Clean Label
Met dit thema
Beneo investeert in productie rijstzetmeel
Ingrediëntproducent Beneo investeert 50 miljoen euro in hun fabriek in het Belgische Wijgmaal. Op die locatie produceert het bedrijf rijstzetmeel. Door de investering wordt de productie van rijstzetmeel vijftig procent hoger. Beno investeerde al eerder in de faciliteit, door een tweede
FrieslandCampina stuurt Optimel de salademarkt op
Het nieuwste product van FrieslandCampina is een salade. Onder het merk Optimel brengt het bedrijf drie smaken salade op de markt, van het type dat je op een toastje doet. Hiermee springt de zuivelgrootmacht in een voor hen totaal nieuwe markt. FrieslandCampina speelt met dit nieuwe product in op de trend naar duurzaamheid en gezondheid, en op de...
Unilever en WNF publiceren lijst met 50 ‘future foods’
Het klimaat verandert, mensen blijven zich maar voortplanten en het voedsel raakt langzaam op. Die boodschap dragen het Wereld Natuur Fonds en Unilever-merk Knorr nog maar eens uit met hun kleine bijdrage aan een oplossing: een lijst met 50 toekomstbestendige voedselbronnen. Op dit moment komt 75% van alle voeding op de wereld van slechts twaalf gewassen en vijf diersoorten, staat in het rapport met de vijftig ‘future foods’. Uitbreiding van ons dieet is hard nodig als we willen zorgen dat klimaatverandering en bevolkingsgroei onze voedselvoorziening niet in gevaar brengt. De lijst...
Chr. Hansen verkozen tot duurzaamste bedrijf ter wereld
Het Deense Biotech-bedrijf Chr. Hansen is op het World Economic Forum in Zwitserland uitgeroepen tot duurzaamste bedrijf ter wereld. Vandaag werd op het World Economic Forum de jaarlijkse Global 100 gepresenteerd, een lijst van de honderd duurzaamste bedrijven die wordt samengesteld door het Canadese magazine Corporate Knights. Ieder jaar vergelijkt...
Corbion opent nieuwe fabriek in Gorinchem
Corbion heeft een gloednieuwe fabriek in Gorinchem geopend voor de productie van azijnpoeder. Dit poeder verkoopt de ingrediëntenproducent als clean label alternatief voor synthetische additieven om de houdbaarheid van voedingsmiddelen te verbeteren. Het poeder is onderdeel van de Verdad-productlijn van Corbion: additieven op basis van azijn,...
EVMI
Editie 8 2022

In dit nummer van EVMI staat digitalisering centraal. Met onder meer: interview met Hidde van Steenwijk over gezondheidseffecten groente en fruit, Digitaliseer je procesketen en digitaal voedingsadvies. Lees de editie hier!
EVMI 8 onlineHygiënespecial
Evenementen
EVMI Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.
Inschrijven