Steekwoord archief: vlees

  • hamburger

    Minder vlees op maandag voor ambtenaar

    Ambtenaren zullen in de bedrijfskantines op maandag vooral vegetarische maaltijden voorgeschoteld gaan krijgen. 4 ministeries volgen een Noors initiatief waarbij het leger al een jaar succesvol een maandag-met-minder-vlees houdt. De ministeries van Buitenlandse Zaken, Defensie, Infrastructuur & Milieu en Sociale Zaken gaan 3 maanden lang… Lees verder →

  • Screenshot Youtube

    McDonald’s smaakt ‘heerlijk biologisch’

    Wat gebeurt er als je producten van McDonald’s serveert en laat proeven als nieuwe, biologische producten? Headhunters TV nam de proef op de som tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. Gepresenteerd als ‘nieuw, biologisch concept’ bestond het in werkelijkheid uit in kleine stukjes gesneden en… Lees verder →

  • evmi-blonddaquitaine2

    Plus stapt over op 2 sterren rundvlees

    Plus kiest voor rundvlees met 2 sterren Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Daarmee is het de eerste landelijke retailer in Nederland met een compleet 2 sterren rundvleesassortiment. De retailer gaat vlees verkopen van het ras Blonde d’Aquitaine. Door de gesloten keten wordt gegarandeerd dat… Lees verder →

  • NVWA

    NVWA laat vlees met miltvuur-bacterie van de markt halen

    De NVWA heeft een partij rundvlees die vanuit Polen is geleverd aan een Nederlandse uitsnijderij uit voorzorg van de markt laten halen. Mogelijk bevatte het vlees de bacterie die miltvuur veroorzaakt. Het mogelijk besmette vlees is geleverd aan 19 bedrijven in Nederland. Die zijn door de… Lees verder →

  • barbecue315

    BBQ-vlees uit super ‘vaak bacterieel besmet’

    Barbecuevlees afkomstig van supermarkten is relatief vaak bacterieel besmet. Dat stelt Wakker Dier na onderzoek dat afgelopen zomer is gehouden. Ook heeft het BBQ-vlees in supermarkten geen dierenwelzijnskeurmerk. Bij een indicatieve laboratoriumanalyse van 11 soorten barbecuevlees die in 1 supermarkt gekocht zijn, werd 5 keer… Lees verder →

  • evmi-frikandel

    ‘Producenten separatorvlees nog steeds in de fout’

    Producenten van separatorvlees (grondstof voor frikandellen en knakworstjes) gaan nog altijd in de fout. De NVWA vindt dat de bedrijven hun productieproces beter moeten beheersen om gezondheidsrisico’s uit te sluiten. Bij 16 van de 20 producenten van separatorvlees in Nederland zijn in 2013 inspecties uitgevoerd.… Lees verder →

  • evmi-esbro

    Esbro mogelijk in Duitse handen

    Paul Wesjohann & Co GmbH III, onderdeel van de Duitse PHW-Gruppe, wil pluimveeslachterij Esbro in Doetinchem overnemen. Daarover bericht Boerderij. De Duitse PHW-Gruppe (omzet 2,4 miljard euro) zit in de hele pluimveevleesketen, van broedei tot en met geslacht product. Het concern met het hoofdkantoor in Visbeck… Lees verder →

  • Vion

    ‘Vion-merk voor varkensvleesproducten’

    Vleesbedrijf Vion wil met eigen merken voor varkensvleesproducten de marktmacht van retailers verminderen. Dat meldt COO Godert Tegelberg van Vion Food. Hij wil af van varkensvlees als bulkproduct. Varkensvlees wordt in zijn ogen nog vaak gezien als de ‘aardappel van het vleesschap’. “Dat is doodzonde… Lees verder →

  • euro's

    ‘Banken liggen dwars bij sanering Vion’

    Banken zouden traag geweest zijn met de herfinanciering van Vion Food. Mogelijk is zelfs nog helemaal geen herfinanciering afgegeven voor de saneringsplannen bij Duitse vestigingen. Ook zouden de banken nog geen goedkeuring aan het strategisch plan gegeven hebben. Hierdoor slaagt het vleesconcern er niet in… Lees verder →

  • Wakker Dier

    ‘Kipschap super bevat nog veel plofkip’

    2

    AMSTERDAM – Het leeuwendeel van het kipassortiment in de supermarkt bestaat nog steeds uit plofkip. Het best scorende filiaal had nog altijd 58 procent plofkip in het kipschap liggen, de slechtste supermarkt 95 procent. Dat meldt Wakker Dier op basis van onderzoek in 10 supermarkten… Lees verder →