensen om deze te vervullen. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste mensen binnenkrijgt? En deze weet te behouden? Eurofins Food, Feed & Water Testing Netherlands doet het als volgt.  HR manager Tom Groen zegt te merken dat het goed gaat met de economie. ‘Het gevolg is...

Producenten zien certificatie als ‘paspoort voor handel’

Producenten zien certificatie als ‘paspoort voor handel’

Uit onderzoek van DNV GL en GFSI blijkt dat 79% van de leiders in de levensmiddelenindustrie certificatie als topprioriteit beschouwt om aan de regelgeving te voldoen maar wel toepassingen voor nieuwe technologieën onderzoekt. DNV GL, een van de grootste certificatie-instellingen ter wereld, en het Global Food Safety Initiative (GFSI) van The Consumer...

Slim vanaf het begin

Slim vanaf het begin

Bouwgroep Willy Naessens heeft met prefab beton al duizenden nieuwe bedrijfspanden gerealiseerd. De specialist in het bouwen van bedrijfshuisvesting werkt volgens een uniek bouwconcept: Verticale Integratie. Alle essentiële processen binnen de bouw beheren en begeleiden zij zelf. Dit maakt het mogelijk om vroeg aan tafel schuiven bij de klant,...

IFFI Masterclass Innovations: innoveer en co-creëer!

IFFI Masterclass Innovations: innoveer en co-creëer!

Ingredients For Food Innovators organiseert op donderdag 11 en vrijdag 12 april in Rotterdam een masterclass Innovations met bovengenoemd thema. Geheel gewijd aan SMART en AGILE innoveren in de voedingsindustrie. Drie keer per jaar organiseert het IFFI netwerk masterclasses voor leden en niet-leden en de editie van april draait om ‘anders’...

Niet zo gek, zo'n labelcheck

Niet zo gek, zo'n labelcheck

Klopt de informatie op een verpakking? Als consument moet je daarop kunnen vertrouwen. Helaas komt het regelmatig voor dat artikelen moeten worden teruggeroepen, omdat de informatie op de verpakking niet klopt.

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 7 - 2019

In EVMI 7 met het thema voedselveiligheid onderzoeken we het belang van een goed hygiënisch ontwerp van productieruimten en schoonmaakprocessen. Maar we bekijken ook nieuwe technologieën die nu of in de toekomst de hygiëne zouden kunnen bevorderen.

Bekijk de inhoud
Evenementen

HAS cursus: levensmiddelenchemie

19 november 2019 - 18 januari 2020

Lees meer

AgriFoodTech 2019

11 december 2019 - 12 december 2019

Lees meer

HAS cursus: voedselveiligheid & houdbaarheid

11 februari 2020 - 12 februari 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea