Marktinformatie

Met dit thema
CBL: Groothandels moeten tijdelijk open voor publiek

CBL: Groothandels moeten tijdelijk open voor publiek

Omdat de Covid-19 crisis leidt tot een aanhoudende hamsterwoede onder het publiek én omdat de horeca is weggevallen vragen supermarkten premier Rutte om een opmerkelijke maatregel. Ze willen dat hij horecagroothandels openstelt voor publiek. Dat betekent dus dat je zonder pasje naar onder meer de Sligro, Makro en de Hanos zou mogen. Het betekent...

FAO: corona duwt wereldvoedselprijzen in de min

FAO: corona duwt wereldvoedselprijzen in de min

Voor het eerst in 4 maanden daalden de wereldvoedselprijzen in februari, rapporteert de Wereldvoedselorganisatie FAO. Het gaat om de prijzen van agrarische bulkgoederen (commodities), zoals plantaardige olie, granen, vlees en zuivel.De FAO Food Price Index kwam in februari uit op 180,5 punten. Dat is 1 procent lager dan in januari maar nog...

Voor het eerst in 10 jaar groei broodconsumptie

Voor het eerst in 10 jaar groei broodconsumptie

Voor het eerst in tien jaar tijd laat de broodconsumptie een voorzichtige groei zien. De cijfers over het jaar 2019 laten een voorzichtige groei in het broodvolume van 1,5 procent zien. Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) is verheugd: “Dit is goed nieuws voor de sector. En een mooie waardering voor de imagocampagne ‘Brood. Goed verhaal’.

Coronavirus zorgt voor tekort aan koelcontainers

Coronavirus zorgt voor tekort aan koelcontainers

Nederlandse foodbedrijven kunnen flink last krijgen van een gebrek aan koelcontainers, zo stelt ABN Amro. Zakelijke klanten van de bank geven aan dat het steeds lastiger wordt om deze containers te huren. De oorzaak ligt bij het stilvallen van logistieke ketens door de Chinese maatregelen tegen het coronavirus. Voor de uitbraak van het coronavirus...

‘Groentesector moet inzetten op nieuwe eetmomenten’

‘Groentesector moet inzetten op nieuwe eetmomenten’

Uit een enquête van ABN Amro blijkt dat mensen in omringende landen veel vaker groente eten tijdens het ontbijt of de lunch dan Nederlanders. Nederlanders eten gemiddeld 131 gram groente per dag, een stuk minder dan de geadviseerde 250 gram. Dat kan veranderen als de retail- en groentesector meer inzet op het faciliteren van andere eetmomenten...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 8 - 2019

In EVMI 1 2020 lees je wat o.a. smart industry en kunstmatige intelligentie kunnen betekenen in het productieproces. Ook nemen we een kijkje in het nieuwe R&D-centrum van Unilever, midden op de universiteitscampus in Wageningen.

Bekijk de inhoud
Evenementen

Training VITAL risicobeoordeling allergenen Eindhoven Airport

2 april 2020

Lees meer

Vakbeurzen Maintenance en Worksafe

23 april 2020

Lees meer

Cursus Kwaliteit in Bedrijf

7 mei 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea