Food innovatie
Met dit thema
DSM brengt dit jaar nieuw eiwit van canolazaden op de markt
Tijdens het evenement Food Technology vertelt Maartje Franse van DSM tijdens het Kennisplatform Labmanagers over de ontwikkeling van een nieuw eiwit: CanolaPro, gemaakt van canolazade
Duurzame en efficiëntere voedselproductie
Food Technology begon vandaag met keynote speaker Remko Boom, chemisch technoloog verbonden aan Wageningen University & Resource. Kunnen we op een duurzame en efficiëntere manier voedsel produceren met behoud van smaak en andere eigenschappen?
Provincie Noord-Brabant investeert in versnelling eiwittransitie
De provincie Noord-Brabant wil vooroplopen bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën zoals kweekvlees, mycoproteïnen of het winnen van eiwitten uit algen of bacteriën. Samen met partners uit het bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen richt Brabant daarom een innovatiecoalitie op om deze ontwikkelingen te versnellen. De provincie maakt hier 1,5 miljoen...
Afgekeurde bananen geschikt als grondstof voor bioafbreekbare plastics
Reststromen van de bananenteelt zijn uitstekend geschikt als grondstof voor biologisch afbreekbare plastics. Dit concluderen onderzoekers van Wageningen University & Research. Het gaat om 15 tot 20 procent van de totale bananenproductie in Colombia.
Verruiming subsidieregeling Regio Deal Foodvalley
Gezamenlijk investeren in nieuwe innovatiefaciliteiten, zoals demonstratie- en testfaciliteiten en pilot productiefaciliteiten met het doel om innovatieve activiteiten te stimuleren. De verruiming van de subsidieregeling van de Regio Deal Foodvalley biedt bedrijven en instellingen tot max. 50% subsidie aan nieuwe faciliteiten van doorontwikkeling prototypes...
EVMI
Editie 2 2022

In EVMI 2 staat het thema transitie centraal. Met onder andere: zoeken naar de juiste toepassing van insecteneiwit, Food in Transitie 2030 en nieuwe membraantechnologie.
EVMI 2 onlineMachinebouwspecial
Evenementen
EVMI Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.
Inschrijven