Onderzoek

Met dit thema
Meer dan 40% van de Belgen zou wel kweekvlees willen proberen

Meer dan 40% van de Belgen zou wel kweekvlees willen proberen

Meer dan 4 op de 10 (42%) Belgen zijn voorstander van kweekvlees. In Vlaanderen ligt dat aantal zelfs op 47%. Dat blijkt uit een onderzoek door dierenrechtenorganisatie GAIA.  In het kader van de nieuwe campagne tegen het slachten van dieren, hield de organisatie een enquête onder 1.001 Belgen. Dierenwelzijn...

Zoete praatjes

Zoete praatjes

In februari kwam het British Medical Journal met de resultaten van een metastudie naar de positieve en negatieve gevolgen van de inname van kunstmatige zoetstoffen. De conclusie, kort door de bocht: het is allemaal best ingewikkeld en we zien geen duidelijke effecten. Dat geldt overigens beide kanten op: geen meetbare gezondheidsschade,...

Zure genen

Zure genen

In Amsterdam zijn de genen ontdekt die citrusvruchten zuur maken. Het zijn eigenlijk dezelfde genen die petunia’s blauw maken, stellen Ronald Koes, Francesca Quattrocchio en collega’s van het Swammerdam Institute for Life Sciences in Nature Communications. Bij zulke vruchten zit het sap in blaasjes, die eigenlijk...

FNLI komt met eigen award voor 'frontrunners' in de branche

FNLI komt met eigen award voor 'frontrunners' in de branche

De FNLI gaat dit jaar een nieuwe award uitreiken aan de ‘frontrunner(s) van de levensmiddelenindustrie’. Deze prijs is voor een persoon of team die zich op bewonderenswaardige wijze inzet om vernieuwende initiatieven of projecten naar een hoger niveau te brengen. Met deze prijs wil de FNLI de mensen achter bijzondere, vernieuwende, creatieve...

Gemodificeerde bacterie vecht tegen landbouwschimmels

Gemodificeerde bacterie vecht tegen landbouwschimmels

Een gemodificeerde vorm van de Burkholderia bacterie zou een veilig alternatief kunnen zijn voor chemische pesticiden. Dat schrijft The Independent naar aanleiding van een nieuw onderzoek van Cardiff University. De bacterie werd al in de jaren ’80 en ‘90 gebruikt als gewasbeschermingsmiddel. De bacterie zou...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI 2 - 2019

evmi-cover-2-2019
De nieuwe EVMI staat in het teken van plastic verpakkingen. In februari sloten zo’n zeventig bedrijven met staatssecretaris Van Veldhoven het zogenoemde Plastic Pact. Om de milieubelasting van plastic verpakkingen te beperken, worden ambitieuze recyclingdoelen gesteld voor 2025. Zijn die doelen wel haalbaar? En hoe zit het met bioplastics?

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

ProVeg New Food Conference

21 maart 2019 - 22 maart 2019

Lees meer

Digital Food

09:00 - 18:00

Lees meer

Empack Den Bosch

3 april 2019 - 4 april 2019

Lees meer