Ingrediënten

Met dit thema
Zoete praatjes

Zoete praatjes

In februari kwam het British Medical Journal met de resultaten van een metastudie naar de positieve en negatieve gevolgen van de inname van kunstmatige zoetstoffen. De conclusie, kort door de bocht: het is allemaal best ingewikkeld en we zien geen duidelijke effecten. Dat geldt overigens beide kanten op: geen meetbare gezondheidsschade,...

Vanilleteelt in Nederland niet haalbaar

Vanilleteelt in Nederland niet haalbaar

Teelt van vanille in Nederlandse kassen is mogelijk, maar niet commercieel haalbaar. Dat is de conclusie van een langdurig onderzoek aan de Wageningen Universiteit. De afgelopen jaren is de vanilleprijs omhoog geschoten. Vorig jaar nog werd vanille in de media wel ‘het nieuwe goud’ genoemd. Toen steeg de prijs van de zoete, zwarte stokjes...

Geen Nederlands patent meer op Ethiopisch oergraan teff

Geen Nederlands patent meer op Ethiopisch oergraan teff

Er rust niet langer een Nederlands patent op het Ethiopische 'wondergraan' teff. De rechtbank in Den Haag oordeelde dat de patenten op het millennia-oude graan ‘inventiviteit ontberen’.  Daarmee komt een einde aan de rechtszaak die Ancientgrain in 2015 aanspande tegen Bakels Senior. De twee Drentse ondernemers Jans Roosjen en...

Het geheim achter Chr. Hansens rode kleurstof is een aardappel

Het geheim achter Chr. Hansens rode kleurstof is een aardappel

Na een decennialang veredelingsprogramma heeft Chr. Hansen een nieuwe zoete aardappelsoort ontwikkeld die de grondstof vormt voor nieuwe rode kleurstoffen. De Hansen sweet potato, noemen ze hem, ofwel Ipomoea batatas. Deze rode aardappel is het geheim achter de nieuwe ‘FruitMax’ kleurstoffen van Chr. Hansen, die andere opties als karmijn...

Zoete biotech: DSM maakt stevia met fermentatie

Zoete biotech: DSM maakt stevia met fermentatie

De zoetstof stevia wekt de interesse van fabrikanten omdat hij de smaak van suiker benadert. Tot voor kort werd die stof uit de plant stevia rebaudiana (honingkruid) gehaald. DSM is erin geslaagd een alternatieve, biotechnologische productiemethode te ontwikkelen die goedkoper en duurzamer is. Suiker is de laatste tien jaar uitgegroeid tot volksvijand...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI 2 - 2019

evmi-cover-2-2019
De nieuwe EVMI staat in het teken van plastic verpakkingen. In februari sloten zo’n zeventig bedrijven met staatssecretaris Van Veldhoven het zogenoemde Plastic Pact. Om de milieubelasting van plastic verpakkingen te beperken, worden ambitieuze recyclingdoelen gesteld voor 2025. Zijn die doelen wel haalbaar? En hoe zit het met bioplastics?

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

ProVeg New Food Conference

21 maart 2019 - 22 maart 2019

Lees meer

Digital Food

09:00 - 18:00

Lees meer

Empack Den Bosch

3 april 2019 - 4 april 2019

Lees meer