Food innovatie

Met dit thema
The Greenery produceert paddenstoelen met vitamine D

The Greenery produceert paddenstoelen met vitamine D

Distributeur The Greenery brengt champignons met vitamine D op de markt. Om aan de dagelijkse vitamine D behoefte te voldoen hoeft een mens maar ongeveer 100 gram van deze speciale paddenstoelen te eten. Paddenstoelen bevatten nuttige voedingsstoffen zoals vitamine B, eiwitten en mineralen. Ook bevatten ze van nature de stof ergosterol, die onder invloed...

Meer dan 40% van de Belgen zou wel kweekvlees willen proberen

Meer dan 40% van de Belgen zou wel kweekvlees willen proberen

Meer dan 4 op de 10 (42%) Belgen zijn voorstander van kweekvlees. In Vlaanderen ligt dat aantal zelfs op 47%. Dat blijkt uit een onderzoek door dierenrechtenorganisatie GAIA.  In het kader van de nieuwe campagne tegen het slachten van dieren, hield de organisatie een enquête onder 1.001 Belgen. Dierenwelzijn...

Zoete praatjes

Zoete praatjes

In februari kwam het British Medical Journal met de resultaten van een metastudie naar de positieve en negatieve gevolgen van de inname van kunstmatige zoetstoffen. De conclusie, kort door de bocht: het is allemaal best ingewikkeld en we zien geen duidelijke effecten. Dat geldt overigens beide kanten op: geen meetbare gezondheidsschade,...

AB InBev maakt zoute snacks van reststroom

AB InBev maakt zoute snacks van reststroom

Bierbrouwer AB InBev gaat zijn graanresten verwaarden door er zoute snacks van te maken. De Amerikaanse startup Protes gaat hierbij helpen. De graanchips zullen vanaf begin 2020 verkrijgbaar zijn. In de samenwerking met AB InBev wordt het draf, het graanafval van de bierproductie, verwerkt tot gezonde hartige snacks. Dit graanafval wordt normaal gesproken...

Zure genen

Zure genen

In Amsterdam zijn de genen ontdekt die citrusvruchten zuur maken. Het zijn eigenlijk dezelfde genen die petunia’s blauw maken, stellen Ronald Koes, Francesca Quattrocchio en collega’s van het Swammerdam Institute for Life Sciences in Nature Communications. Bij zulke vruchten zit het sap in blaasjes, die eigenlijk...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Meest recente uitgave

evmi-1-2019
EVMI 1 - januari 2019
EVMI bestaat 20 jaar, en dat vieren we met vernieuwing op alle fronten..

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

ProVeg New Food Conference

21 maart 2019 - 18:00

Lees meer

Digital Food

26 maart 2019 - 26 maart 2019

Lees meer

Empack Den Bosch

3 april 2019 - 4 april 2019

Lees meer