Food innovatie
Met dit thema
Aleph Farms breidt productlijn uit
Aleph Farms, producent van gekweekt rundvlees, kondigt aan de productlijn uit te breiden met cel gekweekte collageenproductie. Het past binnen de strategie van het Israëlische bedrijf om een alternatief voor dieren in de intensieve veehouderij te ontwikkelen.
Winnaars wedstrijd Gouden Tavola bekend
Een ready made cocktail of mocktail, een bolvormig raspkaasje, crunchy zaden en granen, en volledig plantaardige sauzen. Dit zijn de winnaars van de vakwedstrijd Gouden Tavola in 2022.
Koffiefrisdrank ‘Bakkie Bruis’ wint Dutch Food Week KickStartShow 2022
Afgelopen week zijn de prijzen voor de Dutch Food Week KickStartShow uitgereikt. Op de eerste plaats staat HAS-student Pablo Schultz, die met zijn startup Bakkie Bruis een koffiefrisdrank introduceert.
Onderzoekers WUR bootsen dierlijk vet na met 3D-geprinte proteïnepasta
Onderzoekers van Wageningen University & Research kunnen met een 3D-geprinte pasta de structuur van reuzel nabootsen. De pasta bestaat uit plantaardige olie en erwtenproteïne. Als volgende stap willen de onderzoekers de smaak perfectioneren, om deze geschikt te maken als basis voor vleesvervangers.
FELIXprinters brengt serie 3D foodprinters op de markt
FELIXprinters uit IJsselstein brengt een serie 3D foodprinters op de markt. De foodprinters kunnen gerechten en voedingsmiddelen zoals pasta’s, chocolade, puree, vetten of soja bereiden.FELIXprinters uit IJsselstein brengt een serie 3D foodprinters op de markt. De foodprinters kunnen gerechten en voedingsmiddelen zoals pasta’s, chocolade, puree, vetten...
EVMI
Editie 2 2022

In EVMI 2 staat het thema transitie centraal. Met onder andere: zoeken naar de juiste toepassing van insecteneiwit, Food in Transitie 2030 en nieuwe membraantechnologie.
EVMI 2 onlineMachinebouwspecial
Evenementen
EVMI Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.
Inschrijven