Ingrediënten
Met dit thema
Nieuwe studie over het belang van voedingsoliën en -vetten
Een nieuwe studie van Wageningen University & Research en de Charles University in Praag werpt een nieuw licht op voedingsoliën en -vetten. De studie beschouwt niet alle vetten als slecht voor onze gezondheid, maar benadrukt het belang van vetten in gezonde voeding, vooral voor ondervoede mensen. Ook gaat de studie in op het belang van het maken van...
Keep Food Simple geeft nieuwe kijk op voedselketens
Een bijdrage leveren aan de verbetering van ons voedselsysteem met duurzamere en gezondere producten, dat is de missie van organisatie Keep Food Simple. Tijdens Food Technology presenteerde Onno Franse, Fons Voragen en Peter Folstar de visie en aanpak van Keep Food Simple.
84 procent van ingevoerde zonnebloemolie in 2021 kwam uit Oekraïne
Oekraïne was in 2021 voor Nederland de grootste leverancier van ruwe zonnebloemolie en maïs, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In dat jaar was 84 procent van de ingevoerde ruwe zonnebloemolie afkomstig uit Oekraïne. Voor maïs was het Oekraïense aandeel 42 procent.
Meesterkok Angélique Schmeinck presenteert twee lupine smaakmindmaps
Donderdag 10 februari was het Wereld Peulvruchten Dag. Tijdens een webinar georganiseerd door Slow Food Youth Network en Lekker Lupine presenteerde meesterkok Angélique Schmeinck twee lupine smaakmindmaps. Speciaal voor de lezers van EVMI zijn de smaakmindmaps hier te bekijken.
Koppert Cress lanceert Nederlandse vanille
Koppert Cress lanceert begin dit jaar Planifolia-vanille, geteeld in Nederlandse kassen. Het assortiment bestaat uit drie soorten vanille: Planifolia Green, Black en Red Vanille. Planifolia-vanille komt van een orchideeënsoort die pas na drie jaar peulen geeft.
EVMI
Editie 1 2023

In dit nummer van EVMI staat verpakken centraal. Met onder meer: interview met Gert-Jan van Baardwijk, circulaire verpakkingen en eenvoudig hybride producten maken. Lees de editie hier!
EVMI 1 onlineVerpakkingsspecial
Evenementen
EVMI Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.
Inschrijven