Bedrijfsinformatie
Stamppot, een historisch gerecht?

Stamppot, een historisch gerecht?

Er is naast Nederland waarschijnlijk geen land ter wereld waar het nationale gerecht bestaat uit gestampt voedsel. Nederlanders zijn dol op stamppot. Aardappelen, groente, jus en een stukje vlees of worst en de Nederlander is helemaal tevreden. Vanwaar de fascinatie van de Nederlander voor fijn geprakt voedsel?

Nieuwe logistiek door hogere kratten bij slagerij Detailresult

Nieuwe logistiek door hogere kratten bij slagerij Detailresult

Voor grote productiebedrijven kunnen kleine aanpassingen in de routing flinke impact hebben op het totaalplaatje. Bij de slagerij van Detailresult stapten ze daarom over op hogere kratten waar meer bakjes inpassen. De logistiek in de fabriek moest daarop worden aangepast.

Etenswaren veilig en hygiënisch vervoeren

Etenswaren veilig en hygiënisch vervoeren

Consumenten kiezen steeds vaker voor gemak. Zowel maaltijden als boodschappen worden steeds vaker thuisbezorgd. Het vervoeren van etenswaren is echter niet zonder risico’s. ‘Met verschillende soorten producten of samengestelde maaltijden kan dat een uitdaging zijn’, aldus Bert Ribbers van Eurofins Food, Feed & Water Testing Netherlands....

Gezonde spijsvertering: een gevestigde waarde

Gezonde spijsvertering: een gevestigde waarde

De interesse in een gezonde darmflora houdt stand. De consument wordt zich nu ook bewust van de invloed van een gezonde spijsvertering op zijn welbevinden. In 2010 werd “een gezonde spijsvertering” uitgeroepen tot megatrend. Onderzoek op wetenschappelijke- en nutritionele fora naar een gezonde darmflora bereikten hierna nieuwe hoogten. De...

Cichoreiwortel – diepgeworteld geluk!

Cichoreiwortel – diepgeworteld geluk!

Ontdek ons nieuwste recept voor wit brood met prebiotische vezels van de cichoreiwortel: dit vezelrijke brood behoudt zijn mooie witte kleur en zorgt voor een gezonde spijsvertering. Prebiotisch: getest en goedgekeurd Inuline en oligofructose zijn prebiotische vezels die bijdragen tot een verbeterde spijsvertering en innerlijke balans omdat ze een positieve...

Een inhoudelijke training voor het hele bedrijf

Een inhoudelijke training voor het hele bedrijf

Ken je het programma 'Keuringsdienst van waarde'? Daarin zijn altijd telefoongesprekjes opgenomen met bedrijven, waarbij de mensen aan de telefoon soms de plank flink misslaan met hun antwoorden. Dit maakt duidelijk dat het belangrijk is dat iedereen binnen een bedrijf enige kennis heeft van de activiteiten en de producten van hun eigen bedrijf. ...

Hoe gezond is chocolade eigenlijk?

Hoe gezond is chocolade eigenlijk?

Vroeger werd chocolade als ongezond gezien. Je zou er dik van worden en veel teveel suikers binnenkrijgen. Dit is voor een groot gedeelte waar, maar kan wel wat genuanceerd worden. Tegenwoordig zijn wetenschappers het er wel over eens, dat bepaalde soorten chocolade juist positieve gezondheidseffecten hebben. Houdt dit nu in dat je onbeperkt chocolade...

Online marketing & social selling voor ingrediënten producenten!

Online marketing & social selling voor ingrediënten producenten!

Dit is het thema van de Ingredients For Food Innovators masterclass op donderdag 7 en vrijdag 8 november in Rhenen. Hans Molenaar, Perry van Beek en Peter Terwindt delen hun kennis en ervaring op het gebied van digitale transformatie en e-commerce binnen de voedingsindustrie. Een inspirerende masterclass op een bijzondere locatie: Ouwehands Dierenpark...

Wat te doen bij voedselvergiftiging in het buitenland

Wat te doen bij voedselvergiftiging in het buitenland

In het buitenland worden meestal andere producten genuttigd dan de producten die we thuis gewend zijn om te eten. Deze producten kunnen natuurlijk erg vernieuwend en lekker zijn, maar deze kunnen ook vervelende problemen met zich meebrengen. Een van de bekendste problemen in het buitenland is de voedselvergiftiging. Hoe kan een voedselvergiftiging worden...

Suikeralternatieven en nieuwe testmethoden

Suikeralternatieven en nieuwe testmethoden

Koolhydraten en organische zuren vormen een belangrijk deel van onze voeding. Koolhydraten zijn zetmeel, vezels en suikers. Vooral die laatste groep willen producenten en retailers zoveel mogelijk reduceren in hun voeding. Maar de ene suiker is de andere niet. In de vorm van vezels kunnen suikers juist bijdragen aan de gezondheid. Eurofins Food, Feed...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 8 - 2019

EVMI 8 heeft het thema duurzaamheid. In deze editie vragen we enkele Nederlandse bedrijven hoe ze hun productie CO2-neutraal proberen te krijgen, en vragen we Directeur Duurzaamheid Anniek Mauser van Unilever hoe een duurzaamheidsmanager in een organisatie moet staan om voldoende impact te kunnen hebben.

Bekijk de inhoud
Evenementen

Training VITAL risicobeoordeling allergenen Nijmegen

09:00

Lees meer

Voedselveiligheid en commercieel voordeel: het kan!

09:00

Lees meer

Kenniscafé VIA FIA

28 januari 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea