Afval

Met dit thema
Renewi Organics produceert vluchtige vetzuren uit voedselafval

Renewi Organics produceert vluchtige vetzuren uit voedselafval

In compacte systemen met korte verblijftijden kan voedselafval efficiënt worden omgezet in vluchtige vetzuren. Dat blijkt uit een wetenschappelijk artikel van Renewi Organics en IHE Delft Institute for Water Education. Afstudeerstagiaire Alice Law deed onderzoek naar de productie van vetzuren uit over-de-datum producten van supermarkten.

FrieslandCampina in Veghel overschrijdt sulfaatnorm

FrieslandCampina in Veghel overschrijdt sulfaatnorm

De productielocatie van FrieslandCampina in Veghel heeft bij het lozen van afvalwater de sulfaatnorm overschreden. Dat blijkt uit onderzoek van Pointer.

Samenwerking met Seenons zorgt voor 80% minder afval bij Yoghurt Barn

Samenwerking met Seenons zorgt voor 80% minder afval bij Yoghurt Barn

Dankzij een samenwerking met Seenons produceert YB (voorheen Yoghurt Barn) jaarlijks ruim 80% minder afval, meldt Seenons in een persbericht. Tijdens een pilot in 2020, waarbij YB op zoek was naar manieren om zo klimaatneutraal mogelijk te opereren, bood Seenons een oplossing om verschillende afvalstromen te reduceren en recyclen. Nu wil YB een voorbeeld...

Keep Food Simple geeft seminar tijdens Food Technology

Keep Food Simple geeft seminar tijdens Food Technology

Tijdens Food Technology is het podium van zaal 1 deels gereserveerd voor de not-for-profit organisatie Keep Food Simple. Tijdens het seminar Onbenutte plantaardige grondstoffen verwerken tot hoogwaardige voedingsmiddelen draait alles om manieren om minder afval te produceren in de tomaten- en artisjokkenteelt.

Empack Nederland wil naar afvalvrije beurs

Empack Nederland wil naar afvalvrije beurs

Empack Nederland wil stapsgewijs naar een afvalvrije beurs. Over drie jaar moet Empack 2024 een beurs zijn zonder restafval waar alleen grondstoffen voor hergebruik overblijven. Hiervoor lanceert Empack Nederland tijdens de komende beurseditie op 8 en 9 september 2021 het project ‘Empack Towards Zero Waste’.

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 8 2022
Editie 8 2022

In dit nummer van EVMI staat digitalisering centraal. Met onder meer: interview met Hidde van Steenwijk over  gezondheidseffecten groente en fruit, Digitaliseer je procesketen en digitaal voedingsadvies. Lees de editie hier!

EVMI 8 online
Hygiënespecial
Hygiënespecial

De Hygiënespecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

Webinar Upcycling to the consumer

14 februari 2023

Lees meer

Meat Attraction Madrid

6 maart 2023 - 8 maart 2023

Lees meer

Cursus Ingredienten in Voedingsmiddelen

14 maart 2023

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea