Uit het magazine

Met dit thema
Boekrecensie Spoon-Fed: Tegengif voor verkeerde ideeën

Boekrecensie Spoon-Fed: Tegengif voor verkeerde ideeën

De Britse hoogleraar Tim Spector voelt de tijdgeest goed aan met zijn nieuwe boek Spoon-Fed. We krijgen de verkeerde ideeën over voeding met de paplepel ingegoten en de industrie gaat er graag mee aan de haal. En dat terwijl het wetenschappelijke bewijs uiterst zwak is. Bovendien: mensen verschillen zo veel van elkaar, dat one-size-fits-all-advies...

De werkdag van Geraldine Haverkamp: Trainingen die boeien en binden

De werkdag van Geraldine Haverkamp: Trainingen die boeien en binden

Geraldine Haverkamp is trainer aan de Dairy Academy van Royal A-ware. Ze organiseert workshops voor melkveehouders. “Iedere melkveehouder vindt het leuk om bij een collega in de stal te kijken.” Haverkamp is opgeleid als dierenarts en heeft samen met haar man en schoonvader een melkveebedrijf in Kollumerzwaag (Fr). Daarnaast werkt ze als...

Eerst in het klein uitproberen

Eerst in het klein uitproberen

Het is weer eens wat anders. Waar we de ene keer bij een groot-groter-grootst bedrijf over de vloer komen, is OMVE bezig met klein-kleiner-kleinst. Nou ja, dat is wel een tikkeltje simpel gesteld, maar in de kern klopt het wel. Het bedrijf in De Meern houdt zich al sinds begin jaren negentig bezig met het maken van miniatuuropstellingen en pilotapparatuur...

Zes vraagstukken over kweekvis belicht: ‘Kweekvis vangt groeiende vraag op’

Zes vraagstukken over kweekvis belicht: ‘Kweekvis vangt groeiende vraag op’

Door de uitdijende wereldbevolking en de toenemende aandacht voor gezondheid, groeit de visconsumptie. Omdat het aanbod van wilde vis niet gelijk groeit met de behoefte, neemt de vraag naar kweekvis al jaren toe. Hoog tijd dus om eens dieper in de kweekvisvijver te duiken. Zes veelgestelde vragen. Foto's: Kingfish Zeeland, Henk Riswick, Eric Fokke...

Hoe sensoren meer zicht brengen op processen in de voedselproductie

Hoe sensoren meer zicht brengen op processen in de voedselproductie

In de voedingsindustrie zijn snelheid, flexibiliteit en hygiëne doorslaggevende factoren. Nauwkeurige sensoren maken het verschil.

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 1 2021
Editie 1 2021

In de eerste EVMI van 2021 staat het thema Processing centraal. Een dezer dagen ploft het magazine op je deurmat. Liever online lezen? Dat kan hier!

Lees meer
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

Opfristraining VITAL allergenen web-based

2 maart 2021

Lees meer

HAS workshop zout- en suikerverlaging

4 maart 2021 - 4 maart 2021

Lees meer

iba.CONNECTING EXPERTS

15 maart 2021 - 17 maart 2021

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea