Afval

Met dit thema
Enzym uit de composthoop breekt plastic in een paar uur af tot monomeren

Enzym uit de composthoop breekt plastic in een paar uur af tot monomeren

Biologisch chemiebedrijf Carbios heeft in samenwerking met het Toulouse Biotechnology Institute een natuurlijk enzym ontdekt dat plastic (PET-)flessen afbreekt. Het stofje leaf-branche compost cutinase (LCC) dat voorkomt in composthopen met bladeren, kan plastic (PET-)flessen reduceren tot chemische bouwstenen die vervolgens weer kunnen worden...

Datingsite voor gerecyclede grondstoffen

Datingsite voor gerecyclede grondstoffen

Excess Materials Exchange (EME) in Amsterdam is een technologiebedrijf met een digitaal matchingplatform voor vraag en aanbod van overtollige materialen. Medeoprichter Maayke Damen: “Bedrijven weten niet precies wat er in hun producten zit en waar het heen gaat. Daarvoor zou het grondstoffenpaspoort een oplossing kunnen vormen.” In principe...

'Wat plastic betreft is het dweilen met de kraan open'

'Wat plastic betreft is het dweilen met de kraan open'

Chris Bruijnes is sinds augustus 2018 directeur bij Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV). Een logische stap in zijn carrière, waarin duurzaamheid de rode draad vormt. Aan hem de vraag: waar moet het heen met de verpakkingsindustrie? Bij wie ligt de bal, de producent of consument? Of ligt het antwoord bij de inzameling en verwerking van verpakkingsafval? Aan...

Nederlandse supermarkten onthullen cijfers voedselverspilling

Nederlandse supermarkten onthullen cijfers voedselverspilling

Van al het voedsel in Nederlandse supermarkten wordt gemiddeld 98,3% verkocht. 1,7% van het voedsel komt niet bij de consument terecht. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van supermarkten, Wageningen Universiteit & Research (WUR) en het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit. Het verspilde voedsel bestaat voor een groot deel uit...

Houdbaarheidstips om verspilling tegen te gaan

Houdbaarheidstips om verspilling tegen te gaan

Nooit meer discussie over welke voedingsmiddelen wel of niet in de koelkast thuishoren. De Britse NGO Love Food Hate Waste maakte een overzicht waarin de beste houdbaarheidsstrategie voor alle voedingsmiddelen (van A tot Z) staan beschreven.

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 29,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 4 - 2020

In EVMI 4 ontdek je de mogelijke toekomst van het voedselsysteem na corona. Ook beschouwen we de haalbaarheid van een milieuscore op voedselverpakkingen en nemen we een kijkje in de nieuwe eiwitfabriek van Rubisco.

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2020
Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

Vakbeurzen Maintenance en Worksafe

23 april 2020

Lees meer

Empack 2020

15 september 2020 - 17 september 2020

Lees meer

AgriFoodInnovation Event

25 november 2020 - 26 november 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea