Technologie
Met dit thema
Verder kijken dan de peer lang is
Slimme software beoordeelt kleur van groente, fruit en andere voedingsmiddelen Een rode blos op een appel is makkelijk te zien. Maar welke appel de perfecte blos heeft, kan beter door camera’s en software worden gedetecteerd. Tekst: Pauline van Schayck Zelfs onzichtbare eigenschappen van voedingsmiddelen zijn straks op te sporen. Vroegtijdig...
Gepersonaliseerd voedsel uit de 3D-printer
Wageningen Universiteit en de Technische Universiteit Eindhoven gaan samen een intelligent model ontwikkelen, dat de kans van slagen van 3D-geprint voedsel aangeeft.
Kunstmest voor kleine boeren
Auteur: Henk van Appeven Met ultramoderne plasmatechnologie goedkope kunstmest maken voor kleine boeren. Het klinkt misschien als magie, het is nu werkelijkheid. Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) hebben een kleine plasma-reactor gebouwd die vloeibare kunstmest maakt met behulp van alleen zon, water en lucht. “De...
Hologrammen op je eten?
Hologrammen vind je overal, van rijbewijzen tot creditcards tot productverpakkingen. En volgens onderzoekers kunnen eetbare hologrammen in de toekomst zelfs voedingsmiddelen verbeteren. Onderzoekers zijn al een poos bezig met het ontwikkelen van hologrammen op ons eten. De meeste hologrammen worden met lasers op metalen oppervlakken, zoals aluminium,...
DNA-cruiser
Van links naar rechts: D’Allesandro, Kruize en Rahouani Bij VHL Genetics in Wageningen staat een volledig geautomatiseerd systeem dat DNA-extracties met een enorme snelheid uit kan voeren - voor maar liefst 40.000 monsters per dag. Want ook in laboratoria wint automatisering steeds meer terrein. Wie kan er beter vertellen over de...
EVMI
Editie 2 2022

In EVMI 2 staat het thema transitie centraal. Met onder andere: zoeken naar de juiste toepassing van insecteneiwit, Food in Transitie 2030 en nieuwe membraantechnologie.
EVMI 2 onlineMachinebouwspecial
Evenementen
AutomationNL Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van AutomationNL iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.
Inschrijven