Ingrediënten

Met dit thema
Herformuleren suikerreductie: WUR ontwikkelde nieuwe tool

Herformuleren suikerreductie: WUR ontwikkelde nieuwe tool

In 2014 ondertekenden de rijksoverheid en enkele organisaties het Akkoord Verbetering Productsamenstelling met als doel minder zout, suiker en verzadigd vet in levensmiddelen. In de producten waarover destijds afspraken zijn gemaakt, is dit aandeel ook daadwerkelijk gedaald.

‘Lekker moet lekker blijven’

‘Lekker moet lekker blijven’

Theo Heere is directeur van de VBZ, branchevereniging in lekkers: leden houden zich bezig met de productie van koek, snoep, chocolade, zoutjes en chips. De grootste uitdaging voor de branche is suiker- en zoutreductie.  VBZ - de lekkerste branche van Nederland, volgens hun website, zet vooral in op maximale portiegrootte en heldere informatie,...

Nieuwe eiwit-fabriek voor Meelunie

Nieuwe eiwit-fabriek voor Meelunie

Dit najaar opent Meelunie in Denemarken een fabriek die veldbonen gaat verwerken om hieruit eiwitten te winnen.

€1,3 miljoen voor ontwikkeling van eiwit uit gist

€1,3 miljoen voor ontwikkeling van eiwit uit gist

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling kent €1,3 miljoen subsidie toe aan samenwerkingsproject EGGcited, waarin drie bedrijven uit Gelderland werken aan de ontwikkeling en opschaling van niet-dierlijk eiwitpoeder uit gist.

Cargill investeert in start-up Bflike

Cargill investeert in start-up Bflike

Start-up Bflike, ontwikkelaar van technologieën die resulteren in plantaardige vlees- en visproducten die zo veel mogelijk lijken op hun dierlijke tegenhangers, vindt in Cargill een nieuwe investeringspartner.

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 8 2022
Editie 8 2022

In dit nummer van EVMI staat digitalisering centraal. Met onder meer: interview met Hidde van Steenwijk over  gezondheidseffecten groente en fruit, Digitaliseer je procesketen en digitaal voedingsadvies. Lees de editie hier!

EVMI 8 online
Hygiënespecial
Hygiënespecial

De Hygiënespecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

Webinar Upcycling to the consumer

14 februari 2023

Lees meer

Meat Attraction Madrid

6 maart 2023 - 8 maart 2023

Lees meer

Cursus Ingredienten in Voedingsmiddelen

14 maart 2023

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea