Technologie
Met dit thema
Dinnissen en Ottevanger kondigen strategische samenwerking aan
Sinds 16 november vormen Dinnissen Process Technology en Ottevanger Milling Engineers een strategische alliantie. Deze krijgt vorm via een deelname in Dinnissen door Bolster Investment Partners en Triott Group, de holding waar Ottevanger deel van uitmaakt.
Alles over ramanspectroscopie tijdens Food Technology
Raman spectorscopy is een relatief nieuwe analysetool in de voedingsindustrie. Wat is het? En wat kun je ermee? Rolf Wolthuis (Endress+Hauser) legt het uit op dag 2 van Food Technology, 1 en 2 december in de Brabanthallen.
Consortium ontwikkelt 3D-printer voor gepersonaliseerde voeding
Beeld: Opt Lasers via Unsplash Een flexibel voedselproductiesysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van onder andere 3D-printen. Dat is waar het samenwerkingsproject Imagine om draait. De technologie kan uitkomst bieden voor bijvoorbeeld COPD-patiënten en defensie. Imagine is een consortium tussen Wageningen University & Research (WUR),...
Meettechnologie van VEGA NL op Food Technology
Tijdens Food Technology kun je op 2 december na de lunch een lezing bijwonen van meet- en regeltechniekbedrijf VEGA NL. Contactloze radar, de ideale niveaumeettechniek binnen de voedingsmiddelen industrie? Die vraag bespreken Lode Simons en Ihsan Tuncer tijdens hun presentatie.
PlantLab verviervoudigt oppervlakte productielocatie
Vanaf november 2021 breidt scale-up PlantLab uit met 11.000 vierkante meter indoor farm in Amsterdam. Op de locatie worden groenten en kruiden geteeld onder gecontroleerde, ideale omstandigheden.
EVMI
Editie 2 2022

In EVMI 2 staat het thema transitie centraal. Met onder andere: zoeken naar de juiste toepassing van insecteneiwit, Food in Transitie 2030 en nieuwe membraantechnologie.
EVMI 2 onlineMachinebouwspecial
Evenementen
AutomationNL Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van AutomationNL iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.
Inschrijven