Bedrijfsinformatie
Jansen Techniek brengt visverwerking naar hoger niveau

Jansen Techniek brengt visverwerking naar hoger niveau

In de visverwerking staat automatisering nog in de kinderschoenen. Terwijl er een hoop te besparen valt met robots en machines. “We hebben 30% minder medewerkers nodig.” “Noem het een fingerspitzengefühl, aangewakkerd door ervaring,” aldus Jannes Jansen, oprichter en directeur van Jansen Techniek: “Zo’n drie...

Hoe test je de houdbaarheid van niet gekoelde producten?

Hoe test je de houdbaarheid van niet gekoelde producten?

Hoe bepaal je de houdbaarheid van een product? Voor niet gekoelde producten bestaat geen wetgeving behalve dat het product voedselveilig moet zijn gedurende de gehele houdbaarheidstermijn. Dat maakt het voor fabrikanten lastiger om de houdbaarheid van hun producten te bepalen. Maar hier kan Eurofins bij helpen.  De houdbaarheid van producten is...

Nog altijd korte levertijden voor VEGA meetapparatuur

Nog altijd korte levertijden voor VEGA meetapparatuur

Ondanks de huidige omstandigheden zijn de levertijden voor druk- en niveaumeetapparatuur van VEGA nog altijd even kort. Door een onafhankelijke in-house productie van de apparatuur in het Zwarte Woud in Duitsland kunnen de producten en bijbehorende service gewoon geleverd worden. In house Waar veel leveranciers van industriële meetapparatuur op...

Hygiënisch in-huis-wassen

Hygiënisch in-huis-wassen

Schoon textiel is van groot belang voor de algemene hygiëne in de foodsector. Daarom moet de was aan veel verschillende hygiëneregels voldoen. Waar moet je op letten bij hygiënisch wassen?

Ontwikkeling van medewerkers in crisistijd: een kostenpost of investering?

Ontwikkeling van medewerkers in crisistijd: een kostenpost of investering?

Wendbaar, vitaal en vaardig: hoe besteed jij aandacht aan je medewerkers in deze crisistijd? De economische gevolgen van COVID-19 raakt ons allemaal. Ook veel foodbedrijven. Investeringen in de opleiding en ontwikkeling van medewerkers komen te vervallen omdat alle focus is gericht op productie en overleven. Maar juist nu is aandacht voor je menselijke...

MULTIVAC: Al uw verpakkingszaken in één hand

MULTIVAC: Al uw verpakkingszaken in één hand

Bent u verwerker van verse levensmiddelen, zoals vlees, vis, vleesvervangers, kant-en-klaarmaaltijden, gesneden AGF, zacht fruit, kaas, sauzen, kruiden, delicatessen, dan helpen wij u met de juiste keuze voor uw verpakkingsmaterialen.

‘We willen de klant ontzorgen’

‘We willen de klant ontzorgen’

Voedselveiligheid staat bij iedere producent voorop. Het is echter niet altijd makkelijk om aan de steeds strenger wordende eisen te voldoen. Het vergt behoorlijk wat aandacht om de juiste procedures en controles te implementeren en de voedselveiligheidsrisico’s te verkleinen. Met het vergroten van zijn capaciteit, wil Eurofins de dienstverlening...

Simpelweg gezonder: minder vet en vol van smaak

Simpelweg gezonder: minder vet en vol van smaak

Om het gesprek met de consument aan te gaan, sloegen de voedingsautoriteiten wereldwijd de handen in elkaar om uniforme productcommunicatie te ontwikkelen. De gezondere keuze kan immers net zo lekker zijn. Om het verschil met andere tegenhangers in de verf te zetten, ontwikkelde BENEO verschillende recepten met een overeenkomstig nutritioneel scorebord...

Aanbieding: Op zoek naar een nieuwe verpakkingsmachine?

Aanbieding: Op zoek naar een nieuwe verpakkingsmachine?

Prins Verpakkingstechniek levert verschillende soorten verpakkingsmachines. Het bedrijf heeft per direct een Barsch horizontale flowpacker in volledige RVS box-motion uitvoering beschikbaar. De machine heeft een folieaanvoer van onderen en is ideaal voor het verpakken van product zonder drager (schaal). In huidige uitvoering is de flowpacker geschikt...

Bühler Group al een kwart eeuw tevreden gebruiker Celsimix

Bühler Group al een kwart eeuw tevreden gebruiker Celsimix

De grootste fan van onze Celsimix voor het mengen van veelzijdige en lastige mengsels is al meer dan 25 jaar de Bühler Group uit Zwitserland. Bühler is een bekende systeem integrator die zich voornamelijk richt op mechanische en thermische process engineering. Het bedrijf is actief in meer dan 140 landen en heeft meer dan 13 duizend werknemers....

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 29,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 6 2020
Editie 6 2020

EVMI 6 heeft als thema duurzaamheid. Met onder andere een interview met André Heeres, Empack en de fusie van UTZ en de Rainforest Alliance.

Lees meer
Evenementen

Training VITAL allergenen web-based

4 augustus 2020

Lees meer

HAS Cursus Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie

1 oktober 2020

Lees meer

HAS cursus Levensmiddelentechnologie

1 oktober 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea