Technologie
Met dit thema
Fontys GreenTechLab onderzoekt mogelijkheden digital twinning in de foodsector
De Industrie 4.0 revolutie heeft een impact op alle productieprocessen en digital twinning speelt daarin een belangrijke rol. Dat is een virtuele representatie van de realiteit direct daaraan gekoppeld. Kan je deze technologie ook toepassen in de agro en food sector? Marcel Roosen, manager van het Fontys GreenTechLab zoekt uit welke mogelijkheden er...
FELIXprinters brengt serie 3D foodprinters op de markt
FELIXprinters uit IJsselstein brengt een serie 3D foodprinters op de markt. De foodprinters kunnen gerechten en voedingsmiddelen zoals pasta’s, chocolade, puree, vetten of soja bereiden.FELIXprinters uit IJsselstein brengt een serie 3D foodprinters op de markt. De foodprinters kunnen gerechten en voedingsmiddelen zoals pasta’s, chocolade, puree, vetten...
Screening van gefermenteerde producten | Snelle ontwikkeling van plantaardige voedingsmiddelen
Bij de ontwikkeling van nieuwe gezonde en duurzame voedingsproducten kan fermentatie van plantaardige grondstoffen een belangrijke rol spelen. Het kan helpen om de juiste smaak, textuur en houdbaarheid te krijgen. Wageningse onderzoekers bedachten een snelle methode om de met fermentatie verkregen producten te screenen op gewenste eigenschappen.
Cybersecurity in de industrie | Vraag niet óf, maar wanneer het mis gaat
Je denkt er liever niet aan: een aanval van hackers. Maar de actualiteit laat zien dat het tegenwoordig een reële dreiging is, en zeker ook voor de voedings-middelenindustrie. De vraag lijkt niet te zijn óf het gebeurt maar wanneer het jouw bedrijf overkomt. Ligt er een noodplan klaar voor het geval dát?
Duurzaam koelen. Kan dat? | Minimaal verschil, grote winst
Het is geen hogere wiskunde om te stellen dat goed koelen belangrijk is voor de houdbaarheid van voeding. Maar koelen en koelvloeistoffen hebben nou niet bepaald het etiket ‘duurzaam.’ Aan de andere kant is de behoefte aan koeling ook voor de vaccindistributie nog eens extra groot geworden. Een dilemma?
EVMI
Editie 3 2022

In EVMI 3 staat het thema Ketenoptimalisatie centraal. Met onder andere: minder verpakkingen in supermarkten, biofilms onder de loep en het belang van etiketten.
EVMI 3 onlineMachinebouwspecial
Evenementen
EVMI Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.
Inschrijven