Fair trade
Met dit thema
Nederlander wint World Food Prize
De prestigieuze World Food Prize is dit jaar gewonnen door een Nederlander. Groenteveredelaar Simon Groot krijgt de prijs omdat zijn bedrijf East West Seeds de positie van kleine, Aziatische boerengemeenschappen enorm heeft verbeterd en gezonde groente in deze arme landen betaalbaarder en beter beschikbaar maakt. Toen Groot met zijn bedrijf begon was...
Blockchain voor een betere wereld
In dit tweede deel van onze grondige duik in de wereld van de blockchain kijken we naar de potentie van transparante ketens om uitbuiting, kinderarbeid en slavernij de wereld uit te helpen. Kan blockchain keurmerken als Fairtrade en Rainforest Alliance overbodig maken? Sinds vorig najaar kunnen klanten van Albert Heijn via een code op de fles de herkomst...
Transparante blockchain-nootmuskaat in de schappen van Coop
Verstegen Spices & Sauces gaat de productieketen van hun nootmuskaat transparant maken. Met behulp van blockchaintechnologie en een app kunnen consumenten van de Coop straks de route van hun nootmuskaat bekijken, van boer tot bord. De eerste oogsten zijn inmiddels al te vinden in de webapplicatie ‘Back to the Origin’ van Verstegen....
Slechts 10 van 95 duurzaamheidslogo’s zijn topkeurmerken
De duurzaamheidslogo’s vliegen je om de oren. Het aantal logo’s staat bijna op 100, maar slechts 10 van deze keurmerken op voeding verdienen het volgens Milieu Centraal om topkeurmerk genoemd te worden. Milieu Centraal beoordeelde de duurzaamheidslogo’s in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het...
Peruaanse cacaoboeren krijgen eigen chocoladefabriek
Chocolatemakers bouwt samen met Peruaanse cacaoboeren een verwerkingsfabriek voor cacao in Peru. De boeren zijn eigenaar van de fabriek en verdienen niet alleen aan hun cacao, maar ook aan de chocolade die ze er zelf van maken. Bianca van der Ha - Foodlog Chocolatemakers is een klein Amsterdams bedrijf dat biologische kwaliteitschocolade...
EVMI
Editie 8 2022

In dit nummer van EVMI staat digitalisering centraal. Met onder meer: interview met Hidde van Steenwijk over gezondheidseffecten groente en fruit, Digitaliseer je procesketen en digitaal voedingsadvies. Lees de editie hier!
EVMI 8 onlineHygiënespecial
Evenementen
EVMI Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.
Inschrijven