Maatschappij en duurzaamheid
Met dit thema
Worstenmerk Brandt & Levie start sharefunding voor meer duurzame worst
Het Amsterdamse biologische worstenmerk Brandt & Levie start een sharefunding campagne om haar internationale- en vegan groeiambities waar te maken. Het merk heeft als doel om ervoor te zorgen dat in 2028 de helft van de worst die in Noordwest-Europese huishoudens wordt gegeten verantwoord is.
Harvest House sluit zich aan bij SBTi en wil in 2040 klimaatneutraal telen
Harvest House, producentenorganisatie van Nederlandse vruchtgroentetelers, wil in 2040 klimaatneutraal telen. Daarom heeft de organisatie zijn reductiedoelstellingen vastgelegd bij SBTi, het Science Based Targets initative. Harvest House is een van de eerste producentenorganisaties die hierbij is aangesloten.
World Animal Protection roept op tot meer plantaardige kerstdiners
Er komen steeds meer vegan restaurants en de supermarktschappen liggen steeds voller met vegaburgers en havermelk, maar tijdens de feestdagen is een plantaardige maaltijd nog niet in trek. Meer dan 80 procent van de Nederlanders eet met kerst vlees, blijkt uit onderzoek door DirectResearch in opdracht van World Animal Protection. De organisatie wil...
Zonder prijsverhoging cacao zijn duurzame initiatieven van chocoladebedrijven ineffectief
Nog geen van de grote chocoladeproducenten betaalt voldoende voor cacao om armoede onder cacaoboeren uit te bannen. Dat blijkt uit het rapport ‘Cacao Barometer 2022’ van VOICE Network. Ondanks dat de cacaosector zelf initiatieven neemt om de productie te verduurzamen, wordt de kernoorzaak van alle problemen - hardnekkige armoede - niet aangepakt. Terwijl...
De 6 meest impactvolle voedselveranderaars van 2022
De Foodhelden van 2022 zijn vandaag in de Verspillingsfabriek in Veghel bekend gemaakt. De Foodhelden zijn de 6 meest impactvolle voedselveranderaars van Nederland. Zij werden door de vakjury gekozen uit de Food100-lijst van 2022 tot foodheld vanwege hun bijzondere en grote inzet om ons voedselsysteem beter en eerlijker te maken.
EVMI
Editie 1 2023

In dit nummer van EVMI staat verpakken centraal. Met onder meer: interview met Gert-Jan van Baardwijk, circulaire verpakkingen en eenvoudig hybride producten maken. Lees de editie hier!
EVMI 1 onlineVerpakkingsspecial
Evenementen
EVMI Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.
Inschrijven