Steekwoord archief: Nieuws

  • 1 op de 13 ondernemers te laat met btw-aangifte

    Ongeveer 140.000 ondernemingen misten afgelopen kwartaal de deadline van 1 november om hun btw-aangifte en/of -betaling te doen. Zij ontvangen een dezer dagen een naheffingsaanslag, vaak met boete. In ruim 80 procent van de gevallen was de betaling niet op tijd of correct. Dat meld… Lees verder →

  • Btw-verhoging van zes naar negen procent

    Als ondernemer krijgt u binnenkort waarschijnlijk veel administratieve lasten voor uw kiezen. Na 18 december is duidelijk of het lage btw-tarief van zes procent per 1 januari 2019 naar negen procent gaat. De Tweede Kamer is al akkoord gegaan met het Belastingplan 2019, waar de… Lees verder →

  • The Angry Chef duikt in de wereld van voedingshypes

    Anthony Warner is een van de topsprekers tijdens het Food & Nutrition evenement op 6 november. Warner, bekend van zijn blog en boek ‘The Angry Chef’, zal spreken over de wetenschap achter voedinghypes. Ook in zijn nieuwe boek De Eetwijze(r) duikt hij in de wereld… Lees verder →

  • Nederlandse ondernemers niet voorbereid op Brexit

    Op 29 maart 2019 verlaat het Verenigd Koninkrijk de EU. Hierdoor lopen ondernemers in de foodbranche het risico dat zij op 30 maart geen zaken meer kunnen doen met het Verenigd Koninkrijk als zij niet de juiste voorbereidingen treffen én er geen overgangsperiode komt. De… Lees verder →

  • Internetcriminelen richten zich op kleine bedrijven

    Internetcriminelen hebben in 2018 bij ruim de helft (52%) van de kleine bedrijven geprobeerd geld of gegevens buit te maken. Dit blijkt uit het Alert Online-onderzoek onder mkb’ers. Phishing en acquisitiefraude zijn hierbij de meest gebruikte methodes. Ondanks deze toenemende dreiging, maken deze bedrijven zich… Lees verder →

  • Gezondheidseffecten volkoren moleculair verklaard

    Dat volkoren producten gezond zijn, wisten we al. Een onderzoeksteam uit Finland, Italië en Frankrijk zegt nu ook een mogelijke moleculaire verklaring te hebben gevonden: betaïne, een groep van stoffen die de structuur van zowel formele positieve als negatieve ladingen hebben. Ze onderzochten het effect van een 12-weken-durend dieet met veel volkoren… Lees verder →

  • Intervisie2018: actuele trends en ontwikkelingen in retail

    Focusplaza organiseert op dinsdag 27 november Intervisie2018 in de DRU Cultuurfabriek Ulft. Deelnemers aan deze dag krijgen inzicht in de actuele trends en ontwikkelingen in de retail. Op het programma staan onder andere consumentengedrag, actuele best-practices uit binnen- en buitenland en speeddate-sessie. De hele dag… Lees verder →

  • Baaijens houdt Open huis in Oss

    Het Baaijens Open Event trekt deze dagen partners en klanten van het bedrijf naar bourgondisch Brabant. In Oss staan machines van de verschillende partners opgesteld. “Dat is het interessante van Baaijens, dat ze een keten van leveranciers hebben”, aldus Frederico van Inox Meccanica. Dit Italiaanse… Lees verder →

  • Overname Dobla door Italiaans bedrijf

    De Nederlandse chocolademaker Dobla is 2 oktober verkocht aan IRCA, een belangrijke Europese producent van chocolade en ingrediënten voor bakkerij, banket, ijs en horeca met het hoofdkantoor in Italië. Volgens het Financieel Dagblad hebben de Italianen er tussen de 150 en 200 miljoen Euro voor betaald.… Lees verder →