Houdbaarheid
Met dit thema
Kan groente in de winkel en op je bord nog verser?
Die vraag proberen Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo met ‘ja’ te beantwoorden in een nieuwe samenwerking, waarin ze met innovatieve oplossingen verse groente langer houdbaar willen maken.
Campagne tegen zuivelverspilling
Met de publiekscampagne 'Kijk, ruik, proef en vouw' vraagt Zuivelpak aandacht voor de houdbaarheid van zuivel, in de hoop voedselverspilling tegen te gaan.
Avocado's van Colruyt krijgen 'dubbele schil'
Beeld: Estúdio Bloom via Unsplash Bij de Belgische supermarktketen Colruyt liggen vanaf nu avocado's in de schappen met een onzichtbaar, plantaardig beschermlaagje. De coating verlengt de houdbaarheid van de kwetsbare vrucht en moet voedselverspilling tegengaan. De technologie werd ontwikkeld door Apeel Sciences. De Amerikaanse...
Minder voedselverspilling dankzij slimme houdbaarheidsindicator
Een houdbaarheidsindicator op versproducten in een maaltijdbox wordt door consumenten gezien als meerwaarde. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Food & Biobased Research, dat werd uitgevoerd in opdracht van HelloFresh.
Actief plastic tegen voedselverspilling
Het EU-project NanoPack ontwikkelde een actieve polymeerfilm die als verpakkingsmateriaal voor voedingsmiddelen dient. Het verpakkingsmateriaal moet de houdbaarheid van het verpakte voedsel aanzienlijk verlengen. Eind vorig jaar werd het project afgerond en de resultaten zien er veelbelovend uit. Op 1 januari 2017 ging het project NanoPack officieel...
EVMI
Editie 1 2023

In dit nummer van EVMI staat verpakken centraal. Met onder meer: interview met Gert-Jan van Baardwijk, circulaire verpakkingen en eenvoudig hybride producten maken. Lees de editie hier!
EVMI 1 onlineVerpakkingsspecial
Evenementen
EVMI Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.
Inschrijven