Clean Label

Met dit thema
Onderzoek naar alternatief voor conserverende werking suiker

Onderzoek naar alternatief voor conserverende werking suiker

Iedereen begrijpt dat zout en suiker meer functies hebben in een product dan alleen de smaak. Maar een functie die vaak wordt vergeten is dat zout en suiker de houdbaarheid van voedsel verbeteren. Hou je daar geen rekening mee, dan kan dat grote gevolgen hebben voor de voedselveiligheid. Aan conserveringsmiddelen wil eigenlijk niemand meer, en dus zoeken...

Corbion opent nieuwe fabriek in Gorinchem

Corbion opent nieuwe fabriek in Gorinchem

Corbion heeft een gloednieuwe fabriek in Gorinchem geopend voor de productie van azijnpoeder. Dit poeder verkoopt de ingrediëntenproducent als clean label alternatief voor synthetische additieven om de houdbaarheid van voedingsmiddelen te verbeteren. Het poeder is onderdeel van de Verdad-productlijn van Corbion: additieven op basis van azijn,...

Chr. Hansen verkozen tot duurzaamste bedrijf ter wereld

Chr. Hansen verkozen tot duurzaamste bedrijf ter wereld

Het Deense Biotech-bedrijf Chr. Hansen is op het World Economic Forum in Zwitserland uitgeroepen tot duurzaamste bedrijf ter wereld. Vandaag werd op het World Economic Forum de jaarlijkse Global 100 gepresenteerd, een lijst van de honderd duurzaamste bedrijven die wordt samengesteld door het Canadese magazine Corporate Knights. Ieder jaar vergelijkt...

Unilever en WNF publiceren lijst met 50 ‘future foods’

Het klimaat verandert, mensen blijven zich maar voortplanten en het voedsel raakt langzaam op. Die boodschap dragen het Wereld Natuur Fonds en Unilever-merk Knorr nog maar eens uit met hun kleine bijdrage aan een oplossing: een lijst met 50 toekomstbestendige voedselbronnen. Op dit moment komt 75% van alle voeding op de wereld van slechts twaalf gewassen en vijf diersoorten, staat in het rapport met de vijftig ‘future foods’. Uitbreiding van ons dieet is hard nodig als we willen zorgen dat klimaatverandering en bevolkingsgroei onze voedselvoorziening niet in gevaar brengt. De lijst...

FrieslandCampina stuurt Optimel de salademarkt op

FrieslandCampina stuurt Optimel de salademarkt op

Het nieuwste product van FrieslandCampina is een salade. Onder het merk Optimel brengt het bedrijf drie smaken salade op de markt, van het type dat je op een toastje doet. Hiermee springt de zuivelgrootmacht in een voor hen totaal nieuwe markt. FrieslandCampina speelt met dit nieuwe product in op de trend naar duurzaamheid en gezondheid, en op de...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 7 - 2019

In EVMI 7 met het thema voedselveiligheid onderzoeken we het belang van een goed hygiënisch ontwerp van productieruimten en schoonmaakprocessen. Maar we bekijken ook nieuwe technologieën die nu of in de toekomst de hygiëne zouden kunnen bevorderen.

Bekijk de inhoud
Evenementen

HAS cursus: levensmiddelenchemie

19 november 2019 - 18 januari 2020

Lees meer

AgriFoodTech 2019

11 december 2019 - 12 december 2019

Lees meer

Save the date: HAS Food Experience 2020

4 februari 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea