Bedrijfsinformatie
Langer houdbaar of minder conserveringsmiddelen?

Langer houdbaar of minder conserveringsmiddelen?

Kiezen tussen houdbaarheid en smaak? Retailers willen graag producten met een zo lang mogelijke houdbaarheid, maar dat mag natuurlijk niet ten koste gaan van de smaak. Voor producenten is het zoeken naar de beste balans. Eurofins Food, Feed, Water Benelux kan daarbij helpen. Vanaf de productontwikkeling staat Eurofins klaar als partner om advies te...

Plantaardige kazen van Boermarke

Plantaardige kazen van Boermarke

Boermarke gaat begin 2021 dagelijks 10 ton plantaardige kaas produceren, waarvoor een geheel nieuwe productielijn wordt opgezet. Voor dit hoogwaardige product hebben ze in MULTIVAC een passende partner gevonden met een processing- en verpakkingslijn op maat. Zij leveren een totaaloplossing van het slicen, verpakken, controleren tot het etiketteren om...

Een gezonde toekomst: het doel tijdens het “nieuwe normaal”

Een gezonde toekomst: het doel tijdens het “nieuwe normaal”

Fysieke en mentale gezondheid zijn dé focus bij consumenten wereldwijd. Het vertrekpunt? Gezonde voeding! Creëer oplossingen die op deze nood inspelen zonder in te boeten op smaak.

Pakket met plasticbesparende verpakkingen kado

Pakket met plasticbesparende verpakkingen kado

Iedereen moet plasticbesparende verpakkingsmaterialen inzetten. Voldoe je al aan de eisen? Wat moet je inzetten? Hoe kun je efficiënt schakelen? Als levensmiddelenproducent zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Om te helpen heeft MULTIVAC een pakket met inspirerende voorbeelden samengesteld.  Per 1 januari 2021 gaat de EU belasting...

Perslucht kan besmettingsrisico zijn

Perslucht kan besmettingsrisico zijn

Hoewel er wel richtlijnen zijn voor persluchtkwaliteit in de voedingsmiddelenindustrie, gaan deze inhoudelijk niet in op de maatregelen die nodig zijn om te voorkomen dat perslucht een risico op contaminatie van voedingsmiddelen vormt. BEKO TECHNOLOGIES B.V. licht zijn klanten in over deze mogelijke risico’s en hoe die te voorkomen.

Recalls in AGF voorkomen

Recalls in AGF voorkomen

In de groenten- en fruitsector heeft men al jaren te maken met recalls. Deze hangen onder meer samen met overschrijdingen van de maximum residu limieten (MRL’s) van beschermingsmiddelen op groenten en fruit. Een recall is een kostbare aangelegenheid, die men te allen tijde wil voorkomen. Het uitvoeren van analyses kost echter tijd; tijd die extra kostbaar...

Verversing van ruimtelucht op virusniveau

Verversing van ruimtelucht op virusniveau

Zeker in deze tijden is het cruciaal om in de voedingsmiddelenindustrie de lucht in ruimtes goed te reinigen. DENIOS, specialist in clean environments, introduceert stekkerklare luchtreinigers op basis van varioflowtechniek met een hoge capaciteit.

Hoe kunnen sensoren worden geïntegreerd in hygiënische processen?

Hoe kunnen sensoren worden geïntegreerd in hygiënische processen?

Voor niveau- en drukmeetsensoren en niveauschakelaars biedt VEGA een gestandaardiseerd hygiënisch adapterconcept dat voldoet aan EG 1935/2004, FDA, EHEDG en 3-A. Of het nu gaat om een metallische afdichting of om een O-ringafdichting: De sensoren passen op alle standaard hygiënische armaturen en zijn daarmee uitstekend geschikt voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie...

Pronomar draagt bij aan hygiëne maatregelen rondom COVID-19

Pronomar draagt bij aan hygiëne maatregelen rondom COVID-19

De voedingsmiddelenindustrie is een van de branches waar hygiëne aan zeer strikte eisen gebonden is. Helemaal sinds de komst van het COVID-19 virus kent dit een nieuw hoogtepunt en worden bedrijven geacht alle richtlijnen en voorschriften voor hygiëne aan te scherpen. Zo merkt Pronomar, leverancier van droogsystemen, een toenemende interesse van voedingsmiddelenbedrijven...

Bekijk etikettering herkomst per geval

Bekijk etikettering herkomst per geval

Herkomstetikettering is binnen de levensmiddelenindustrie een hot issue sinds er in april een nieuwe uitvoeringsverordening is ingevoerd. Die verduidelijkt de regels rond verplichte en vrijwillige vermelding van de herkomst van ingrediënten. Toch leven er nog veel vragen bij producenten. “De hoofdregel blijft dat producenten consumenten niet...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 2 2021
Editie 2 2021

Verpakken, daar draait het om in EVMI 2. Abonnees hebben het magazine inmiddels ontvangen. Liever online lezen? Klik dan hier!

EVMI 2 online
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

Training VITAL allergenen web-based (English spoken)

20 april 2021

Lees meer

Webinar Belastingdienst over nieuwe EU btw-regels

20 april 2021

Lees meer

Training VITAL allergenen klassikaal

18 mei 2021

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea