Afval
Met dit thema
Renewi Organics produceert vluchtige vetzuren uit voedselafval
In compacte systemen met korte verblijftijden kan voedselafval efficiënt worden omgezet in vluchtige vetzuren. Dat blijkt uit een wetenschappelijk artikel van Renewi Organics en IHE Delft Institute for Water Education. Afstudeerstagiaire Alice Law deed onderzoek naar de productie van vetzuren uit over-de-datum producten van supermarkten.
FrieslandCampina in Veghel overschrijdt sulfaatnorm
De productielocatie van FrieslandCampina in Veghel heeft bij het lozen van afvalwater de sulfaatnorm overschreden. Dat blijkt uit onderzoek van Pointer.
Samenwerking met Seenons zorgt voor 80% minder afval bij Yoghurt Barn
Dankzij een samenwerking met Seenons produceert YB (voorheen Yoghurt Barn) jaarlijks ruim 80% minder afval, meldt Seenons in een persbericht. Tijdens een pilot in 2020, waarbij YB op zoek was naar manieren om zo klimaatneutraal mogelijk te opereren, bood Seenons een oplossing om verschillende afvalstromen te reduceren en recyclen. Nu wil YB een voorbeeld...
Keep Food Simple geeft seminar tijdens Food Technology
Tijdens Food Technology is het podium van zaal 1 deels gereserveerd voor de not-for-profit organisatie Keep Food Simple. Tijdens het seminar Onbenutte plantaardige grondstoffen verwerken tot hoogwaardige voedingsmiddelen draait alles om manieren om minder afval te produceren in de tomaten- en artisjokkenteelt.
Empack Nederland wil naar afvalvrije beurs
Empack Nederland wil stapsgewijs naar een afvalvrije beurs. Over drie jaar moet Empack 2024 een beurs zijn zonder restafval waar alleen grondstoffen voor hergebruik overblijven. Hiervoor lanceert Empack Nederland tijdens de komende beurseditie op 8 en 9 september 2021 het project ‘Empack Towards Zero Waste’.
EVMI
Editie 8 2022

In dit nummer van EVMI staat digitalisering centraal. Met onder meer: interview met Hidde van Steenwijk over gezondheidseffecten groente en fruit, Digitaliseer je procesketen en digitaal voedingsadvies. Lees de editie hier!
EVMI 8 onlineHygiënespecial
Evenementen
EVMI Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.
Inschrijven