Verontreiniging

Met dit thema
RIVM ziet daling van minerale oliën in voedsel

RIVM ziet daling van minerale oliën in voedsel

De hoeveelheid minerale oliën in voedsel is in de laatste decennia afgenomen. Dat beweert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een rapport. Door maatregelen en handhaving worden consumenten minder blootgesteld aan minerale oliën in voedsel, stelt het RIVM. Het instituut verwacht met de gehaltes die nu bekend zijn geen...

Meer residuen van pesticiden in voedsel van buiten EU

Meer residuen van pesticiden in voedsel van buiten EU

De Europese autoriteit voor voedselveiligheid EFSA publiceerde deze week een rapport over sporen van bestrijdingsmiddelen in voedselproducten. In 2017 analyseerden nationale autoriteiten binnen de EU ongeveer 88.000 voedingsmiddelen op zulke residuen. Conclusie: het aantal overschrijdingen is iets gestegen, van 3,8% in 2016 naar 4,1% in 2017. Dat heeft...

Onderzoeksraad: te weinig zicht op veranderende voedselveiligheidsrisico's

Onderzoeksraad: te weinig zicht op veranderende voedselveiligheidsrisico's

Het voedselveiligheidssysteem in Nederland blijft kwetsbaar. Dat zegt de Onderzoeksraad voor Veiligheid in een uitgebreid rapport over voedselveiligheidsrisico’s in Nederland, dat is opgesteld naar aanleiding van de fipronilcrisis in 2017. Volgens het rapport schieten de sector en de autoriteiten tekort als het gaat om opkomende risico’s,...

Additief E171 ligt steeds meer onder vuur

Additief E171 ligt steeds meer onder vuur

Negen Europese publieksorganisaties hebben de Europese Commissie in een gezamenlijke brief gevraagd het gebruik van titaniumdioxide (E171) in voeding te verbieden. Vorige maand kondigde Frankrijk al het plan aan om gebruik van het E-nummer vanaf januari 2020 van de Franse markt te verbannen. Is EFSA te onvoorzichtig geweest bij de goedkeuring van...

Meeste fraude in de vissector, volgens EU-rapport

Meeste fraude in de vissector, volgens EU-rapport

Het aantal voedselfraudezaken dat is gemeld bij het Europese netwerk voor voedselfraude is in 2018 flink gestegen. Dat staat in het jaarlijkse rapport van het netwerk, opgesteld door de Europese Commissie. Over de vissector zijn het hoogste aantal meldingen gemaakt, stelt het rapport. In 2018 werden in totaal 234 zaken gemeld via het AAC-systeem...

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 1 2023
Editie 1 2023

In dit nummer van EVMI staat verpakken centraal. Met onder meer: interview met Gert-Jan van Baardwijk, circulaire verpakkingen en eenvoudig hybride producten maken. Lees de editie hier!

EVMI 1 online
Verpakkingsspecial
Verpakkingsspecial

De Verpakkingsspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

Open Avond Hogeschool Inholland

29 maart 2023

Lees meer

Veggie Challenge Live 2023 – nieuw food & lifestyle event

31 maart 2023 - 1 april 2023

Lees meer

Empack en Packaging Innovations 2023

5 april 2023 - 6 april 2023

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea