Steekwoord archief: onderzoek

  • Bruisend water

    Dik door prik

    Spa Rood drinken en dan toch dik worden. Indirect. Het zou blijken uit onderzoek van de Universiteit van Birzeit, bij Ramallah. Kan het kloppen? Anneloes van Boven – Foodlog Van frisdrank word je dikker, stelde een Nederlands onderzoek vast. Ook light frisdrank zou de kans… Lees verder →

  • evmi-gluten

    ‘Eet niet glutenvrij als het niet nodig is’

    Een glutenvrij eetpatroon verlaagt niet het risico op hart- en vaatziekten. De kans is groter dat glutenvrij eten juist een vergroot risico oplevert voor de hartgezondheid door een gebrek aan volle granen, vezels en vitamines in de voeding. Dat concluderen Amerikaanse onderzoekers na een studie… Lees verder →

  • Zout

    Van zout krijg je geen dorst, maar honger

    Dat ontdekten de wetenschappers in een studie, waarbij jonge gezonde mannen gedurende 105 of 205 dagen opgesloten waren in een capsule. Het onderzoek simuleerde een ruimtereis naar Mars. Door Marjolein Streur – Foodlog De onderzoekers namen de gelegenheid te baat om een aloude aanname te… Lees verder →

  • Wageningen UR

    Voeding voor een betere kwaliteit van leven bij PDS-patiënten

    Hoe kan voeding de kwaliteit van leven bij patiënten met Prikkelbaredarmsyndroom vergroten? Deze vraag staat centraal in een publiek-private samenwerking (PPS) die begin april is gestart. Het initiatief, met zeven internationale partners, legt een wetenschappelijke basis voor de ontwikkeling van voedingsmiddelen en supplementen die de… Lees verder →

  • EFSA

    Weinig residuen bestrijdingsmiddelen in Europese voeding

    Volgens de European Food Safety Authority (EFSA) zitten er weinig residuen van bestrijdingsmiddelen in de Europese voeding. Dit blijkt uit het laatste rapport van deze Europese voedselautoriteit. Meer dan 97 procent van het voedsel in de Europese Unie in 2015 valt binnen de wettelijk normen. Iets meer… Lees verder →

  • donders-institute

    Samenwerking onderzoek in voeding en cognitie

    Radboud Universiteit en Wageningen UR gaan samenwerken op het gebied van voeding en cognitie. Ze ontwikkelen een onderzoeksprogramma dat moet leiden tot toepasbare innovaties op het gebied van gezondheid, leefstijl en sociale omgeving. Bewuste en onbewuste voedselkeuzes beïnvloeden de cognitieve prestaties – het vermogen om… Lees verder →

  • tno-zeist

    TNO Voeding naar Wageningen

    TNO brengt de onderzoeksafdeling Voeding en gezondheid uit Zeist onder bij Wageningen Food & Biobased Research. Dat betekent dat 50 van in totaal 2900 TNO-medewerkers gaan verhuizen, om onderzoek op het gebied van voedsel(technologie), voeding en gezonde voeding te concentreren in Wageningen. De betrokken TNO… Lees verder →

  • evmi-tno2

    TNO wil meerderheid in TNO Bedrijven BV verkopen

    TNO wil dit jaar een meerderheidsaandeel in TNO Bedrijven BV verkopen. Dit past volgens TNO in de langetermijnstrategie van het bedrijf om de technology transfer naar het bedrijfsleven verder te versterken. Door het aangaan van een strategisch partnership met een externe partij wordt de commerciële… Lees verder →

  • evmi-tno2

    TNO schrapt 220 banen

    Onderzoeksinstituut TNO schrapt dit jaar 220 fte’s. Van zo’n 100 medewerkers vervalt de functie. Meerdere delen van de organisatie worden geraakt, meldt TNO. Binnen food & nutrition research gaat TNO echter onverminderd door met het versterken van de kennisbasis, zegt een woordvoerder in een toelichting aan evmi.nl. “Onderwerpen… Lees verder →