Food innovatie

Met dit thema
Biobased verpakken

Biobased verpakken

Karin Molenveld van Wageningen Food & Biobased Research is stellig: de recyclage van kunststoffen is slechts een tussen-stap naar biobased kunststoffen. “We moeten weg van de olie, en aan biogrondstoffen, zoals zetmeel, is geen gebrek.”

11 foodbedrijven in KVK Innovatie Top 100

11 foodbedrijven in KVK Innovatie Top 100

De Kamer van Koophandel heeft de Innovatie Top 100 bekendgemaakt: een lijst van de 100 meeste innovatie bedrijven van Nederland in 2022. In de lijst staan 11 bedrijven uit de food- en agrisector, waaronder Koppert Cress met Nederlandse vanille en Karma Kebab met 100% plantaardige kebab.

Northern Wonder lanceert duurzame koffie zonder koffiebonen

Northern Wonder lanceert duurzame koffie zonder koffiebonen

Hoe maak je koffie zonder koffiebonen? De start-up Northern Wonder uit Ede, een team van duurzame koffieliefhebbers, boog zich de afgelopen jaren over dit vraagstuk. Koffie staat namelijk op nummer 6 van grootste veroorzakers van ontbossing (WWF). Dat moet anders kunnen, vindt de start-up.

Brave New Food daagt de voedselindustrie uit te vernieuwen met de Startup Challenge 2022

Brave New Food daagt de voedselindustrie uit te vernieuwen met de Startup Challenge 2022

Brave New Food, het platform voor voedselinnovatie, zet een nieuwe stap in de zoektocht naar meer gezonde en duurzame voedselproducten. Met de Startup Challenge 2022 daagt het food netwerk zowel innovatieve startups als gevestigde voedselbedrijven uit om samen te werken aan nieuwe oplossingen voor de urgente uitdagingen waar ons voedselsysteem voor...

HAS green academy en Bamboo Brands ontwikkelen Consumer Behaviour Lab voor duurzaam voedsel

HAS green academy en Bamboo Brands ontwikkelen Consumer Behaviour Lab voor duurzaam voedsel

Het lectoraat Design Methoden in Food van HAS green academy gaat samen met Bamboo Brands een Consumer Behaviour Lab opzetten. Dit lab richt zich op het ontwikkelen van betrouwbare voorspellende methoden die studenten en professionals ondersteunen in het bedenken, ontwerpen en vermarkten van gezond en duurzaam voedsel voor consumensen.

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 7 2022
Editie 7 2022

In EVMI 7 staat het thema eiwittransitie centraal. Met onder meer: interview met Danielle Mol over plantaardig, de NutriScore over vleesvervangers en elekrificatie in de chipsfabriek. Lees de editie hier!

EVMI 7 online
Hygiënespecial
Hygiënespecial

De Hygiënespecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

ESPERA TECH DAY

20 september 2022

Lees meer

Enza Zaden: Summer Field Days

27 september 2022 - 30 september 2022

Lees meer

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea