Management

Met dit thema
Europese dokters willen voedingswaarde-labels op alcohol

Europese dokters willen voedingswaarde-labels op alcohol

Op etiketten van alcoholische dranken moet komen te staan wat de ingrediënten zijn en wat de voedingswaarde is van de drank. Dat vindt de Europese organisatie voor artsen, CPME. Het Comité Permanent des Médecins Européens (CPME) doet een oproep aan de Europese Unie om voor alcoholische dranken dezelfde regels te stellen als...

Carrefour introduceert zuivelblockchain

Carrefour introduceert zuivelblockchain

Vanaf deze maand verkoopt de Franse supermarktketen Carrefour blockchainmelk. Via een QR-code op het pak kan de consument informatie vinden over de oorsprong en verwerking van het product. De informatie die consumenten met hun smartphone kunnen oproepen is bijzonder gedetailleerd. Met naam en toenaam worden de boeren, verwerkers en distributeurs genoemd...

Europese landen werken samen aan herbeoordeling glyfosaat

Europese landen werken samen aan herbeoordeling glyfosaat

De Europese Commissie stelt voor dat Frankrijk, Hongarije, Nederland en Zweden gezamenlijk de Rapporteur Member State (RMS) vormen voor de Europese herbeoordeling van de stof glyfosaat. Terwijl normaal gesproken één Europese lidstaat de rol van RMS op zich neemt, stelt de Europese Commissie nu voor om het door een groep van lidstaten...

Wessanen in gesprek rondom overname

Wessanen in gesprek rondom overname

Een consortium onder leiding van investeerder PAI wil voedingsmiddelenproducent Wessanen overnemen. PAI heeft een prijs geboden van €11,50 per aandeel. Inmiddels zijn beide partijen in gesprek en neemt Wessanen het bod in overweging. Wessanen laat weten dat het een eerder bod, dat PAI begin februari deed, al had afgewezen. Het nieuwe bod van €11,50...

Melkproductie neemt toe met 155 kilo per koe

Melkproductie neemt toe met 155 kilo per koe

In 2018 is de gemiddelde melkproductie per koe met 155 kilo gestegen, blijkt uit de cijfers van monitoringsprogramma Agroscoop. Dit is opvallend omdat een warme en droge zomer zoals afgelopen jaar zorgt voor hittestress en minder melkproductie. De oorzaak van de productiestijging wordt toegeschreven aan de optimalisatie van het productieproces binnen...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Meest recente uitgave

evmi-1-2019
EVMI 1 - januari 2019
EVMI bestaat 20 jaar, en dat vieren we met vernieuwing op alle fronten..

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

ProVeg New Food Conference

21 maart 2019 - 22 maart 2019

Lees meer

Digital Food

26 maart 2019 - 26 maart 2019

Lees meer

Empack Den Bosch

3 april 2019 - 4 april 2019

Lees meer