Food innovatie

Met dit thema
Nederlanders eten meeste vleesvervangers van Europa

Nederlanders eten meeste vleesvervangers van Europa

Van alle Europeanen eten Nederlanders de meeste vleesvervangers. Dit blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeksbureau Nielsen, gepubliceerd door het Smart Protein project, in samenwerking met ProVeg International. Ook besteden we het meeste geld aan plantaardige vervangers.

Gepersonaliseerd voedsel uit de 3D-printer

Gepersonaliseerd voedsel uit de 3D-printer

Wageningen Universiteit en de Technische Universiteit Eindhoven gaan samen een intelligent model ontwikkelen, dat de kans van slagen van 3D-geprint voedsel aangeeft.

Microplastics in voedselverpakkingen: Reëel risico of verwaarloosbare impact?

Microplastics in voedselverpakkingen: Reëel risico of verwaarloosbare impact?

We leren steeds meer over microplastics. En dan vooral waar we ze kunnen vinden. Een van die potentiële microplasticbronnen zijn plastic voedselverpakkingen. Krijgen we via deze verpakkingen ook microplastics binnen? En hoe erg is dat? De vragen zijn simpel, maar de antwoorden verre van. Dat heeft vooral te maken met de relatieve nieuwheid van...

Aanmelding Food100 geopend

Aanmelding Food100 geopend

De Food100 is een lijst van 100 vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars. Voor de vijfde keer is deze zoektocht ,begonnen. Zet jij je in voor beter en eerlijker eten of ken je iemand die dat doet? Je kunt jezelf of iemand anders tot 1 juni aanmelden.

Inzenden voor James Lind Prijs 2021 van start

Inzenden voor James Lind Prijs 2021 van start

Universiteiten, wetenschappers, zorgverleners en het bedrijfsleven kunnen hun impactvolle onderzoeken en baanbrekende projecten met Nederlandse inbreng aanmelden voor de James Lind Prijs 2021. Wetenschappelijke onderzoeken over fysiologisch actieve (voedings-)stoffen en toepassingen ervan in de praktijk zijn kanshebbers. De winnaars krijgen een award...

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 3 2021
Editie 3 2021

In EVMI 3 draait alles om voedselveiligheid. Binnenkort valt het kersverse magazine op de mat. Deze week komen de eerste artikelen alvast online!

EVMI 3 online
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

Training VITAL allergenen klassikaal

18 mei 2021

Lees meer

ESPERA Live machine demo

18 mei 2021 - 19 mei 2021

Lees meer

Food Inspiration Session: De dilemma’s van duurzaam eten

20 mei 2021 - 20 mei 2021

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea