Technologie

Met dit thema
Gemodificeerde bacterie vecht tegen landbouwschimmels

Gemodificeerde bacterie vecht tegen landbouwschimmels

Een gemodificeerde vorm van de Burkholderia bacterie zou een veilig alternatief kunnen zijn voor chemische pesticiden. Dat schrijft The Independent naar aanleiding van een nieuw onderzoek van Cardiff University. De bacterie werd al in de jaren ’80 en ‘90 gebruikt als gewasbeschermingsmiddel. De bacterie zou...

Gelderland investeert miljoenen in nieuw onderzoeksinstituut

Gelderland investeert miljoenen in nieuw onderzoeksinstituut

De Provincie Gelderland heeft deze week besloten om de komende 8 jaar in totaal 65 miljoen euro te investeren in het initiatief OnePlanet. Dit initiatief gaat op zoek naar technologische innovaties rondom voeding, gezondheid en landbouw, om de gezondheid van de mens te bevorderen. OnePlanet is een samenwerking tussen de universiteiten van Wageningen...

Avocado’s krijgen een anti-voedselverspilling-laagje

Avocado’s krijgen een anti-voedselverspilling-laagje

Met een nieuwe technologie hoopt Nature’s Pride – de grootste avocado-handelaar van Nederland – zijn avocado’s langer houdbaar te maken en zo voedselverspilling terug te dringen. De avocado’s in kwestie worden bespoten met Apeel: een beschermend laagje dat is gemaakt van plant-eigen materialen. Door de waterafstotende...

‘Food sector loopt decennia achter in technologische innovatie’

‘Food sector loopt decennia achter in technologische innovatie’

Big data, blockchain, geavanceerde robotica en kunstmatige intelligentie; allemaal innovaties die hele branches veranderen. Maar de voedselsector blijft ver achter, stelt een rapport van het World Economic Forum. En dat terwijl die sector juist met wereldwijde problemen kampt die zulke nieuwe systemen zouden kunnen oplossen. “Wereldwijde voedselsystemen...

Toch CRISPR-cas in Europa via handelsverdrag Canada

Toch CRISPR-cas in Europa via handelsverdrag Canada

Binnen de EU willen we van genetisch gemanipuleerd voedsel niet weten. Toch zou het best kunnen dat we het ongemerkt op ons bord krijgen. Via het CETA-handelsakkoord bijvoorbeeld. Nederlandse veredelaars en telers voelen zich op achterstand gezet. "Voedsel met genetisch gemanipuleerde ingrediënten kan in Nederland worden geïmporteerd zonder...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI 5 - 2019
EVMI 5 - 2019

EVMI nummer 5 van 2019 heeft als thema ingrediënten. De ingrediënten waar op dit moment misschien wel het meest mee wordt geïnnoveerd zijn eiwitten. Plantaardige eiwitten zijn een hot topic, maar ook soja levert geen klimaatwalhalla op. Wetenschappers gaan inmiddels al een paar stappen verder; wat dacht je van dierloos melkeiwit of eiwit met alleen lucht en water als grondstoffen? We duiken in de nieuwste innovaties op dit gebied.

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

Strike Two Summit

19 september 2019 - 00:00

Lees meer

Symposium: Hygiëne voor veilig voedsel en gezondheid

1 oktober 2019 - 1 oktober 2019

Lees meer

Informatiedag Bakkerij en Zoetwaren sector

1 oktober 2019 - 1 oktober 2019

Lees meer