Food innovatie
Met dit thema
Brood op basis van zilte micro-algen
Algae-Holland ontwikkelde samen met de afdeling Levensmiddelentechnologie van de HAS-Den Bosch het nieuwe Algrain concept. Gezond donker meergranenbrood op basis van zilte micro-algen. Het bedrijf wil dit concept nu bij bakkers en consumenten introduceren. Algrain levert een gezond donker meergranenbrood op basis van zilte micro-algen. Deze basis geeft...
Deens bedrijf ontwikkelt plantaardig softijs
Het Deense bedrijf Naturli' produceert plantaardige voedingswaren, waaronder ijs. De afgelopen twee jaar werkten de productontwikkelaars aan plantaardig softijs. Het resultaat is 100 procent groen softijs.
Ribeye van kweekvlees uit de printer
Aleph farms zet samen met Technion een nieuwe stap in de ontwikkeling van kweekvlees, een alternatief voor slachtvlees. De twee partijen combineerden kweekvlees met 3D-bioprinttechnologie en produceerden een ribeye steak.
Rival Foods en LIVEKINDLY ontwikkelen plantaardige kip
De perfecte plantaardige whole-cut kip produceren, zodat de consument gemakkelijker een duurzame keuze kan maken, zonder in te leveren op kwaliteit. Dat is het doel van de nieuwe samenwerking tussen Rival Foods en LIVEKINDLY Collective.
Gekweekt kippenvlees: diervriendelijker, niet milieuvriendelijker
Kweekvlees wordt gepresenteerd als zowel diervriendelijker als milieuvriendelijker alternatief voor slachtvlees. Maar wat dat laatste betreft, gaat die vlieger lang niet altijd op. Begin december vorig jaar liet Singapore als eerste land ter wereld kweekvlees toe tot de markt. Het Amerikaanse bedrijf Eat Just mag hier zijn ‘gekweekte’ kipnuggets...
EVMI Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.
InschrijvenEVMI
Editie 1 2021

In de eerste EVMI van 2021 staat het thema Processing centraal. Een dezer dagen ploft het magazine op je deurmat. Liever online lezen? Dat kan hier!
Lees meer