Ingrediënten

Met dit thema
Kunnen micro-organismen palmolieplantages gaan vervangen?

Kunnen micro-organismen palmolieplantages gaan vervangen?

De reputatie van palmolie als regenwoudvernietigend ingrediënt is inmiddels onomkeerbaar. Producenten gaan op zoek naar andere opties. Maar is er wel een goede vervanging? In het tijdschrift Nature bespreken wetenschappers van het Britse Centre for Integrated Bioprocessing Research een van de meest veelbelovende opties: olie van micro-organismen. Palmolie...

Van broodafval naar bacteriecultuur

Van broodafval naar bacteriecultuur

Italiaanse onderzoekers hebben op basis van broodresten een medium ontwikkeld voor de cultivering van micro-organismen voor bijvoorbeeld fermentatie. Het resultaat is niet alleen een goede manier om een reststroom te verwaarden, het is volgens de onderzoekers ook nog eens goedkoper dan de huidige commerciële voedingsbodems voor de cultivering van...

Nieuwe fabriek voor eiwit uit eendenkroos geopend

Nieuwe fabriek voor eiwit uit eendenkroos geopend

Op donderdag 5 maart is de nieuwe fabriek van Rubisco Foods geopend in het Overijsselse Raalte. In de fabriek worden eiwitten en andere ingrediënten gewonnen uit waterlinzen (eendenkroos) en plantaardige reststromen. De nieuwe productielocatie heeft een capaciteit van 1200 kg per uur, en gebruikt grondstoffen van lokale telers en bedrijven. Van...

Vezelrijk witbrood mogelijk met plantenveredeling

Vezelrijk witbrood mogelijk met plantenveredeling

Wetenschappers van het Britse onderzoeksinstituut Rothamsted Research hebben ontdekt welke genen in graan verantwoordelijk zijn voor de hoeveelheid vezels in bloem. Daarmee ligt de weg open voor de ontwikkeling van een graansoort waar vezelrijk witbrood van gemaakt kan worden. Dat voedingsvezels belangrijk zijn voor de gezondheid is bij consumenten...

Nestlé onthult nieuwe samenwerkingen rondom plantaardig eiwit

Nestlé onthult nieuwe samenwerkingen rondom plantaardig eiwit

Nestlé gaat samenwerken met plantaardig eiwitleverancier Merit Functional Foods en diens technologiepartner Burcon Nutrascience voor de vervaardiging van verschillende soorten plantaardig eiwit. Het ontwikkelen van nieuwe plantaardige alternatieven voor vlees en zuivel is een hoge prioriteit voor de Zwitserse foodgigant. Het vorig jaar opgerichte...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 8 - 2019

In EVMI 1 2020 lees je wat o.a. smart industry en kunstmatige intelligentie kunnen betekenen in het productieproces. Ook nemen we een kijkje in het nieuwe R&D-centrum van Unilever, midden op de universiteitscampus in Wageningen.

Bekijk de inhoud
Evenementen

Training VITAL risicobeoordeling allergenen Eindhoven Airport

2 april 2020

Lees meer

Vakbeurzen Maintenance en Worksafe

23 april 2020

Lees meer

Cursus Kwaliteit in Bedrijf

7 mei 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea