Voedselkwaliteit
Met dit thema
EFSA publiceert nieuwe referentie-innames voor zout
Na tien jaar onderzoek heeft de Europese voedselautoriteit EFSA (European Food Safety Authority) referentie-innames gepubliceerd voor natrium en chloride. Volwassenen kunnen volgens de onderzoekers het beste 2 gram natrium en 3,1 gram chloride consumeren per dag. Daarmee komt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zout uit op zo’n 5 gram, een grammetje...
Mérieux slokt nog een Europees laboratorium op
Mérieux NutriSciences heeft een meerderheidsbelang verworven in het Ierse bedrijf Advanced Laboratory Testing (ALT), dat chemische en microbiologische analyses uitvoert. Het is de vierde Europese overname die de multinational dit jaar doet. Mérieux is een wereldwijde speler op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteitscontrole, en...
Dr. Oetker onder vuur vanwege gebruik E171
Foodwatch heeft voedselproducent Dr. Oetker opgeroepen om te stoppen met het gebruik van de kleurstof titaniumdioxide (E171) in hun producten. De voedselwaakhond zegt de omstreden nanodeeltjes van de stof in producten van Dr. Oetker te hebben aangetroffen. Titaniumdioxide is een e-nummer dat steeds meer onder vuur ligt. De witte kleurstof wordt onder...
Meer kwik in vis door klimaatverandering en overbevissing
De opwarming van de aarde heeft invloed op het kwikgehalte in vis. Dat meldt een internationaal team van onderzoekers in het vakblad Nature. Ook overbevissing speelt hierbij een rol. “We begrepen tot nu toe nog niet goed waarom de niveaus van methylkwik zo hoog waren in grote vissen,” vertelt onderzoeksleider Amina Schartup.
Europese Commissie publiceert dual quality-onderzoek
De Europese Commissie publiceerde deze week de resultaten van een onderzoek naar zogenaamde dual quality-producten. Een derde van de geteste voedingsmiddelen bleek in verschillende landen een verschillende samenstelling te hebben, terwijl de verpakking nagenoeg gelijk was. In een vergelijkende studie heeft de Europese Commissie de samenstelling laten...
EVMI
Editie 1 2023

In dit nummer van EVMI staat verpakken centraal. Met onder meer: interview met Gert-Jan van Baardwijk, circulaire verpakkingen en eenvoudig hybride producten maken. Lees de editie hier!
EVMI 1 onlineVerpakkingsspecial
Evenementen
EVMI Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.
Inschrijven