Logistiek

Met dit thema
Boekrecensie: 'Food Routes' van Robyn Metcalfe

Boekrecensie: 'Food Routes' van Robyn Metcalfe

Zelfbenoemde ‘voedselfuturist’ Robyn Metcalfe beschrijft de realiteit en (beoogde) toekomst van voedsel-supply chains in een boek dat onleesbaar is door zijn geforceerde toegankelijkheid.

Food Hub: hoe de Rotterdamse haven verslogistiek faciliteert

Food Hub: hoe de Rotterdamse haven verslogistiek faciliteert

Bederfelijke voedselwaren eisen een speciale afhandeling in de haven. Met de aanleg van de Rotterdam Food Hub zet Havenbedrijf Rotterdam in op het in- uit- en doorvoeren van deze voedselwaren. Na de VS is Nederland de grootste landbouwexporteur ter wereld. Met een overslag van 16 miljoen ton per jaar is de Rotterdamse haven marktleider op dit gebied...

Uniek logistiek systeem bij SPAR

Uniek logistiek systeem bij SPAR

Dit jaar nam food retailer Spar een nieuw distributiecentrum in bedrijf met een vergaand gemechaniseerde oplossing. Zowel de palletopslag als orderverzameling gebeurt voor een groot deel automatisch. Dat is uniek in supermarktland, en misschien wel met goede reden. SPAR begon in 1932 als coöperatie van onafhankelijke winkels. Door samen te werken...

Verslogistiek met klant als basis

Verslogistiek met klant als basis

Het begrip ‘Quality Controlled Logistics’ (QCL) werd al in 2007 gemunt in Wageningen. Het Internet of Things (IoT) maakt het nu realiteit: sensormetingen en modellen maken het mogelijk de kwaliteit van versproducten af te stemmen op klantwensen. ‘QCL maakt de keten van versproducten intelligent’, vat Eelke Westra van Wageningen...

Zo bouwt Oatly zijn duurzame ketens op

Zo bouwt Oatly zijn duurzame ketens op

De Zweedse haverdrinkproducent Oatly groeit razendsnel en opende onlangs een nieuwe fabriek in Vlissingen. Het bedrijf werkt hard om hun voorheen simpele supply chain te transformeren tot een wereldwijd, duurzaam netwerk. Hoe bouw je een wereldwijde keten met duurzaamheid op de eerste plaats? Hoewel Oatly met zijn plantaardige zuivelalternatieven overkomt...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 8 - 2019

EVMI 8 heeft het thema duurzaamheid. In deze editie vragen we enkele Nederlandse bedrijven hoe ze hun productie CO2-neutraal proberen te krijgen, en vragen we Directeur Duurzaamheid Anniek Mauser van Unilever hoe een duurzaamheidsmanager in een organisatie moet staan om voldoende impact te kunnen hebben.

Bekijk de inhoud
Evenementen

iMIS Food Netwerkmeeting Rotterdam

17 januari 2020

Lees meer

Voedselveiligheid en commercieel voordeel: het kan!

23 januari 2020

Lees meer

Training VITAL risicobeoordeling allergenen Nijmegen

23 januari 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea