Food innovatie

Met dit thema
Het AGROS-project | Werken aan een autonome kas

Het AGROS-project | Werken aan een autonome kas

Voor een steeds verder groeiende bevolking speels glastuin-bouw een sleutelrol in de productie van verse groenten en fruit. In de afgelopen decennia zijn glastuinbouwbedrijven steeds groter geworden en de teelt steeds complexer.

NIZO ontwikkelt extractiemethode voor rubisco-eiwit

NIZO ontwikkelt extractiemethode voor rubisco-eiwit

Experts van food research-bedrijf NIZO hebben een methode ontwikkeld om rubisco-eiwit uit planten te extraheren. Rubisco is het meest voorkomende eiwit ter wereld en is in elke groene plant aanwezig. Het eiwit kan gebruikt worden als ingrediënt voor de voedselmarkt.

Patent Corbion voor op azijn gebaseerde conserveringsoplossingen voor vleessector

Patent Corbion voor op azijn gebaseerde conserveringsoplossingen voor vleessector

Ingrediëntenproducent Corbion heeft een patent verkregen voor een op azijn gebaseerde conserveringsoplossing voor de vleessector. Dit gepatenteerde proces helpt de voedselveiligheid te verbeteren en voedselverspilling te verminderen.

Bluu Seafood ontwikkelt producten van gekweekte viscellen

Bluu Seafood ontwikkelt producten van gekweekte viscellen

Bluu Seafood ontwikkelt producten op basis van gekweekte viscellen. De eerste producten, vissticks en visballetjes, zijn klaar voor de markt. Het Duitse bedrijf gaat toelating aanvragen de producten aangevraagd bij de regelgevende instanties in diverse landen waaronder de Europese Unie.

WUR en Those Vegan Cowboys onderzoeken mogelijkheden voor plantaardige kaas

WUR en Those Vegan Cowboys onderzoeken mogelijkheden voor plantaardige kaas

Kaas is lastig na te maken. Plantaardige alternatieven hebben meestal niet dezelfde smaak en structuur als kaas van koemelk. Daarom doet Etske Bijl, onderzoeker Food Quality and Design aan Wageningen University & Research. met haar team onderzoek naar de mogelijkheden om duurzame en voedzame kaas te maken met behulp van micro-organismen.

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 7 2022
Editie 7 2022

In EVMI 7 staat het thema eiwittransitie centraal. Met onder meer: interview met Danielle Mol over plantaardig, de NutriScore over vleesvervangers en elekrificatie in de chipsfabriek. Lees de editie hier!

EVMI 7 online
Hygiënespecial
Hygiënespecial

De Hygiënespecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

ESPERA TECH DAY

20 september 2022

Lees meer

Enza Zaden: Summer Field Days

27 september 2022 - 30 september 2022

Lees meer

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea