Carrière

Met dit thema
"Genderbalans op de werkvloer moet je actief nastreven"

"Genderbalans op de werkvloer moet je actief nastreven"

De foodsector kent een flink aantal prominente vrouwen, maar er is nog geen reden tot tevredenheid. Afgelopen jaar bleek dat het verschil tussen wat jonge mannen en vrouwen in het bedrijfsleven verdienen, is gegroeid. Hoe staat het met de positie van de vrouw in de voedingsmiddelenindustrie? En wat is er voor nodig om een goede balans te bereiken binnen...

Chef-koks in productontwikkeling: tussen marketeers en technologen

Chef-koks in productontwikkeling: tussen marketeers en technologen

Niet elke opgeleide chef-kok ambieert een baan in de horeca. Ook in de industrie zijn chefs van grote waarde: Nestlé, Unilever en andere grote foodbedrijven maken dankbaar gebruik van koks bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Welke rol spelen ze precies in de ontwikkeling van voedselproducten en hoe gaan ze te werk? Beeld: Anton Rinsema,...

Evenveel vrouwen als mannen in management Unilever

Evenveel vrouwen als mannen in management Unilever

In het wereldwijde management van Unilever werken nu evenveel vrouwen als mannen. Dat laat de levensmiddelenmultinational weten in een persbericht. Het percentage vrouwen in managementposities is nu 50%, terwijl dat in 2010 nog 38% was. In het bestuursorgaan is nu 45% vrouw. Unilever meldt dat vooral voortgang is gemaakt in afdelingen waar vrouwen...

Dolf van den Brink wordt nieuwe CEO Heineken

Dolf van den Brink wordt nieuwe CEO Heineken

Na 15 jaar neemt Jean-François van Boxmeer afscheid als CEO van Heineken. Hij draagt het stokje over aan Dolf van den Brink, die nu de Aziatische divisie van het bedrijf leidt. Van Boxmeer draagt op 1 juni 2020 officieel zijn verantwoordelijkheden aan hem over. Jean-François van Boxmeer (58) kwam in 1984 bij Heineken in dienst als trainee,...

Studenten krijgen prijs voor onderzoek naar Indiase voedselbossen

Studenten krijgen prijs voor onderzoek naar Indiase voedselbossen

Op 4 februari vond de twaalfde editie van HAS Food Experience plaats. 4e-jaars studenten van de school presenteerden hun projecten in het thema ‘Today’s Food Challenges’. Enkele van die projecten werd extra in het zonnetje gezet met een prijs, waaronder een project voor Verstegen Spices & Sauces waarbij de haalbaarheid van chilipeperteelt...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 29,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 3 - 2020

In EVMI 3 analyseren we onder andere de positie van vrouwen in de voedingsmiddelenindustrie. Hoe doen voedingsmiddelenproducenten het op het gebied van diversiteit? Zijn vrouwen bezig aan een opmars in onze sector? Of is er toch nog sprake van een glazen plafond?

Bekijk de inhoud
Evenementen

Vakbeurzen Maintenance en Worksafe

23 april 2020

Lees meer

Expo GastroPan 2020

21 juni 2020 - 23 juni 2020

Lees meer

More than Drinks Inspiration!

6 september 2020 - 7 september 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea