Onderzoek
Met dit thema
Mensen ruiken het verschil tussen vette en vetvrije melk
Via retronasale reuk kun je vette melk onderscheiden van vetvrije melk. Dat beschrijven Wageningse wetenschappers in een studie die werd gepubliceerd in Food Quality and Preference.
Ig Nobelprijs voor onderzoek naar bacteriën in kauwgom
Wat voor micro-organismen krioelen er in een propje op straat gegooide kauwgom? En hoe verschilt dat per land? De onderzoekers die dat uitzochten mochten begin september de Ig Nobelprijs voor ecologie in ontvangst nemen.
Consumentenbond: tonijnsalade gezonder geworden
In de afgelopen jaren is de tonijnsalade uit de supermarkten gezonder en duurzamer geworden. Dit concludeert de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek. Er zijn echter nog wel verbeterpunten. De Consumentenbond onderzocht achttien tonijnsalades en beoordeelde deze op smaak, voedingswaarde en duurzaamheid. In vergelijking met metingen uit...
Onderzoek legt misvattingen over o.a. plantaardige voeding bloot
Er bestaan nog veel misvattingen over plantaardig eten, concludeert Upfield na een studie onder ruim duizend Nederlanders. Het gebrek aan kennis kan leiden tot productkeuzes die milieubelastender en minder gezond zijn dan de consument eigenlijk voor ogen heeft.
7x €800.000 voor voeding bij de Vidi-ronde van NWO
NWO kent €800.000 toe aan 78 onderzoekers in de Vidi-ronde van hun driedelige talentprogramma. 7 van hen doen onderzoek naar voeding-gerelateerde onderwerpen, waarbij met name duurzaamheid en gezondheid veel aandacht krijgen.
EVMI
Editie 4 2022

In EVMI 4 staat het thema Procesveiligheid centraal. Met onder meer: hoogleraar virologie Marion Koopmans, stapsgewijs verbeteren voor de Nationale Aanpak Productverbetering en vetzuren uit organisch afval. Lees de editie hier!
EVMI 4 onlineHygiënespecial
Evenementen
EVMI Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.
Inschrijven