Bedrijfsinformatie
Eurofins ontzorgt met nieuwe app

Eurofins ontzorgt met nieuwe app

Eurofins Food & Feed Testing Netherlands brengt dit jaar een nieuwe HACCP registratietool op de markt in de vorm van een app. “De digitale applicatie zorgt ervoor dat je wettelijk verplichte controlemomenten nooit meer vergeet”, weet initiatiefnemer en mede-ontwikkelaar Johan Jongsma. “Een taak die dagelijks moet worden geregistreerd, moét diezelfde...

Modernste microbiologisch lab ter wereld

Modernste microbiologisch lab ter wereld

Het microbiologisch laboratorium van Eurofins Food Testing Netherlands in Heerenveen bevindt zich te midden van melkveehouderijen in het Friese landschap. Niet toevallig is deze locatie gespecialiseerd in zuivel. “Maar we testen veel meer producten”, aldus Peter Visser, Business Unit Manager Microbiologie. “Eurofins kan ieder denkbaar levensmiddel microbiologisch...

Eurofins Barendrecht gespecialiseerd in organoleptisch onderzoek

Eurofins Barendrecht gespecialiseerd in organoleptisch onderzoek

Contaminanten zijn voorwerpen die niet in je voeding thuishoren. Het gaat bijvoorbeeld om vreemde delen zoals ongedierte of steentjes: zogenaamde fysische contaminanten, die voor kenners met het blote oog (al dan niet met behulp van een microscoop) waarneembaar zijn. Juist die visuele controle, in de breedste zin van het woord, is een specialiteit van...

Internationaal expert in koolhydraten

Internationaal expert in koolhydraten

Carbohydrate Competence Centre Eurofins Food Testing Netherlands Een koolhydraatarm dieet? Daar moeten ze bij het Carbohydrate Competence Centre van Eurofins Food Testing Netherlands een beetje om lachen. “Koolhydraten zijn zóveel meer dan de zogenaamde dikmakers in pasta of brood”, aldus Yannis Vrasidas. “Het zijn belangrijke bouwstoffen voor het lichaam....

Gespecialiseerd in dioxines en pesticiden

Gespecialiseerd in dioxines en pesticiden

Eurofins Lab Zeeuws-Vlaanderen in Graauw draait overuren Direct bij aanvang van de fipronilcrisis is Eurofins Lab Zeeuws-Vlaanderen in Graauw aangemerkt als erkend laboratorium om contramonsters voor de NVWA te analyseren. De vraag naar analyses blijft groot. “Juist nu wil de markt aantonen dat zij níet met verboden pesticiden werken.” Eurofins LZV...

Uitglijden op het werk is te voorkomen!

Uitglijden op het werk is te voorkomen!

Net zoals een verkoudheid niet alleen in de winter voorkomt, komen ongelukken door uitglijden niet alleen op ijs voor. Volgens een rapport over loopveiligheid door het Duitse 'federale bureau voor veiligheid en gezondheid op het werk' gebeuren ongelukken door uitglijden voor 48 procent op een droge vloer, 18 procent op ijs en sneeuw, 17 procent door...

Van hygiënecode tot etiketcontrole

Van hygiënecode tot etiketcontrole

Eurofins Food Safety Solutions ontzorgt “Ik begrijp waar productiemanagers ’s nachts van wakker liggen”, zegt Wietske Witteveen, Business Unit Manager van Eurofins Food Safety Solutions, vol overtuiging. Samen met haar team adviseurs, consultants en inspecteurs helpt zij bedrijven hun goede naam in voedselveiligheid te beschermen. Integriteit is daarbij,...

Een leven lang leren voor de operator

Een leven lang leren voor de operator

Welke waarde voeg jij toe, ná de robotisering? Wat is er nou zo interessant aan het vak van operator in de voedingsindustrie? Elk voedingsmiddelenbedrijf maakt van diverse grondstoffen zijn eigen range aan halffabricaten of eindproducten. Of dat nu kaas, brood, groente of frisdrank is. Het is juist de uitdaging voor de operator het productieproces in...

Centraal aangestuurd etiketteren: Snel correcte etiketten

Centraal aangestuurd etiketteren: Snel correcte etiketten

Van der Zee vleesgrootverbruik is een grootschalig vleesproductiebedrijf. Toch gaat het nog altijd ambachtelijk te werk. Begonnen in 1925 als ‘slager op de hoek’, richt het bedrijf zich inmiddels op de horeca en institutionele markt. Met vier productielocaties en in ieder Hanos-filiaal een eigen slagerij moeten processen optimaal werken. Bizerba beweegt...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI 4 - 2019

evmi4-cover-klein
In EVMI 4 duiken we in het thema processing, met onder meer diepgravende artikelen over milde conserveringstechnieken en herformulering van bakkerijproducten. Ook lees je een uitgebreid interview met FNLI-directeur Marian Geluk, over innovatie, ervaringen in het buitenland en de rol van de branchevereniging bij maatschappelijke kwesties.

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

HAS cursus: levensmiddelen biologie

3 september 2019 - 3 december 2019

Lees meer

Opleding QESH/KAM/QA manager

5 september 2019 - 12 december 2019

Lees meer

HAS cursus: food & business marketing

5 september 2019 - 5 december 2019

Lees meer