Afval

Met dit thema
Verpakkingsprimeur voor Nestlé: repen in papier

Verpakkingsprimeur voor Nestlé: repen in papier

Nestlé heeft aangekondigd dat de YES! fruit- en notenrepen voortaan verpakt zullen worden in recyclebare papieren wikkels. Dankzij een nieuwe techniek is Nestlé erin geslaagd hun snelle flow wrap-productielijnen zo aan te passen dat ze met papieren wikkels kunnen werken. De nieuwe wikkel is gemaakt van papier met een coating die met het...

Recycling Netwerk pleit voor statiegeld op blik

Recycling Netwerk pleit voor statiegeld op blik

De milieuorganisatie Recycling Netwerk pleit in een suggestieve youtube-video voor het invoeren van statiegeld op blikjes. In het filmpje wordt een drankblikje opgelost in zoutzuur om de kunststof coating aan de binnenkant zichtbaar te maken. Nuttig is hij zeker, de kunststof coating aan de binnenkant van een blikje die ervoor zorgt dat je cola niet...

Too Good To Go en Spar University winnen Future Food Awards

Too Good To Go en Spar University winnen Future Food Awards

Too Good To Go en de Spar University winnen dit jaar de ABN AMRO Future Food Awards. Dat maakte de jury woensdag bekend tijdens het FSIN Food500 Congress, meldt ABN AMRO in een persbericht.

€2 miljoen voor bioraffinaderij Grassa

€2 miljoen voor bioraffinaderij Grassa

De Nederlandse bioraffinaderij Grassa, gevestigd op de Brightlands Campus Greenport Venlo, heeft € 2 miljoen opgehaald voor de opschaling en commercialisering van haar innovatieve bioraffinageproces, staat in een persbericht op de site van het bedrijf. Om te voorzien in de toenemende behoefte aan voedsel en energie, wil Grassa...

Nepleer uit plantaardige reststromen

Nepleer uit plantaardige reststromen

Echte veganisten eten niet alleen geen producten van dierlijke herkomst, ze vermijden ook kleren of accessoires waar dieren aan te pas zijn gekomen. Geen wollen trui of leren laarzen dus. Fashionable leer is nepleer van plantaardige grondstoffen. Een aantal grote modehuizen, zoals Stella McCartney (zelf veganist) en ook de Zweedse kledingketen...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI 4 - 2019

evmi4-cover-klein
In EVMI 4 duiken we in het thema processing, met onder meer diepgravende artikelen over milde conserveringstechnieken en herformulering van bakkerijproducten. Ook lees je een uitgebreid interview met FNLI-directeur Marian Geluk, over innovatie, ervaringen in het buitenland en de rol van de branchevereniging bij maatschappelijke kwesties.

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

HAS cursus: levensmiddelen biologie

3 september 2019 - 3 december 2019

Lees meer

Opleding QESH/KAM/QA manager

5 september 2019 - 12 december 2019

Lees meer

HAS cursus: food & business marketing

5 september 2019 - 5 december 2019

Lees meer