Gezondheid

Met dit thema
Bakery Sweets Center organiseert kennissessie: Vezels, waar zijn ze goed voor?

Bakery Sweets Center organiseert kennissessie: Vezels, waar zijn ze goed voor?

Bakery Sweets Center en kennispartner Keep Food Simple organiseren op donderdagmiddag 23 juni een kennissessie over vezels. Deze bouwstof vind je in veel plantaardige producten terug. Maar waar zijn ze eigenlijk goed voor? En wat kunnen foodproducenten hiermee? De ‘Bakery Sweets Session’ is gratis toegankelijk en vindt plaats aan Hogeschool Van Hall...

7 juni start landelijke Week voor de Gezonde Jeugd

7 juni start landelijke Week voor de Gezonde Jeugd

De landelijke Week voor de Gezonde Jeugd start komende dinsdag 7 juni. Tot en met 11 juni vraagt het JOGG-werknet extra aandacht voor een gezondere samenleving voor de jeugd. Dit werknet omvat meer dan 200 gemeenten en een honderdtal maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

De voedingsindustrie moet veranderen en met een duurzamer en gezonder aanbod komen. Daarvoor pleit keynote speaker Jaap Seidell tijdens zijn lezing op de tweede dag van Food Technology. “We hebben ons kapot geïnnoveerd aan producten voor kinderen, maar het zijn allemaal producten die ze eigenlijk niet zouden moeten eten.”

RIVM start met Nationale Aanpak Productverbetering

RIVM start met Nationale Aanpak Productverbetering

Dit jaar start de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV), waarmee het RIVM verbeteringen in de samenstelling van bewerkte voedingsmiddelen wil versnellen. Het gaat hierbij om producten waar zout of suiker aan toegevoegd is of waarbij de hoeveelheid verzadigd vet te verlagen is. De overheid wil dat fabrikanten het gebruik van zout, suiker en verzadigd...

Nieuw onderzoek: Tritordeum graan vermindert symptomen Prikkelbare Darm Syndroom

Nieuw onderzoek: Tritordeum graan vermindert symptomen Prikkelbare Darm Syndroom

Een Italiaanse pilot studie naar de symptomen van het Prikkelbare Darm Syndroom bij consumptie van Tritordeum graanproducten behaalde veelbelovende resultaten, schrijft Kennisbank brood.net. Het nieuwe onderzoek laat zien dat door consumptie van producten op basis van Tritordeum in plaats van tarwe, de symptomen van PDS-patiënten significant afnamen.

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 3 2022
Editie 3 2022

In EVMI 3 staat het thema Ketenoptimalisatie centraal. Met onder andere: minder verpakkingen in supermarkten, biofilms onder de loep en het belang van etiketten.

EVMI 3 online
Machinebouwspecial
Machinebouwspecial

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

KIDV Verdiepingsbijeenkomst Herbruikbare verpakkingen

28 juni 2022 - 28 juni 2022

Lees meer

Cursus Levensmiddelenmicrobiologie

30 augustus 2022

Lees meer

Cursus Vleestechnologie

30 augustus 2022

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea