Technologie

Met dit thema
Koudepasteurisatie met gebruik van uv-licht

Koudepasteurisatie met gebruik van uv-licht

Met koudepasteurisatie met kiemdodend uv-licht krijgen vloeistoffen een niet-thermische behandeling. De uv-lampen inactiveren een breed scala aan micro-organismen, een interessant duurzaam alternatief voor traditioneel pasteuriseren dat fors energie bespaart.

Van enzymen tot E-nummers

Van enzymen tot E-nummers

Jullie eigen hoofdredacteur moest er ook eens aan. Verdieping in voedingsmiddelentechnologie. Dus toen onze columnist IJsbrand Velzeboer zijn opleiding onder de aandacht bracht, gooide ik eens een balletje op. En ja, natuurlijk mocht ik komen!

Europese tomaten groeien dankzij autotechnologie

Europese tomaten groeien dankzij autotechnologie

Robots die je eerder zou verwachten in een productielijn voor voertuigen, zouden wel eens een vertrouwd gezicht kunnen worden in de Europese voedingsindustrie. Met name voor de groei en pluk van tomaten kunnen ze mooie diensten bewijzen.

Fontys GreenTechLab onderzoekt mogelijkheden digital twinning in de foodsector

Fontys GreenTechLab onderzoekt mogelijkheden digital twinning in de foodsector

De Industrie 4.0 revolutie heeft een impact op alle productieprocessen en digital twinning speelt daarin een belangrijke rol. Dat is een virtuele representatie van de realiteit direct daaraan gekoppeld. Kan je deze technologie ook toepassen in de agro en food sector? Marcel Roosen, manager van het Fontys GreenTechLab zoekt uit welke mogelijkheden er...

FELIXprinters brengt serie 3D foodprinters op de markt

FELIXprinters brengt serie 3D foodprinters op de markt

FELIXprinters uit IJsselstein brengt een serie 3D foodprinters op de markt. De foodprinters kunnen gerechten en voedingsmiddelen zoals pasta’s, chocolade, puree, vetten of soja bereiden.FELIXprinters uit IJsselstein brengt een serie 3D foodprinters op de markt. De foodprinters kunnen gerechten en voedingsmiddelen zoals pasta’s, chocolade, puree, vetten...

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 7 2022
Editie 7 2022

In EVMI 7 staat het thema eiwittransitie centraal. Met onder meer: interview met Danielle Mol over plantaardig, de NutriScore over vleesvervangers en elekrificatie in de chipsfabriek. Lees de editie hier!

EVMI 7 online
Hygiënespecial
Hygiënespecial

De Hygiënespecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

ESPERA TECH DAY

20 september 2022

Lees meer

Enza Zaden: Summer Field Days

27 september 2022 - 30 september 2022

Lees meer

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea