Food innovatie
Met dit thema
Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen
Om de innovatie van gepersonaliseerde voeding te versnellen, lanceren EIT Food, Foodvalley NL en Food Innovation Hub Europe de challenge Personalised Nutrition For All. Startups en multistakeholdergroepen worden uitgenodigd om hun ideeën voor gepersonaliseerde voeding in de dienen. De winnaars ontvangen een budget van €30.000 euro om hun idee verder...
IamFluidics en Universiteit Twente realiseren proeffabriek voor microcapsules met plantaardige olieën
IamFluidics en Universiteit Twente, de ontwikkelaars van in-air microfluidics, werken samen met LT Technology om de eerste milieuvriendelijke in-air microfluidics-proeffabriek ter wereld te realiseren. In de fabriek maken ze biologisch afbreekbare en dier-vrije capsules met daarin verschillende plantaardige oliën.
Meer ruimte voor proeven kweekvlees in Nederland
Mosa Meat mag proeverijen voor kweekvlees gaan organiseren. Een nieuwe wet die het parlement onlangs aannam maakt dit mogelijk.
Kabinet investeert €42 miljoen in virtueel instituut voor duurzame landbouw
De Nederlandse overheid investeert de komende tien jaar 42 miljoen euro in CROP-XR, een nieuw, virtueel instituut gericht op de ontwikkeling van landbouwgewassen die beter bestand zijn tegen klimaatverandering en minder afhankelijk van gewasbeschermingsmiddelen. Het kabinet investeert in CROP-XR vanuit het Nationaal Groeifonds.
Keep Food Simple geeft nieuwe kijk op voedselketens
Een bijdrage leveren aan de verbetering van ons voedselsysteem met duurzamere en gezondere producten, dat is de missie van organisatie Keep Food Simple. Tijdens Food Technology presenteerde Onno Franse, Fons Voragen en Peter Folstar de visie en aanpak van Keep Food Simple.
EVMI
Editie 3 2022

In EVMI 3 staat het thema Ketenoptimalisatie centraal. Met onder andere: minder verpakkingen in supermarkten, biofilms onder de loep en het belang van etiketten.
EVMI 3 onlineMachinebouwspecial
Evenementen
EVMI Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.
Inschrijven