Steekwoord archief: vlees

  • evmi-nawi2

    Slachtlijnproducent Nawi schrapt banen

    Nawi in Borculo schrapt 14 van de 120 banen. De producent van slachtlijnen wil efficiënter werken. Na de fusie met de Deense branchegenoot SFK Leblanc is gekeken naar overlap van functies bij beide bedrijven. Verder werkt Nawi aan een andere organisatieopzet, om projecten efficiënter te… Lees verder →

  • evmi-ccmt2

    Pilot keuring slachtvarkens: te groot risico

    De pilot met de keuring van levende slachtvarkens (ante mortem of AM-keuring) bij Vion in Apeldoorn krijgt geen vervolg. Het brengt een te groot risico met zich mee voor de kwaliteit van het toezicht door de NVWA. Dat schrijft staatsecretaris Dijksma (EZ) in een brief… Lees verder →

  • evmi-foodwatch

    Foodwatch maakt lijst afnemers Selten bekend

    Foodwatch heeft een lijst naar buiten gebracht van producten waarin vlees verwerkt was van Willy Selten. Dit mogelijk met paardenvlees vermengd rundvlees werd in april 2013 teruggeroepen omdat Willy Selten niet kon aangeven wat de herkomst van het vlees was. Dat meldt Vlees+. De NVWA… Lees verder →

  • Van Hattem

    Van Hattem Vlees failliet

    Van Hattem Vlees uit Dodewaard is door de rechtbank in Zutphen failliet verklaard. Het bedrijf dat in het nieuws kwam doordat er mogelijk paardenvlees in rundvleesproducten terecht was gekomen, had in september al uitstel van betaling gekregen, meldt Vlees+. De NVWA had de productie van… Lees verder →

  • evmi-foodwatch

    ‘NVWA licht verkeerd voor bij miltvuurvlees’

    De NVWA licht consumenten verkeerd en onvoldoende voor bij de mogelijk met miltvuur besmette vleesproducten, zegt Foodwatch. Volgens Foodwatch meldt de NVWA op haar website ten onrechte: “Aangezien het risico voor consumenten zeer gering is, staat de wet (warenwet/WOB) het de NVWA in deze situatie… Lees verder →

  • hamburger

    Minder vlees op maandag voor ambtenaar

    Ambtenaren zullen in de bedrijfskantines op maandag vooral vegetarische maaltijden voorgeschoteld gaan krijgen. 4 ministeries volgen een Noors initiatief waarbij het leger al een jaar succesvol een maandag-met-minder-vlees houdt. De ministeries van Buitenlandse Zaken, Defensie, Infrastructuur & Milieu en Sociale Zaken gaan 3 maanden lang… Lees verder →

  • Screenshot Youtube

    McDonald’s smaakt ‘heerlijk biologisch’

    Wat gebeurt er als je producten van McDonald’s serveert en laat proeven als nieuwe, biologische producten? Headhunters TV nam de proef op de som tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. Gepresenteerd als ‘nieuw, biologisch concept’ bestond het in werkelijkheid uit in kleine stukjes gesneden en… Lees verder →

  • evmi-blonddaquitaine2

    Plus stapt over op 2 sterren rundvlees

    Plus kiest voor rundvlees met 2 sterren Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Daarmee is het de eerste landelijke retailer in Nederland met een compleet 2 sterren rundvleesassortiment. De retailer gaat vlees verkopen van het ras Blonde d’Aquitaine. Door de gesloten keten wordt gegarandeerd dat… Lees verder →

  • NVWA

    NVWA laat vlees met miltvuur-bacterie van de markt halen

    De NVWA heeft een partij rundvlees die vanuit Polen is geleverd aan een Nederlandse uitsnijderij uit voorzorg van de markt laten halen. Mogelijk bevatte het vlees de bacterie die miltvuur veroorzaakt. Het mogelijk besmette vlees is geleverd aan 19 bedrijven in Nederland. Die zijn door de… Lees verder →

  • barbecue315

    BBQ-vlees uit super ‘vaak bacterieel besmet’

    Barbecuevlees afkomstig van supermarkten is relatief vaak bacterieel besmet. Dat stelt Wakker Dier na onderzoek dat afgelopen zomer is gehouden. Ook heeft het BBQ-vlees in supermarkten geen dierenwelzijnskeurmerk. Bij een indicatieve laboratoriumanalyse van 11 soorten barbecuevlees die in 1 supermarkt gekocht zijn, werd 5 keer… Lees verder →