Onderzoek

Met dit thema
CBS: 8 op de 10 Nederlanders eet niet dagelijks vlees

CBS: 8 op de 10 Nederlanders eet niet dagelijks vlees

Acht op de tien Nederlanders eet niet dagelijk vlees. Dat blijkt uit onderzoek Belevingen 2020 van het CBS. Volgens de cijfers eet 45 procent van de ondervraagden maximaal vier dagen in de week vlees, 5 procent eet nooit vlees.

Nederlanders zijn meer gaan snoepen

Nederlanders zijn meer gaan snoepen

In de eerste vier maanden van 2021 is de Nederlandse consument meer gaan snoepen. Dit blijkt uit onderzoek van IRI, uitgevoerd in opdracht van ABN AMRO.

Zelftest voor allergenen in etenswaren

Zelftest voor allergenen in etenswaren

Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) hebben een zelftest ontwikkeld waarmee consumenten in de toekomst thuis voedingsproducten kunnen testen op allergenen.

Foodsector verduurzaamt te langzaam, ondanks ambitie

Foodsector verduurzaamt te langzaam, ondanks ambitie

Uit onderzoek van consultancybureau P2 blijkt dat de foodsector sneller moet verduurzamen om de ambities uit het Klimaatakkoord voor een lagere CO2-productie waar te kunnen maken. Bedrijven willen wel, maar laten zich afremmen door investeringskosten en korte termijnvisie.

Onderzoek gestart naar schending van mensenrechten in tomatenketen

Onderzoek gestart naar schending van mensenrechten in tomatenketen

De FNV en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) doen samen onderzoek naar de risico’s op schendingen van mensenrechten in de productieketen van ingeblikte tomaten.

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 3 2021
Editie 3 2021

In EVMI 3 draait alles om voedselveiligheid. Binnenkort valt het kersverse magazine op de mat. Deze week komen de eerste artikelen alvast online!

EVMI 3 online
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

Congres: Vet en metabole gezondheid

10 juni 2021 - 10 juni 2021

Lees meer

Opfristraining VITAL allergenen web-based

15 juni 2021

Lees meer

Workshop Zout- en suikerverlaging

17 juni 2021

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea