Verontreiniging

Met dit thema
Te weinig zicht op opkomende voedselveiligheidsrisico's

Te weinig zicht op opkomende voedselveiligheidsrisico's

In 2017 werd de voedselindustrie volledig overvallen door de fipronilcrisis, met miljoenen euro’s aan schade tot gevolg. Als we niet meer doen om zulke nieuwe voedselveiligheidsrisico’s in beeld te krijgen, zullen we vaker voor zulke nare verrassingen komen te staan, zegt de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Het voedselveiligheidssysteem...

Veilig voedsel met plasmatechnologie

Veilig voedsel met plasmatechnologie

Koud atmosferisch plasma biedt mogelijkheden die de beheersing van hygiëne en veiligheid volledig kunnen veranderen. Maar wat is koud plasma in hemelsnaam? En hoe zou je het effectief kunnen inzetten voor hygiënetoepassingen? Onderzoeker Erik Esveld van Wageningen Food & Biobased Research vertelt waar de ontwikkeling richting praktijktoepassing...

Onderzoekers vinden microplastics in mensenpoep

Onderzoekers vinden microplastics in mensenpoep

Oostenrijkse onderzoekers hebben in een pilotstudie voor het eerst microplastics aangetroffen in mensenpoep. Alle acht proefpersonen uit verschillende landen hadden plastic in hun ontlasting. De proefpersonen, vijf vrouwen en drie mannen met een leeftijd van 33-65 jaar, kwamen uit Finland, Nederland, Groot-Brittannië, Italië, Polen, Rusland,...

Onderzoekers bezorgd over onkruid in Deense restaurants

Onderzoekers bezorgd over onkruid in Deense restaurants

Het is een onmiskenbare trend: steeds meer mensen willen lokaal voedsel met natuurlijke ingrediënten. Scandinavië was er misschien wel als eerste bij; Deense chefs gebruiken al sinds de eeuwwisseling graag wilde bloemen en planten in hun gerechten. Deense onderzoekers waarschuwen nu dat dit misschien niet zo’n gezond idee is. De zogenaamde...

Mogelijk Listeria in vleesproducten Deen

Mogelijk Listeria in vleesproducten Deen

De Duitse biefstuk, Tartaar (XL) en diverse soorten Filet Americain van Deen Supermarkten zijn mogelijk besmet met listeria, waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Consumptie kan maag- en darmklachten opleveren en schadelijk zijn voor de gezondheid. De voedselwaakhond stuurt daarom een veiligheidswaarschuwing uit. Kinderen,...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 7 - 2019

In EVMI 7 met het thema voedselveiligheid onderzoeken we het belang van een goed hygiënisch ontwerp van productieruimten en schoonmaakprocessen. Maar we bekijken ook nieuwe technologieën die nu of in de toekomst de hygiëne zouden kunnen bevorderen.

Bekijk de inhoud
Evenementen

HAS cursus: levensmiddelenchemie

19 november 2019 - 18 januari 2020

Lees meer

AgriFoodTech 2019

11 december 2019 - 12 december 2019

Lees meer

Save the date: HAS Food Experience 2020

4 februari 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea