Hygiëne

Met dit thema
De risico's van oppervlaktebesmetting

De risico's van oppervlaktebesmetting

Sommige voedselveiligheidsrisico’s zijn hardnekkig. Zo hardnekkig, dat acceptatie op de loer ligt. Maar zijn deze risico’s echt onafwendbaar? Wageningen Food & Biobased Research bracht de afgelopen vier jaar in kaart hoe oppervlakte-besmettingen in de levensmiddelenindustrie ontstaan en wat er tegen te doen is. “Volgens schattingen...

Lees hier de Hygiënespecial 2020 als digitaal magazine

Lees hier de Hygiënespecial 2020 als digitaal magazine

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine. Daarin lees je over voorschriften, onderzoek en techniek op het gebied van hygiëne, maar ook over houdbaarheid, verontreiniging en allergenen. Bacteriën, allergenen, vocht, ongedierte, verboden stoffen en fysieke verontreinigingen; de voedselproducent...

600 medewerkers slachterij Vion in thuisquarantaine

600 medewerkers slachterij Vion in thuisquarantaine

Alle 600 medewerkers van de slachterij van Vion in Groenlo moeten de komende twee weken thuisblijven. Dat heeft de Veiligheidsregio in overleg met de GGD besloten. De GGD testte de medewerkers van het bedrijf op corona. Woensdag werd bekend dat 45 van de 212 geteste mensen besmet zijn met het coronavirus. De tests waren uitgevoerd naar aanleiding van...

COV noemt oproep FNV over ingrijpen in vleessector 'kwetsend, ongefundeerd en ongepast'

COV noemt oproep FNV over ingrijpen in vleessector 'kwetsend, ongefundeerd en ongepast'

"Hard ingrijpen in vleessector nodig om meer coronabesmettingen te voorkomen." Zo opende FNV een persbericht dat ze op 7 mei verstuurden naar aanleiding van de coronabesmetting van 28 arbeidsmigranten die werkzaam zijn in de vleesindustrie. Brancheorganisatie COV noemt de uitspraken kwetsend, ongefundeerd en ongepast. "Het is een klap in het gezicht...

Mars-fabriek in Brabant deels stilgelegd vanwege corona

Mars-fabriek in Brabant deels stilgelegd vanwege corona

De fabriek van Mars in het Brabantse Veghel wordt tot dinsdag deels stilgelegd in verband met het coronavirus. De productielijnen worden aangepast zodat werknemers er veiliger kunnen werken. Het is noodzaak: het virus is al bij werknemers vastgesteld en het ziekteverzuim loopt op. Het coronavirus slaat hard toe in brabant, en ook op de werkvloer van...

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 4 2021
Editie 4 2021

Met het thema Ingrediënten kun je alle kanten op. En dat maakt EVMI 4, die je hier online kunt lezen, een extra kleurrijke editie.

EVMI 4 online
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

Gastvrij Rotterdam

11:00 - 22 september 2021

Lees meer

Training VITAL allergenen klassikaal

23 september 2021

Lees meer

Sirha 2021

23 september 2021 - 27 september 2021

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea