Bedrijfsinformatie
Themadag: hygiënisch ontwerp in de voedselproductie

Themadag: hygiënisch ontwerp in de voedselproductie

De consument stelt nieuwe eisen aan levensmiddelen en daar spelen producenten op in. De productieomgeving is er echter niet altijd op gebouwd. En doordat intern onvoldoende over deze mismatch tussen (machine)ontwerp en de praktijk wordt gecommuniceerd, en de kostprijs en productietijd zo laag mogelijk moeten blijven, ontstaan ongemerkt hygiënerisico’s....

6 November; Smarter, Faster, Stronger: Sensory & Consumer Science, for true business relevance

6 November; Smarter, Faster, Stronger: Sensory & Consumer Science, for true business relevance

The Expert Group Sensory Research of the MOA, the Dutch Expertise Center for Marketing Insights, Research & Analytics, presents a smashing symposium on the value of sensory for business. At the Danone Nutricia Research Center key contributors are presenting their latest methods, experiences and insights from sensory & consumer science. Amongst...

Eurofins helpt klanten proactief te opereren

Eurofins helpt klanten proactief te opereren

Lang houdbare voedingsmiddelen die worden verpakt in karton of jute, kunnen besmet raken met de schadelijke stoffen MOSH/MOAH. Minerale oliën uit drukinkten op gerecyclede verpakkingen trekken in het product, waardoor dit potentieel kankerverwekkend is. Eurofins biedt de juiste analyses aan om contaminatie met verontreinigde verpakkingen te voorkomen....

Een antwoord op de clean label trend

Een antwoord op de clean label trend

Hoe minder ingrediënten, hoe liever. De hedendaagse consument houdt het productlabel nauwlettend in de gaten. Additieven, bewaarmiddelen en ingrediënten met een onbekende of onnatuurlijke benaming, worden gewantrouwd. Transparantie en natuurlijke bereidingen zijn de sleutel tot het vertrouwen van de consument. De toename van productlanceringen met een...

Eurofins biedt breed palet authenticiteitsanalyses

Eurofins biedt breed palet authenticiteitsanalyses

Honing of agavesiroop waaraan suiker of andere ongedeclareerde additieven worden toegevoegd. Tomaten die uit een ander land komen dan op de verpakking staat vermeld. Of fruitsappen die zijn aangelengd met water en suiker. De authenticiteit van voedingsmiddelen staat vanwege dergelijke praktijken regelmatig ter discussie. Eurofins Food, Feed & Water...

Kansrijke inzending op Vietnam International Food Industry Exhibition

Kansrijke inzending op Vietnam International Food Industry Exhibition

De Nederlandse Ambassade in Hanoi, Vietnam is voornemens een Nederlandse inzending te organiseren op de Vietnam International Food Industry Exhibition. Deze zal gehouden worden van 14-17 november in Ho Chi Minh City. De Vietnam International Food Industry Exhibition is de grootste en meest toonaangevende food beurs van Vietnam. In 2018 zal Nederland...

X34 X-ray inspectiesysteem van METTLER TOLEDO

X34 X-ray inspectiesysteem van METTLER TOLEDO

Voedselproducenten kunnen nog sneller en op betrouwbare wijze zeer kleine verontreinigingen detecteren dankzij de lancering van een nieuw X-ray systeem door de Productinspectie Divisie van METTLER TOLEDO. Het X34 X-ray inspectiesysteem detecteert metaal, glas, kunststof met een hogere dichtheid, steen en botfragmenten in allerlei verpakte voedingsmiddelen....

FoodSuite: NetSuite cloud ERP, CRM & E-Commerce voor de food

FoodSuite: NetSuite cloud ERP, CRM & E-Commerce voor de food

‘Waarom ERP-selecties zo lang duren? Niet omdat er geen geschikte oplossingen of leveranciers bestaan, maar omdat klanten vaak opkijken tegen de implementatie.’ We praten met Danny Cevaal, met 18 jaar IT-food focus een bekende naam in de voedingsindustrie. Sinds april brengt zijn Quistor FoodSuite team de cloud ERP, CRM & E-Commerce oplossing NetSuite...

White paper METTLER TOLEDO over voedselveiligheid

White paper METTLER TOLEDO over voedselveiligheid

De fysieke verontreiniging van voedingsmiddelen is een wereldwijd veiligheidsprobleem voor producenten, retailers en consumenten. Hoewel veiligheid de hoogste prioriteit heeft, kunnen verontreinigingsincidenten ook ernstige gevolgen hebben voor het merkimago en de bedrijfsresultaten. Langere supply chains, complexere productie-omgevingen en betere rapportagemethodes...

Nieuwe PCR-methode BacGene voor Eurofins Wijhe geaccrediteerd

Nieuwe PCR-methode BacGene voor Eurofins Wijhe geaccrediteerd

Ieder etmaal telt bij vrijgaveprocedures Het laboratorium van Eurofins Food & Feed Testing Netherlands in Wijhe is als eerste laboratorium in Nederland bevoegd om analyses van Salmonella en Listeria door middel van de door Eurofins zelf ontwikkelde PCR-analyse BacGene onder accreditatie te mogen uitvoeren. Ook de locatie Heerenveen en de satellietlabs...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI 5 - 2019
EVMI 5 - 2019

EVMI nummer 5 van 2019 heeft als thema ingrediënten. De ingrediënten waar op dit moment misschien wel het meest mee wordt geïnnoveerd zijn eiwitten. Plantaardige eiwitten zijn een hot topic, maar ook soja levert geen klimaatwalhalla op. Wetenschappers gaan inmiddels al een paar stappen verder; wat dacht je van dierloos melkeiwit of eiwit met alleen lucht en water als grondstoffen? We duiken in de nieuwste innovaties op dit gebied.

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

Strike Two Summit

19 september 2019 - 00:00

Lees meer

Symposium: Hygiëne voor veilig voedsel en gezondheid

1 oktober 2019 - 1 oktober 2019

Lees meer

Informatiedag Bakkerij en Zoetwaren sector

1 oktober 2019 - 1 oktober 2019

Lees meer