Management

Met dit thema
Laurens Hoedemaker nieuwe voorzitter COV en VNV

Laurens Hoedemaker nieuwe voorzitter COV en VNV

Laurens Hoedemaker is aangesteld als de nieuwe voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV). Hij volgt vanaf 1 mei 2021 Jos Goebbels op, die met pensioen gaat.

Rechtstreex slaat tussenhandel over

Rechtstreex slaat tussenhandel over

Een lokale en transparante voedselketen, dat is wat Maarten Bouten voor ogen had bij de oprichting van Rechtstreex. Via het verkoopplatform kunnen inwoners van Rotterdam, Den Haag en ommeland lokaal geproduceerde boodschappen doen, zonder grootschalige tussenschakels. “Eten is persoonlijk, maar de keten is nu grotendeels geïndustrialiseerd.” Het...

Banken verwachten krimpjaar

Banken verwachten krimpjaar

Het coronavirus domineerde de afgelopen maanden het gesprek op zo’n beetje alle vlakken: politiek, maatschappelijk, cultureel maar ook economisch. Voorspellingen zijn lastig, omdat niemand daadwerkelijk weet hoe we het beste met het virus om kunnen gaan én welke gevolgen de maatregelen hebben op alle aspecten van de samenleving. Toch zijn...

Gebreken in Canadees controlesysteem

Gebreken in Canadees controlesysteem

Uit een audit van de Europese Commissie blijkt dat Canada mogelijk met hormonen gevoed rundvlees naar Europa exporteert. Het land mag volgens de CETA-handelsverdragen alleen hormoonvrij rundvlees exporteren. Het Canadese traceerbaar- en controlesysteem kent echter gebreken.  Het rapport van de Europese Commissie stelt niet dát er Canadees...

De balans tussen veiligheid en gezondheid

De balans tussen veiligheid en gezondheid

Volgens een vrij recent onderzoek hangt de consumptie van ultra-bewerkt voedsel samen met een toename van overgewicht en welvaartsziekten. Kan een classificatie van producten op hun bewerkingsgraad – zoals NOVA – consumenten helpen om gezondere keuzes te maken? Stephan Peters en Jacco Gerritsen (Nederlandse Zuivel Organisatie) en Thom Huppertz...

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 7 2022
Editie 7 2022

In EVMI 7 staat het thema eiwittransitie centraal. Met onder meer: interview met Danielle Mol over plantaardig, de NutriScore over vleesvervangers en elekrificatie in de chipsfabriek. Lees de editie hier!

EVMI 7 online
Hygiënespecial
Hygiënespecial

De Hygiënespecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

ESPERA TECH DAY

20 september 2022

Lees meer

Enza Zaden: Summer Field Days

27 september 2022 - 30 september 2022

Lees meer

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea