Maatschappij en duurzaamheid

Met dit thema
Start-up maakt roomijs van diervrij melkeiwit

Start-up maakt roomijs van diervrij melkeiwit

Voedselstart-ups verzinnen het ene innovatieve product na het andere. In de categorie zuivel komt daar nu roomijs bij: mét dierlijke eiwitten, maar zónder de inmenging van dieren.

Cichorei vervangt suiker in AH snoep en drop

Cichorei vervangt suiker in AH snoep en drop

Vanaf vandaag ligt in het schap bij Albert Heijn drop en snoep van het eigen merk met 30% minder suiker. De supermarktketen breidt daarnaast ook het assortiment suikervrije producten uit met suikervrij snoep. Dat meldt de marktleider in een persbericht. Aan het nieuwe assortiment drop en snoep zijn geen zoetstoffen toegevoegd. Een natuurlijk...

DSM en Evonik openen omega-3 vetzurenfabriek

DSM en Evonik openen omega-3 vetzurenfabriek

DSM en chemiebedrijf Evonik openen vandaag de nieuwe productielocatie van hun joint venture Veramaris in het Amerikaanse Blair, Nebraska. De fabriek is al begonnen met de commerciële productie van omega-3 vetzuren EPA en DHA uit algen, bedoeld voor de zalmkweek. Met het nieuwe product wordt kweekzalm gezonder terwijl de druk op de visvangst wordt...

PlanetProof zuivel krijgt maar één kievit van de Vogelbescherming

PlanetProof zuivel krijgt maar één kievit van de Vogelbescherming

Met welke van die nieuwe, duurzame Nederlandse zuivelproducten zijn boerenlandvogels, zoals kievit, grutto en boerenzwaluw, het meest geholpen? De Vogelbescherming geeft antwoord met de Vogelvriendelijke Zuivelwijzer. De natuurbeschermingsorganisatie vergeleek verschillende producten met elkaar en kende minimaal één en maximaal...

Nederlands team wint Rainforest Alliance-prijs

Nederlands team wint Rainforest Alliance-prijs

Het Nederlandse start-upbedrijf 20tree.ai heeft de tweede plaats gewonnen in de Rainforest Alliance AG-Tech Developer Challenge. Vijftig organisaties deden mee met innovatieve digitale producten om de productie en winstgevendheid van cacaoboeren in Ghana te verbeteren. Deelnemers van de AG-Tech Developer Challenge zonden plannen in voor innovatieve...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI 4 - 2019

evmi4-cover-klein
In EVMI 4 duiken we in het thema processing, met onder meer diepgravende artikelen over milde conserveringstechnieken en herformulering van bakkerijproducten. Ook lees je een uitgebreid interview met FNLI-directeur Marian Geluk, over innovatie, ervaringen in het buitenland en de rol van de branchevereniging bij maatschappelijke kwesties.

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

HAS cursus: levensmiddelen biologie

3 september 2019 - 3 december 2019

Lees meer

Opleding QESH/KAM/QA manager

5 september 2019 - 12 december 2019

Lees meer

HAS cursus: food & business marketing

5 september 2019 - 5 december 2019

Lees meer