Bedrijfsinformatie
6 November; Smarter, Faster, Stronger: Sensory & Consumer Science, for true business relevance

6 November; Smarter, Faster, Stronger: Sensory & Consumer Science, for true business relevance

The Expert Group Sensory Research of the MOA, the Dutch Expertise Center for Marketing Insights, Research & Analytics, presents a smashing symposium on the value of sensory for business. At the Danone Nutricia Research Center key contributors are presenting their latest methods, experiences and insights from sensory & consumer science. Amongst...

Eurofins helpt klanten proactief te opereren

Eurofins helpt klanten proactief te opereren

Lang houdbare voedingsmiddelen die worden verpakt in karton of jute, kunnen besmet raken met de schadelijke stoffen MOSH/MOAH. Minerale oliën uit drukinkten op gerecyclede verpakkingen trekken in het product, waardoor dit potentieel kankerverwekkend is. Eurofins biedt de juiste analyses aan om contaminatie met verontreinigde verpakkingen te voorkomen....

Een antwoord op de clean label trend

Een antwoord op de clean label trend

Hoe minder ingrediënten, hoe liever. De hedendaagse consument houdt het productlabel nauwlettend in de gaten. Additieven, bewaarmiddelen en ingrediënten met een onbekende of onnatuurlijke benaming, worden gewantrouwd. Transparantie en natuurlijke bereidingen zijn de sleutel tot het vertrouwen van de consument. De toename van productlanceringen met een...

Eurofins biedt breed palet authenticiteitsanalyses

Eurofins biedt breed palet authenticiteitsanalyses

Honing of agavesiroop waaraan suiker of andere ongedeclareerde additieven worden toegevoegd. Tomaten die uit een ander land komen dan op de verpakking staat vermeld. Of fruitsappen die zijn aangelengd met water en suiker. De authenticiteit van voedingsmiddelen staat vanwege dergelijke praktijken regelmatig ter discussie. Eurofins Food, Feed & Water...

Kansrijke inzending op Vietnam International Food Industry Exhibition

Kansrijke inzending op Vietnam International Food Industry Exhibition

De Nederlandse Ambassade in Hanoi, Vietnam is voornemens een Nederlandse inzending te organiseren op de Vietnam International Food Industry Exhibition. Deze zal gehouden worden van 14-17 november in Ho Chi Minh City. De Vietnam International Food Industry Exhibition is de grootste en meest toonaangevende food beurs van Vietnam. In 2018 zal Nederland...

X34 X-ray inspectiesysteem van METTLER TOLEDO

X34 X-ray inspectiesysteem van METTLER TOLEDO

Voedselproducenten kunnen nog sneller en op betrouwbare wijze zeer kleine verontreinigingen detecteren dankzij de lancering van een nieuw X-ray systeem door de Productinspectie Divisie van METTLER TOLEDO. Het X34 X-ray inspectiesysteem detecteert metaal, glas, kunststof met een hogere dichtheid, steen en botfragmenten in allerlei verpakte voedingsmiddelen....

FoodSuite: NetSuite cloud ERP, CRM & E-Commerce voor de food

FoodSuite: NetSuite cloud ERP, CRM & E-Commerce voor de food

‘Waarom ERP-selecties zo lang duren? Niet omdat er geen geschikte oplossingen of leveranciers bestaan, maar omdat klanten vaak opkijken tegen de implementatie.’ We praten met Danny Cevaal, met 18 jaar IT-food focus een bekende naam in de voedingsindustrie. Sinds april brengt zijn Quistor FoodSuite team de cloud ERP, CRM & E-Commerce oplossing NetSuite...

White paper METTLER TOLEDO over voedselveiligheid

White paper METTLER TOLEDO over voedselveiligheid

De fysieke verontreiniging van voedingsmiddelen is een wereldwijd veiligheidsprobleem voor producenten, retailers en consumenten. Hoewel veiligheid de hoogste prioriteit heeft, kunnen verontreinigingsincidenten ook ernstige gevolgen hebben voor het merkimago en de bedrijfsresultaten. Langere supply chains, complexere productie-omgevingen en betere rapportagemethodes...

Nieuwe PCR-methode BacGene voor Eurofins Wijhe geaccrediteerd

Nieuwe PCR-methode BacGene voor Eurofins Wijhe geaccrediteerd

Ieder etmaal telt bij vrijgaveprocedures Het laboratorium van Eurofins Food & Feed Testing Netherlands in Wijhe is als eerste laboratorium in Nederland bevoegd om analyses van Salmonella en Listeria door middel van de door Eurofins zelf ontwikkelde PCR-analyse BacGene onder accreditatie te mogen uitvoeren. Ook de locatie Heerenveen en de satellietlabs...

Altijd de perfecte hamburger bij Bell Food Group

Altijd de perfecte hamburger bij Bell Food Group

Op het gebied van fysieke verontreinigingen verwachten retailers van voedingsmiddelen steeds vaker dat leveranciers met hen samenwerken om altijd aan de praktijknormen en merkkwaliteitsstandaarden te voldoen. Door te investeren in de nieuwste inline inspectietechnologieën kunnen producenten van voedingsmiddelen niet alleen het opsporen van verontreinigingen...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 7 - 2019

In EVMI 7 met het thema voedselveiligheid onderzoeken we het belang van een goed hygiënisch ontwerp van productieruimten en schoonmaakprocessen. Maar we bekijken ook nieuwe technologieën die nu of in de toekomst de hygiëne zouden kunnen bevorderen.

Bekijk de inhoud
Evenementen

HAS cursus: levensmiddelenchemie

19 november 2019 - 18 januari 2020

Lees meer

AgriFoodTech 2019

11 december 2019 - 12 december 2019

Lees meer

HAS cursus: voedselveiligheid & houdbaarheid

11 februari 2020 - 12 februari 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea